Cartonaș roșu rotund acordat în Cupa Angliei. Ce semnificație are

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brentford a remizat, pe teren propriu, cu Wolverhampton, scor 1-1, în 32-imile Cupei Angliei. Cele două echipe vor avea nevoie de rejucare pentru calificarea in 16-imi, de această dată pe terenul ”Lupilor”.

Cartonașul roșu rotund a fost acordat în Cupa Angliei. Foto X
Cartonașul roșu rotund a fost acordat în Cupa Angliei. Foto X

Însă, dincolo de scorul înregistrat pe tabelă, cei care au urmărit acest meci au asistat la un eveniment mai puțin neobișnuit în fotbalul mondial. Arbitrul Tony Harrington a decis să-l elimine pe Joao Gomes, mijlocașul oaspeților, în minutul 9, pentru o intrare dură asupra unui adversar. Însă, în loc să scoată din buzunar un cartonaș roșu dreptunghiular pe care-l știm cu toții, ”centralul” i-a arătat fotbalistului brazilian cartonașul roșu rotund.

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru pe terenul de fotbal. Tot într-un meci din  Cupa Angliei, disputat între Wrexham și Sheffield United exact în urmă cu un an, arbitrul Dean Whitestone i-a acordat cartonaș roșu rotund lui Daniel Jebbison, mijlocașul celor de la Sheffield United..  De altfel, tot în Anglia, arbitrul Uriah Rennie a apelat la acest cartonaș roșu rotund timp de 12 ani în Premier League, la finalul anilor `90-începutul anilor 2000.

Cartonașul roșu rotund au fost introdus în fotbal pentru a le permite persoanelor care au dificultăți în perceperea culorilor să distingă, după forma sa, dacă este vorba despre un cartonaș roșu (rotund) sau galben (dreptunghiular), însă nu există o explicație a faptului că acestea sunt acordate sporadic și nu se instituie o regulă generală

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite