Adrian Mutu: „Dacă nu făceam prostii, puteam fi cel mai bun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mutu crede că ar fi avut şanse să câştige Balonul de Aur, dar a recunoscut că scandalurile extrasportive i-au tras în jos cariera.

Fără să câştigi vreun trofeu important, aşa cum e cazul lui Adrian Mutu, e aproape imposibil să speri la Balonul de Aur, acordat în fiecare an celui mai valoros fotbalist din lume. Atacantul român s-a aflat însă la un moment dat pe drumul cel bun. Se întâmpla în 2003, an în care a fost al doilea golgheter al campionatului Italiei în tricoul Parmei şi în care îşi începuse furtunos aventura la Chelsea, cu patru goluri marcate în primele trei meciuri.

Pentru a-l aduce la Londra, rusul Roman Abramovici plătise o sumă-record pentru un jucător român, 22,5 milioane de euro, astfel că n-a mirat pe nimeni nominalizarea lui Mutu printre cei 25 de candidaţi la „Balonul de Aur 2003".

În ierarhia finală, piteşteanul n-a strâns decât un singur punct, clasându-se pe ultimul loc, dar într-o companie selectă, la egalitate cu nume grele precum Inzaghi, Jan Koller, Ronaldinho şi Toldo. Din acest moment, ascensiunea lui Mutu s-a oprit, făcând loc scandalului „Cocaina" care i-a influenţat întreaga evoluţie ulterioară. Cu imaginea pătată, tricolorul n-a mai ajuns niciodată la nivelul atins în 2003, remarcându-se în schimb prin alte numeroase scandaluri, inclusiv o a doua acuzaţie de dopaj.

„Trăiesc în prezent şi vreau să văd în viitor"

„Poate dacă făceam alte alegeri în carieră, aş fi avut posibilitatea să câştig Balonul de Aur, dar prefer să nu mă mai gândesc", a declarat Mutu în urmă cu două zile, într-un interviu pentru „Corriere dello Sport". „Trecutul nu mă mai interesează, trăiesc în prezent şi vreau să văd doar în viitor. Majoritatea oamenilor m-au criticat, dar mulţi vorbesc doar ca să se afle în treabă", a completat atacantul Cesenei, revenit în atenţia presei italiene după prestaţia de excepţie din meciul de duminica trecută cu Genoa, când a reuşit o „dublă".

0 titluri de campion a câştigat Mutu în cariera sa, pentru că trofeele cucerite cu Juventus i-au fost anulate.

INFO
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite