36 de ani de când golul lui Hagi a adus Stelei Supercupa Europei, după finala cu Dinamo Kiev VIDEO

0
Publicat:

Fotbalul românesc sărbătorește pe 24 februarie o performanţă memorabilă: câştigarea, de către Steaua, a Supercupei Europei, după o finală uluitoare cu Dinamo Kiev. Hagi înscria atunci primul său gol în tricoul roș-albastru.

Pe 24 februarie 1987, Steaua câştiga Supercupa Europei, după o finală cu Dinamo Kiev, disputată pe stadionul „Louis II“ din Monte Carlo. Steaua era deţinătoarea Cupei Campionilor Europeni, iar Dinamo Kiev, a Cupei Cupelor (după ce câştigase trofeul în fața celor de la Atletico Madrid, pe care îi învinsese cu 3-0).

Gică Hagi înscria primul său gol pentru Steaua

Singurul gol al acelui meci a fost marcat de Gică Hagi, aflat la prima sa apariţie sub tricoul Stelei.

„Pe 24 februarie 1987, golul lui Gică Hagi împotriva celor de la Dinamo Kiev a adus Stelei Supercupa Europei, în finala de la Monte Carlo. Astăzi, 24 februarie 2023, se împlinesc 36 de ani de când echipa noastră a cucerit al doilea trofeu european inter-cluburi, după Cupa Campionilor în 1986, pe 7 mai. Disputa cu Dinamo Kiev a fost, totodată, cel dintâi joc al lui Gheorghe Hagi în tricoul roș-albastru. Mijlocașul transferat de la Sportul Studențesc a reuşit golul victoriei în minutul 44, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri”, amintește, vineri, Steaua București, pe pagina oficială de Facebook.

Şutul lui Hagi a lovit zidul şi l-a păcălit pe portarul formaţiei din URSS, Cianov. Pe bancă la Dinamo Kiev se afla atunci legendarul antrenor Valeri Lobanovski.

„Supercupa Europei a reprezentat primul trofeu pentru Anghel Iordănescu în calitate de antrenor principal. Steaua a evoluat la Monte Carlo în formula: Stîngaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (Balint, 84) - Lăcătuş (Majearu, 89), Piţurcă.Antrenor: Anghel Iordănescu”, mai arată clubul. 

Dinamo Kiev i-a avut pe: Cianov - Bal, Baltacea, Kuzneţov, Demianenko - Evtuşenko, Iakovenko, Raţ, Zavarov (78 Morozov) - Belanov (51 Mihailicenko), Blohin. Antrenor: Valeri Lobanovski.

Românii încă își mai aduc aminte de comentariul în original al lui Teoharie Coca Cozma, de la această partidă.

Rezumatul meciului în cifre:

Steaua - Dinamo Kiev: 1-0

Gheorghe Hagi (44')

Spectatori: 9.000.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite