Winona Ryder: „îngerul decăzut“ revine la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi în anii 90, Winona Ryder era o figură reprezentativă la Hollywood, în deceniul următor, situaţia s-a schimbat FOTO AFP
Deşi în anii 90, Winona Ryder era o figură reprezentativă la Hollywood, în deceniul următor, situaţia s-a schimbat FOTO AFP

Winona Ryder revine la Hollywood, după ce o lungă perioadă a dispărut din lumina reflectoarelor. Actriţa în vârstă de 41 de ani a obţinut un rol în filmul „The Iceman“, inspirat după o poveste adevărată, în care o interpretează pe Deborah Pellicotti, soţia unui mafiot, scrie „The Independent“.

În 1988, la vârsta de 17 ani, adolescenta Winona Ryder a obţinut un rol în producţia lui Tim Burton, „Beetlejuice“, iar în următorii cinci ani a jucat în pelicula „Dracula“ , dar şi în filmul „The Age of Innocence“/„Vârsta inocenţei“( regizat de Martin Scorsese), pentru care a obţinut o nominalizarea la Oscar. Un an mai târziu, este nominalizată din nou pentru cea mai bună actriţă din rolul lui Jo March din "Little Women“/„Fiicele doctorului March“.

Deşi în anii '90, Ryder era o figură reprezentativă a cinematografiei americane, în deceniile următoare, situaţia s-a schimbat. În 2001, actriţa a fost arestată în Beverly Hills pentru furt din magazine şi a dispărut mult timp din lumina reflectoarelor.

Dar, Hoolywood-ul iubeşte revenirile. Robert Downey jr - care a avut o puternică dependenţă de droguri - este invincibil acum datorită succesului peliculei „Iron Man“. În 2003, regizorul Woody Allen a dorit ca Downey şi Ryder să interpreteze rolurile din „Melinda and Melinda“, însă acest lucru nu s-a întâmplat deoarece Winona a refuzat. Însă trei ani mai târziu cei doi au lucrat împreună, alături de Keanu Reeves pentru filmul de animaţie „A Scanner Darkly“/„Substanţa M“.

Acesta a reprezentat începutul procesului de revigorare a propriei cariere. Mai departe, actriţa a obţinut roluri mici, dar importante în „The Private Lives of Pippa Lee“ şi în comedia „The Dilemma“.

De asemenea, ea s-a reîntâlnit, după 22 de ani, cu regizorul Tim Burton, alături de care a lucrat la animaţia „Frankenweenie“. „Nu a fost primul meu film animat, dar a fost foarte important pentru mine“, a declarat ea pentru „The Independent“.

Rolul soţiei unui asasin, rampa de relansare?

Pelicula cu care Winona Ryder revine în atenţia publicului, „The Iceman“, este inspirată din povestea de viaţă a asasinului Robert Kuklinski. Ryder o interpretează pe Deborah Pellicotti, soţia unui asasin periculos. „Nu am mai jucat niciodată în rolul unor persoane care au existat cu adevărat, fără a primi acordul lor“, a mărturisit actriţa.

Deşi filmul prezintă metodele de „lucru“ ale lui Kuklinski, cea mai importantă întrebare este dacă Deborah ştie despre crimele soţului său.

Dacă rolul din „The Iceman“ o va ajuta sau nu să revină în forţă, rămâne de văzut. „Sunt binecuvântată. Mă simt norocoasă că am avut ocazia să lucrez cu acea echipă. Femeile, mai ales cele din America, se tem să nu îmbătrânească, însă eu reprezint opusul. Mă bucur de trecerea timpului. Acum am 41 de ani şi am fost foarte încântată de ziua mea“, a declarat ea încrezătoare.

Winona Ryder s-a născut în oraşul american, Minnesota, în 1971. Tatăl său, autorul Michael Horowitz a fost apropiat al poetului generaţiei beat Allen Ginsberg, iar naşul Winonei a fost Timothy Leary, considerat un „guru LSD“.

„În ceea ce-l priveşte pe Timothy, a fost naşul meu şi s-a comportat ca atare: mergeam împreună la meciuri sau mă punea să-mi fac temele. Nu am fost expusă substanţelor nocive. Era foarte protector şi totodată foarte amuzant“, a explicat ea.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite