Argentina, în lacrimi: s-a stins cel mai cunoscut fan al naționalei, premiat și de FIFA VIDEO

0
Publicat:

Unul din cei mai celebri suporteri din lumea fotbalului, argentinianul "Tula", premiat la gala "FIFA The Best" din 2022 şi cunoscut pentru emblematica sa tobă mare, a decedat miercuri la vârsta de 83 de ani, a anunţat Rosario Central, clubul său favorit.

Carlos Pascual, cel mai mare fan al Argentinei
Carlos Pascual, cel mai mare fan al Argentinei

Carlos Pascual, supranumit "Tula", şi toba sa impresionantă au însoţit echipa Argentinei la 13 ediţii ale Cupei Mondiale, ultima în Qatar în 2022, fiind martor la cele trei titluri mondiale cucerite de selecţionata "Albiceleste", în 1978, 1986 şi 2022.

În urmă cu un an, "Tula" a primit în persoană Premiul suporterilor la Gala FIFA, în numele suporterilor argentinieni, pentru că a "captivat întreaga lume" la Mondialul din 2022, "creând o ambianţă călduroasă şi colorată şi aducând un supliment de energie echipei sale", conform FIFA.

"Argentina era un pic tristă, iar echipa a adus oamenilor o imensă bucurie", a declarat la acel moment "Tula", adresând "un salut tuturor fanilor fotbalului din lume. Pasiunea pentru fotbal este extraordinară", a adăugat el.

El a fost prezent la prima sa Cupă Mondială în Germania, în 1974, an în care s-a şi făcut remarcat, pozând alături de preşedintele de atunci Juan Domingo Peron, care i-a şi făcut cadou instrumentul devenit celebru şi cu care a asigurat fondul muzical la multe mitinguri electorale, fiind un peronist convins.

Rosario Central Atletico Club a deplâns dispariţia lui "Tula", un suporter care a purtat pasiunea "auriazul" în toată lumea", a transmis clubul pe contul său de X.

VEZI MOMENTUL ÎN CARE TULA E SALUTAT DE LIONEL MESSI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite