China s-a debarasat complet de COVID-19: Decizie istorică după 3 ani

0
Publicat:

Revenirea în calendarul circuitului ATP a turneului Masters 1.000 de la Shanghai, ce va avea loc în perioada 4-15 octombrie, după o absenţă de trei ani din cauza măsurilor împotriva COVID-19 în China, deschide "o nouă eră", a declarat, luni, un responsabil al circuitului profesionist masculin de tenis.

COVID jpg

"Noi suntem convinşi că a venit momentul pentru un nou start pentru tenisul din China", a declarat Massimo Calvelli, directorul general al ATP, în cadrul unei ceremonii la Shanghai.

Turneul ATP Masters 1.000 de la Shanghai, cel mai important turneu din Asia, este unul dintre numeroasele evenimente sportive organizate în regiune, stopate de restricţiile luate de autorităţile de la Beijing pentru a lupta împotriva propagări COVID-19 în ultimii trei ani.

În afară de turneul de la Shanghai, competiţie dotată cu premii de 10 milioane de dolari, alte trei turnee ATP sunt prevăzute în China în acest an: două de categoria ATP 250, la Zhuhai şi Chengdu (20-26 septembrie), şi unul ATP 500 la Beijing (28 septembrie-4 octombrie).

Conform directorului general al ATP, recentele rezultate ale jucătorilor chinezi sunt un alt motiv care face ca această "revenire să fie specială".

În luna februarie, Yibing Wu a devenit primul chinez care a câştigat un turneu ATP, impunându-se la Dallas şi, săptămâna trecută, Zhizhen Zhang a atins sferturile de finală la turneul Masters 1.000 de la Madrid, o performanţă în premieră pentru un jucător chinez la un turneu de acest nivel.

Circuitul feminin WTA va reveni şi el în China, începând din septembrie, dar absenţa sa din 2021 a fost justificată de cazul Shuai Peng, numele jucătoarei aflate în centrul unei afaceri de stat şi care a generat reacţii la nivel internaţional, după ce ar fi fost constrânsă la relaţii sexuale cu un înalt demnitar chinez.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite