Boris Becker, demisie zgomotoasă: legendarul neamț a explicat de ce nu-l va mai antrena pe Holger Rune

0
Publicat:

Boris Becker, fosta glorie a tenisului german, a anunţat că a decis să renunţe la funcţia de antrenor al jucătorului danez Holger Rune, "cu efect imediat", la doar patru luni de le începutul colaborării lor.

Boris Becker
Boris Becker

"Din cauza responsabilităţilor profesionale şi private, nu-i pot oferi lui Holger ceea ce are nevoie acum" pentru a progresa, a scris germanul pe contul său de X.

Fostul lider al clasamentului ATP a devenit antrenorul tânărului tenisman danez, în vârstă de 20 de ani, în octombrie 2023, dar nu a putut să-l ducă la următorul nivel. "Ca să reuşească asta, mi-am dat seama că ar trebui să fiu mult mai disponibil pentru Holger decât pot'', a precizat Becker.

"Îi doresc tot ce este mai bun şi voi fi întotdeauna cel mai mare susţinător al său", a asigurat septuplul campion de Mare Şlem, supranumit cândva "Boom-Boom" datorită loviturilor sale puternice.

Angajat în postul de consultant la Eurosport Germania, Boris Becker, în vârstă de 56 de ani, este de asemenea parţial împiedicat să călătorească din cauza condamnării sale pentru faliment, de un tribunal din Londra.

Constrângerile acestea l-au împiedicat să-l urmărească pe Holger Rune, numărul 7 mondial, la primul turneu de Mare Şlem al sezonului, Australian Open, unde acesta a fost eliminat în turul al doilea. Germanul a asigurat însă că a discutat cu Rune în fiecare zi a competiţiei de la Melbourne.

Aceasta schimbare în stafful lui Rune vine la o săptămână după despărţirea de Severin Luhti, fostul antrenor al lui Roger Federer, care a colaborat, de asemenea, cu jucătorul danez.

Boris Becker l-a antrenat anterior pe Novak Djokovic între 2013 şi 2016, ajutându-l pe sârb să revină în fruntea clasamentului mondial şi să obţină numeroase succese.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite