Cel mai urât abandon din tenisul feminin. Victoria Azarenka a părăsit terenul din senin, în meciul cu o jucătoare de doar 16 ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victoria Azarenka
Victoria Azarenka

Victoria Azarenka ( 16 WTA) a abandonat partida disputată împotriva unei jucătoare de doar 16 ani de la turneul Miami Open fără să dea explicaţii.

Fostul lider mondial a părăsit terenul din senin atunci când era condusă cu scorul de 6-2, 3-0. E posibil ca pentru Azarenka să fi fost prea mare umilinţa să fie condusă la aşa mare diferenţă de o jucătoare de doar 16 ani.

Linda Fruhvirtova, (279 WTA) a primit un wildcard pe tabloul principal, decizia organizatorilor fiind una destul de inspirată conform parcursului tinerei jucătoare până în acest mometn. Cehoaica a reuşit deja să scoată din turneu jucătoare cu mult mai multă experienţă: Donka Kovinic, Elise Mertens şi Victoria Azarenka care a abandonat inexplicabil partida când se apropia de o înfrângere usturătoare în faţa unei debutante. 

Linda este în optimile de finală ale turneului dotat de 1000 de puncte de la Miami. Tânăra sportivă a făcut un meci perfect în faţa fostului lider mondial. Azarenka a a avut o singură şansă de break în primiul set pe care Linda şi l-a adjudecat în doar 34 de minute. 

În setul secund, la scorul de 3-0 în favoarea cehoaicei, Azarenka a plecat din senin către bancă, şi-a luat echipamentul şi a anunţat arbitrul că abandonează partida. Reacţiile fanilor nu au întârziat să apară aceştia cerând ca Azarenka să fie interzisă în circuit. 

„Ar trebui interzisă în circuit. Să nu strângi mâna unei copile de 16 ani, din frustrare că te umileşte...”, a spus un fan.

„Cea mai ciudată şi lipsită de respect retragere pe care am văzut-o vreodată în tenis. Chiar nu avea nicio problemă medicală, a vrut doar să fure momentul de glorie al adversarei”, a fost reacţia altui fan. 

Linda Fruhvirtova este prima jucătoare sub 17 ani care se califică în optimile de finală la Miami, după Maria Sharapova şi Tatiana Golovin. 

CITEŞTE ŞI:

Azarenka, explicaţii bizare pentru cel mai urât abandont din istoria tenisului: Ce va face fostul lider WTA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite