Boris Becker, ipoteză uimitoare despre doping în tenis: „Halep e o sportivă integră! Problema este alta, a dublului standard”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul jucător de tenis german Boris Becker consideră că Simona Halep (31 de ani) nu s-a dopat intenționat și că există un dublu standard în ceea ce privește controalele anti-doping în tenis.

Boris Becker (55 de ani). Foto: Shutterstock
Boris Becker (55 de ani). Foto: Shutterstock

Legendarul tenismen german Boris Becker (55 de ani), recunoscut pentru opiniile expuse fără rețineri, cere o reformă în lumea tenisului. El admite existența dopajului, dar spune că există jucători privilegiați, pe care sistemul îi ajută trecă de controale cu bine.

Nu există niciun argument care să nege existența dopingului în tenis. Este un sport solitar, un om contra altuia, cu premii imense. E fascinant și foarte solicitant din punct de vedere fizic. Problema este alta. Am auzit că sunt aplicate standarde diferite. Jucătorii din anumite țări sunt informați când urmează un test doping. E un secret, dar unul știut de toată lumea.... există un dublu standard. Bineînțeles că asta nu poate funcționa în continuare. Există mai multe oi negre decât știm noi”, a declarat Boris Becker, pentru Eurosport.

Boris Becker: „Halep este o sportivă integră”

Sixtuplul campion de Grand Slam, fost elev al lui Ion Țiriac, a comentat în mod direct și cazul Halep:

O cunosc pe Simona. Cred că este un sportiv integru. Pot spune doar lucruri pozitive despre ea. Ce se întâmplă e o adevărată catastrofă pentru Simona. Sper să își păstreze cumpătul. Poate totul se va termina cu bine.”

Boris Becker are în palmares 6 trofee de Grand Slam. A cucerit de 3 ori și Trofeul Campionilor și are o medalie de aur la Jocurile Olimpice, în 1992, în proba de dublu masculin, alături de Michael Stich.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite