Au omorât suspansul. Ca și în Superliga, majoritatea campioanelor din Europa sunt deja cunoscute ANALIZĂ

0
Publicat:

FCSB domină autoritar campionatul, cu 7 etape înainte de finalul sezonului roș-albaștrii punând 10 puncte distanță față de următoarele clasate, CFR Cluj și Universitatea Craiova. Situația din Superliga este aidoma în majoritatea campionatelor din Europa, în Spania, Italia, Franța şi Germania lupta la titlu părând deja decisă. Totuși, mai sunt câteva ligi în care suspansul domnește la cote maxime.

Leverkusen a întrerupt supremația lui Bayern Munchen. Foto Getty images
Leverkusen a întrerupt supremația lui Bayern Munchen. Foto Getty images

Cea mai dură luptă pentru titlu se dă în Anglia. Cu câte 7 meciuri rămase de disputat, Arsenal și Liverpool se află pe primele două locuri, cu 71 de puncte, în timp ce Manchester City se află la doar o „lungime” în spate. „Tunarii” au cel mai complicat program, urmând să întâlnească pe Tottenham, Aston Villa, Chelsea și Manchester United. „Cormoranii” mai au câteva partide tari, dar nu cu granzii campionatului: derbyul local cu Everton și cu Tottenham și Aston Villa. „Cetățenii” au un program mai lejer, cu doar două hopuri: Tottenham și Chelsea, astfel că pe primul loc poate ajunge oricare dintre cele trei formații.

Răzvan Lucescu, pe primul loc în Grecia

În Grecia, scenariul e cam același, numai că în bătălie sunt angrenate patru echipe. PAOK Salonic e prima, cu 67 de puncte, urmată de AEK Atena (66), Panathinaikos (65) și Olympiacos (63). Echipa lui Răzvan Lucescu are un program infernal: dublă cu Oly, meciuri acasă cu AEK și PAO, dar și ultima partidă pe terenul rivalilor de la Aris Salonic, care, chiar dacă nu au șanse la titlu, vor face tot posibilul să nu o lase pe PAOK să se încoroneze campioană fix pe arena lor.

În rest, doar în Scoția, Cehia, Rusia și Belgia mai găsim campionate strânse. Celtic are un punct în fața lui Rangers, dar și un meci mai mult disputat, cele două favorite remizând spectaculos, 3-3, duminică. Eternele rivale Slavia și Sparta Praga sunt despărțite tot de un punct cu trei etape înainte de finalul ligii cehe, în timp ce, în Rusia, Zenit și Krasnodar mai au de jucat 4 etape, diferența dintre cele două formații fiind, de asemenea, minimă. În Belgia, St Gall și Anderlecht sunt primele, cu câte 35 de puncte.

Inter Milano se poate încorona în derbyul cu rivala AC Milan

Și cam atât. În restul ligilor, campioana se cam știe de acum, doar niște accidente putând detrona actualii lideri. În Italia, Inter Milano poate pune mâna pe trofeu peste două etape. Elevii antrenorului Simone Inzaghi ar putea sărbători cel de-al 20-lea „scudetto“ din istorie în data de 22 aprilie, pe San Siro, cu ocazia derbyului cu AC Milan, de care o despart acum 14 puncte.

În Franța, PSG merge singură, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani. Parizienii au 10 puncte avans față de Brest, cu 6 etape rămase de jucat. În Spania, Real Madrid domină campionatul, după ce surpriza Girona nu a mai putut ține ritmul. „Los Blancos” au 8 puncte distanță față de Barcelona și 10 față de micuța echipă catalană, dar, cum mai sunt 8 runde, lupta nu e închisă 100%.

Leverkusen, mult peste Bayern

La vecinii portughezi, Sporting e prima, cu 4 puncte și un meci mai puțin față de Benfica. FC Porto e departe, la 13 „lungimi” de lider, în condițiile în care au mai rămas 6 etape de jucat. În Olanda, PSV Eindhoven e prima, la 9 puncte depărtare de Feyenoord, în timp ce în Bulgaria, Ludogoreț e la 6 puncte față de ȚSKA Sofia, având și un meci în minus.

În Germania se va înregistra o premieră. Bayer Leverkusen, neînvinsă în acest sezon, are 16 puncte avans față de Bayern, campioana ultimelor 11 sezoane. Dacă în stagiunea precedentă bavarezii au luat titlul cu un gol înscris în ultimul minut al ultimului meci, depășind Dortmund la golaveraj, acum situația e total diferită. Bayer e prima și are nevoie de o victorie în cele 6 etape rămase pentru a se încorona pentru prima dată în istorie campioana din Bundesliga.

Anglia

1. Arsenal          71 de puncte (31 meciuri)

2. Liverpool       71p (31)

3. Man. City       70p (31)

Grecia

1. PAOK Salonic      67p (30)

2. AEK Atena           66p (30)

3. Panathinaikos      65p (30)

4. Olympiacos         63p (30)

Scoția

1. Celtic              75p (32)            

2. Rangers         74p (31)

3. Hearts            59p (32)

Turcia

1. Galatasaray    84p (31)

2. Fenerbahce    82p (31)

3. Trabzonspor   52p (31)

Cehia

1. Slavia              68p (27)

2. Sparta            67p (27)

3. Plzen              55p (27)

Franța

1. PSG               63p (28)

2. Brest              53p (28)

3. Monaco         52p (28)

Germania

1. Leverkusen   76p (28)

2. Bayern           60p (28)

3. Stuttgart        60p (28)

Italia

1. Inter Milano  82p (31)

2. AC Milan        68p (31)

3. Juventus        62p (31)

România

1. FCSB               41p

2. CFR Cluj          31p

3. U. Craiova       31p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite