Azi se joacă Ucraina - Slovacia, în grupa noastră de la Euro 2024. Scenariul negru pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de la ora 16.00, la Dusseldorf, se joacă prima partidă din a doua rundă de meciuri a grupei noastre la Euro 2024. Rezultatul este important pentru naționala lui Edi Iordănescu în perspectiva calificării în optimile competiției din Germania.

Ucraina ar trebui să piardă și cu Slovacia, în cel mai bun scenariu pentru noi. Foto UEFA
Ucraina ar trebui să piardă și cu Slovacia, în cel mai bun scenariu pentru noi. Foto UEFA

În cazul unei victorii a Slovaciei, șansele noastre de calificare cresc destul de mult, chiar și dacă pierdem mâine cu Belgia, condiția fiind să nu o facem la scor. În ultima etapă, un rezultat X2 la Ucraina – Belgia ar duce România în optimile de finală chiar și dacă pierdem cu Slovacia, tot la scor strâns.

În caz de egalitate în partida Ucraina - Slovacia, șansele României rămân tot mari și în situația unei înfrângeri cu selecționata ”Dracilor roșii”. Scenariul e mai puțin convenabil pentru noi, deoarece, în varianta în care tricolorii iau zero puncte cu Belgia și Slovacia, vor ocupa ultimul loc în grupă în situația în care Ucraina bate Belgia în ultima partidă din grupă.

Victoria Ucrainei complică lucrurile în grupă la Euro 2024

Dacă ucrainenii reușesc să învingă Slovacia, iar România pierde în fața Belgiei, se ajunge la egalitate de puncte înaintea rundei decisive. Ar fi cel mai negru scenariu pentru jucătorii lui Edi Iordănescu, pentru că toate cele patru echipe ar avea câte 3 puncte, despărțite de golaveraj. Vom fi eliminați în acest caz dacă vom pierde Slovacia în ultima rundă, iar Ucraina – Belgia se termină X. La fel și dacă pierdem la scor întâlnirea cu De Bruyne și compania, în compania slovacilor vom face egal, iar Belgia remizează cu Ucraina.

În afara acestor calcule, pentru noi e clar, ca să nu mai stăm la mâna altor rezultate: o remiză cu Belgia sau o victorie cu Slovacia ne-ar duce în optimile Euro 2024.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite