Ce spune Generaţia 1990 despre meciul din Grecia - România: „Îmi doresc să văd un 11 ca 1“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1990: Duelul dintre Hagi şi Maradona s-a încheiat la egalitate
1990: Duelul dintre Hagi şi Maradona s-a încheiat la egalitate

10 fotbalişti legendari ai echipei naţionale, cu prezenţe la cel puţin un Campionat Mondial, au acceptat provocarea „Adevărul” de a vorbi despre mândria participării la un turneu final şi au oferit sfaturi pentru Piţurcă şi „tricolori”.

Cei 10 foşti mari internaţionali au răspuns la aceleaşi 3 întrebări: 1. Ce înseamnă să-ţi reprezinţi ţara la un Campionat Mondial? 2. Cum ar trebui abordată partida cu Grecia? şi 3. Ce jucător român poate face diferenţa în „dubla” cu Grecia? 

Gabi Balint (1990)
1.E un vis pe care orice fotbalist îl are. E maxim ce poţi să-ţi doreşti, să joci la un Campionat Mondial.
2. Cu maximă prudenţă, pentru că ce contează cel mai mult e rezultatul. Nu avem cea mai valoroasă sau cea mai talentată generaţie, dar cred că Piţurcă are soluţii tactice, va pregăti bine meciul şi va pune pe tarabă cea mai bună marfă.
3. Nu mai e un jucător care să facă diferenţa, cum era Hagi, decisive vor fi echipa şi disciplina tactică.

Dănuţ Lupu (1990)
1.E un lucru extraordinar. La Mondialul din 90 am avut cele mai mari emoţii din cariera mea. Din păcate, noi ne tot chinuim în ultimii ani să ajungem iar în lumea bună.
2. Să facem un meci şi un rezultat bun la Atena, pentru că la Bucureşti va fi o presiune mare pe umerii jucătorilor şi o tensiune extraordinară. Noi am avut Generaţia de Aur care n-a câştigat nimic, dar grecii au un Campionat European în palmares, sunt mai experiemntaţi la astfel de meciuri.
3. Îmi doresc să văd un 11 ca un 1. Toţi pentru unul şi unul pentru toţi. Doar fiind uniţi am câştigat câte un meci, pentru că n-avem un jucător care să decidă de unul singur calificarea.
 

Iosif Rotariu (1990)
1.Este visul oricărui jucător, o satisfacţie supremă, o împlinire. În plus, e sentimentul de responsabilitate faţă de cei din ţară, care investesc emoţional în tine.
2. Cu precauţie şi foarte mare inteligenţă. Întâlnim un adversar experimentat, pragmatic şi cu un plus de moral pentru că a câştigat Campionatul European şi joacă sub această titulară de „fostă campioană europeană”.
3. Trebuie să dea gol cineva, Marica ar putea să-şi pună amprenta asupra meciului şi calificării. Cel mai mult contează totuşi forţa grupului şi inspiraţia.

Marius Lăcătuş (1990 şi 1998)
1.E visul oricărui fotbalist, cel puţin eu aşa am crescut, sperând să joc în tricoul galben la cel mai înalt nivel.
2. Cum maximă încredere, pentru că se poate. Şansele sunt egale, dar de partea noastră trebue să fie ambiţia de a reveni în elită. Pentru unii jcători e ultima şansă, iar cei tineri trebuie să-şi propună să ajungă la un Mondial, pentru că e cea mai bună scenă spre afirmare.
3. Marica, Bogdan Stancu, care am văzut că e în formă foarte bună în ultima vreme, poate maxim Important e să sară iepurele, nu contează de unde.

Citiţi şi:

Dorinel Munteanu, Gică Popescu şi Viorel Moldovan despre meciul din această seară: "Să joace într-un picior dacă e nevoie"

EXCLUSIV Ce spune Generaţia 1970 despre meciul din această seară dintre Grecia şi România: "Suntem cu o oră mai şmecheri ca ei"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite