Vedete din România cercetate penal: de ce au fost anchetaţi Mihaela Rădulescu, Andrei Gheorghe şi Florin Chilian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei
Gheorghe, Mihaela Rădulescu şi Florin Chilian au avut probleme cu
legea FOTO Colaj Adevărul
Andrei Gheorghe, Mihaela Rădulescu şi Florin Chilian au avut probleme cu legea FOTO Colaj Adevărul

O parte dintre vedetele din România au avut probleme cu legea după ce au realizat fapte penale. Mihaela Rădulescu a avut o altercaţie cu paparazzi, Andrei Gheorghe a fost suspectat pentru că a fumat marijuana, Florin Chilian şi-a agresat iubita, iar Cristian Tabără a fost acuzat că a abuzat sexual o minoră.

Vedetele reuşesc, voit sau nevoit, să iasă în faţă prin diverse fapte, unele dintre ele dincolo de lege. Dacă la Hollywood vedetele au cel puţin o faptă penală, în România, celebrităţile ajung să fie anchetate sau chiar să fie închise. Astfel, site-ul apropotv.ro a întocmit o listă cu celebrităţi din România care au fost cercetate de autorităţi pentru diverse fapte comise împotriva legii. Între acestea se numără Cătălin Botezatu, Mihaela Rădulescu, Andrei Gheorghe, Florin Chilian şi Cristian Tabără.

Adina Buzatu, evaziune, fals în înscrisuri şi spălare de bani

Creatoarea de modă Adina Buzatu este urmărită penal pentru sprijinirea unui grup infracţional, evaziune, fals în înscrisuri şi spălare de bani, cu un prejudiciu de aproape 1,6 milioane de lei adus bugetului de stat de firma sa (T.A.B. Men Style), potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Astfel, Adina Buzatu este acuzată de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani, săvârşite în concurs de infracţiuni. Totodată, în perioada 2012 - martie 2014, Buzatu a folosit în interes personal, cu rea credinţă, într-un scop contrar intereselor societăţii, suma de 3.700.000 de lei, care a fost transferată din conturile societăţii administrate, în conturile a patru firme fantomă. Aceşti bani au fost retraşi în plus faţă de contravaloarea facturilor fictive prin care s-a prejudiciat bugetul de stat.

Cătălin Botezatu, arestat în Italia

Designerul Cătălin Botezatu (48 de ani) a fost arestat în 1996, la Cremona, în Italia, după care a fost încarcerat într-o închisoare de maximă securitate fiind acuzat în ţară de bancrută frauduloasă (n.r. - faliment al unei firme vinovată de agravarea situaţiei creditorilor săi). După câteva luni de detenţie, Botezatu a fost extrădat şi plasat în arestul Penitenciarului Rahova, fiind eliberat pe 14 martie 1997.

În autobiografia sa, designerul spune că acea experienţă l-a marcat definitiv, acesta gândindu-se chiar la sinucidere. „Am fost în mijlocul unui conflict, al unei mafii politice şi financiare ale acelei perioade. Am fost victime, dacă stăm să ne gândim, dar nu aş vrea să mă victimizez. Am luat un credit pentru că am fost puşi în imposibilitatea de a plăti salariile. Aveam foarte multe ferme, aveam foarte mulţi salariaţi şi pentru că toate conturile firmei noastre pe vremea aceea au fost blocate în mod intenţionat, tocmai pentru a ne determina să cotizăm mai mult, a trebuit să luăm bani de undeva. Am făcut un credit pe care l-am garantat cred că de zece ori mai mult decât valora el. L-am luat şi l-am dat asociatului meu pentru a plăti acele datorii“, s-a justificat apoi el.

catalin botezatu FOTO kanal d

Cătălin Botezatu FOTO Kanal D

Mihaela Rădulescu, cercetată pentru distrugere de bunuri după o altercaţie cu paparazzi

Mihaela Rădulescu (45 de ani) a fost cercetată pentru furt calificat şi distrugere de bunuri, în martie 2009, după ce a avut un scandal cu doi paparazzi de la tabloidul „Libertatea“. Jurnaliştii au urmărit-o în timp ce se afla în garsoniera lui Dani Oţil, iubitul ei din acea vreme. Vedeta s-a înfuriat în clipa în care i-a observat pe cei doi că o supravegheau şi încercau să o fotografieze. Între cele două parţi a avut loc chiar şi o confruntare violentă, poliţiştii venind la faţa locului pentru a potoli spiritele. Mai mult, cei doi jurnalişti au dat o declaraţie la Poliţia Capitalei în care au scris că Mihaela Rădulescu le-a luat din autoturism „un rucsac cu aparatul foto, legitimaţia şoferului, legitimaţia de serviciu, cartela de acces în parcare şi cheia autoturismului“. Ulterior, Mihaela a înapoiat bunurile proprietarilor în prezenţa poliţiştilor, iar conflictul s-a aplanat.

Dani Otil si Mihaela Radulescu FOTO Click

„Nu sunt dispusă, ca cetăţean al României, să mi se încalce toate drepturile de către un trust elveţian de presă. Nu sunt dispusă să se încalce nici Constituţia României, nici dreptul meu la imagine. I-am spus fotografului că m-a agresat, am alergat după el. A incercat şoferul lui să mă omoare cu maşina. Asta e toată povestea“, declara atunci Mihaela Rădulescu.

Natalia Mateuţ a folosit carduri de credit false

Natalia Mateuţ, fiica fostului fotbalist Dorin Mateuţ, a fost arestată în aprilie 2011 în centrul oraşului Amsterdam, fiind acuzată că a folosit carduri de credit false cu care a cumpărat haine şi obiecte de lux în valoare de peste 80.000 de euro. Actul de acuzare arată că tânăra ar fi folosit cu intenţie mijloace de plată despre care ştia că sunt false în timpul unei şederi de o săptămână în capitala Olandei. Cu ajutorul cardurilor, vedeta a făcut cumpărături în magazinele unor mărci precum Burberry, Luis Vuitton, Hugo Boss şi Chanel.

Parchetul olandez a cerut patru luni de închisoare pentru Natalia Mateuţ „în concordanţă cu gravitata faptelor, circumstanţele comiterii faptelor şi profilul persoanei acuzate“. Pe de altă parte, acuzatorii au menţionat că românca a dat dovadă de „vindecare“, predând o serie de articole, astfel că a primit o pedeapsă de două luni de închisoare, redusă la jumătate din cauza vechimii dosarului.

Andrei Gheorghe, „arestat tehnic“ pentru consum de marijuana

Andrei Gheorghe (53 de ani) a fost „arestat tehnic“, în aprilie 2003, pentru trei ore, sub acuzaţia de consum de droguri. Parchetul s-a autosesizat după un articol apărut în revista „Star“ în care vedeta era prezentată în timp ce fuma o ţigară cu marijuana oferită de o cunoştinţă. Gheorghe a fost chemat la Parchet să dea declaraţii, fiind suspect de a fi consumator de substanţe interzise. Atunci i s-au reţinut actele şi i s-a spus să aştepte pe hol confirmarea mandatului de arestare, cu interdicţia de a se deplasa mai mult 20 de paşi.

Andrei Gheorghe FOTO David Muntean

Andrei Gheorghe FOTO Eduard Enea „Mi s-a spus că sunt arestat. Mi-am sunat mama şi soţia şi le-am spus, ca să nu afle din altă parte. După trei ore, mandatul nu a fost confirmat. Consider că a fost o hărţuire“, a declarat realizatorul matinalului de la Pro FM după ce a fost eliberat. Andrei Gheorghe a mai spus că „arestarea“ lui a fost „lucrătura“ unui om de afaceri important care a vrut să se răzbune pe el, menţionându-l pe Costel Bobic. După câteva luni de investigaţie, timp în care a fost filat de poliţişti, Andrei Gheorghe a fost scos de sub urmărirea penală.

Brigitte Sfăt a stat doi ani la închisoare pentru lipsire de libertate

Brigitte Sfăt, actuala soţie a lui Ilie Năstase, a fost condamnată la închisoare pentru doi ani de zile, după ce în noapte de 16 spre 17 februarie 2003 a sechestrat şi a bătut cu sticle de plastic pline cu apă doi bărbaţi, în clubul Discoland, din Timişoara. Victimele îi datorau vedetei 5.000 de euro. Pentru această faptă, Sfăt a fost condamnată la trei ani şi jumătate de închisoare, predându-se poliţiştilor după câteva zile în care s-a ascuns, fiind acuzată de lipsire de libertate şi tâlhărie. Astfel, a petrecut doi ani după gratii şi a mai rămas cu un rest de pedeapsă de 533 de zile. În spatele gratiilor, Brigitte s-a remarcat după ce a organizat cursuri de aerobic pentru deţinute şi i-a convins pe poliţişti să îi vopsească celula în roz. După ce a ieşit din închisoare, în 2007, s-a căsătorit cu Ovidiu Terj, un personaj controversat în Timişoara, dar de care a divorţat în 2010, în momentul în care l-a întâlnit pe celebrul tenismen Ilie Năstase.

Florin Chilian, sub influenţa alcoolului, şi-a agresat prietena

Florin Chilian (47 de ani) a generat un scandal de proporţii în anul 2006, atunci când a urcat sub influenţa alcoolului la volan, ar fi provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale însemnate, iar apoi a bătut-o pe prietena sa de atunci, solista Ana Maria Georgescu. Chilian a fost extrem de violent şi cu poliţiştii chemaţi să intervină, oamenii legii fiind nevoiţi să îi pună cătuşele pentru a-l calma. Chilian a adresat injurii patrulei de Poliţie şi a refuzat să se legitimeze.

Ana Maria Georgescu le-a povestit judecătorilor că a fost bătută de mai multe ori de Florin Chilian, acesta învinuind-o pentru tamponarea maşinii sale. „A început să strige că eu sunt de vină şi apoi să mă lovească. Mergea la maşină, încerca să schimbe roata lovită, apoi venea, spunea că eu sunt de vină pentru toate astea şi mă agresa. Apoi din nou mergea la maşină. M-a lovit din nou cu palma, am căzut şi m-am lovit la cap de bordură. Când au venit poliţiştii, Chilian m-a aşezat pe bancheta din spate a maşinii sale. A început să strige la poliţişti: «Chemaţi o ambulanţă, e lovită la cap!». Poliţistul a întrebat cum m-am lovit la cap, iar atunci Chilian a început să strige la el. În cele din urmă, a venit ambulanţa, iar paramedicii i-au dat un calmant. După câteva minute, când am coborât din ambulanţă, Chilian era încătuşat“, a povestit ea.

florin chilian/cronica carcotasilor foto prima tv

Florin Chilian FOTO Prima TV

După patru ani, în 2010, Chilian a fost condamnat de Judecătoria Cluj-Napoca la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare având ca motive conducerea maşinii în stare de ebritate (0,80 grame/litru alcool pur în sânge în aerul respirat), dar şi agresiunile fizice asupra iubitei sale.

Cristian Tabără, acuzat că a abuzat sexual o minoră

Cristian Tabără (48 de ani) a fost acuzat de o fostă iubită, Alina Bodnaru, că a abuzat-o sexual pe fiica ei, Alexandra, în urmă cu patru ani. Cele două au dat declaraţii timp de trei ore în faţa poliţiştilor Serviciului Omoruri despre presupusul abuz sexual pe care Cristian Tabără l-ar fi comis. Alina Bodnaru susţinea că Tabără ar fi intrat într-o noapte în camera Alexandrei ar fi trezit-o din somn şi ar fi pipăit-o. După mai multe luni de anchetă, timp în care Tabără nu a dat nicio declaraţie, prezentatorul TV a fost găsit nevinovat.

cristian tabara

Cristian Tabără FOTO Pro TV

Oana Zăvoranu l-a şantajat pe esteticianul Marek Vâlcu

Oana Zăvoranu (41 de ani) a intrat în centrul atenţiei după ce l-a acuzat pe Pepe, fostul soţ, că i-ar fi violat corespondenţa electronică cu Tudy. Pepe a fost cercetat de DIICOT pentru o infracţiune care se putea solda cu o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare. Pe de altă parte, Pepe a acuzat-o pe vedetă de distrugere de bunuri, după ce aceasta a părăsit căminul conjugal şi a devastat locuinţa. Mai mult, Oana Zăvoranu a fost anchetată de poliţia din Capitală după ce esteticianul Marek Vâlcu a denunţat-o că i-ar fi cerut 10.000 de euro pentru a nu divulga nişte informaţii compromiţătoare despre el.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite