Vacanțele din vechiul Hollywood, departe de perfecțiunea Instagram. Ce fotografie a născut curentul paparazzi FOTO

0
Publicat:

Actori precum Liz Taylor, Brigitte Bardot, Marilyn Monroe și Sophia Loren lăsau inhibițiile la o parte în vacanțe și renunțau la imaginea de staruri.

Sophia Loren, la plajă în Italia FOTO Profimedia
Sophia Loren, la plajă în Italia FOTO Profimedia

Cu mult timp înainte de fotografiile perfecte de pe Instagram, imaginea vedetelor din vechiul Hollywood a fost la fel de „strâns“ gestionată de marile studiouri precum codițele lui Shirley Temple. Doar așa a luat naștere conceptul de faimă hollywoodiană.

De la sfârșitul anilor 1920 până în anii 1960, perioadă în care au apărut unele dintre cele mai mari staruri din lume, marile studiouri impuneau condiții drastice vedetelor în contractele pe care le semnau. Actorii și actrițele erau nevoiți să aibă un anumit look, să fie însoțiți la aparițiile publice și chiar să intre în căsătorii de conveniență, așa numitele mariaje de lavandă, pentru a-și ascunde adevărata orientare sexuală.

Astfel, actrițele erau înfățișate ca bombe sexy, iar cuplurile căsătorite etalau mariaje fericite. În anii 1960, pe măsură ce vedetele au început să preia controlul asupra carierei și a vieții lor private, au început să afișeze o imagine mai relaxată.

Starurile nu se mai fereau, iar fotografiile erau făcute fie paparazzi, fie de prieteni. De altfel, una dintre aceste fotografii, avându-i ca protagoniști pe Elizabeth Taylor și Richard Burton, a generat un scandal imens, care este considerat începutul presei de tip paparazzi în istoria modernă.

În 1962, când filmau pentru pelicula „Cleopatra“, în timp ce ambii erau căsătoriţi, au fost fotografiați de paparazzi pe un iaht, în apropierea insulei Ischia.

Doi ani mai devreme, în 1960, Elizabeth Taylor şi al patrulea soţ al său, cântăreţul Eddie Fisher, au petrecut o vacanţă în Eghina, iar fotografiile cu ei călare pe măgari au făcut înconjurul lumii.

Elizabeth Taylor Eddie Fisher Grecia foto Profimedia

Marilyn Monroe a fost promovată multă vreme de studiouri drept blonda sexy de la Hollywood. Actrița, care nu numai că avea o inteligență peste medie, avea și o fire ludică și nu se sfia să arate acest lucru în vacanțe.

În ciuda celor cinci mariaje ale sale, lui Cary Grant, un alt sex-simbol al Hollywoodului, i-au plăcut și bărbații. Una dintre relațiile sale cunoscute, care a durat mai mulți ani, a fost cea cu un bun amic, actorul Randolph Scott. Cei doi au împărțit aceeași casă în multe vacanțe și nici nu se mai ascundeau de cei apropiați.

Cary Grant și Randolph Scott FOTO Profimedia
Cary Grant și Randolph Scott FOTO Profimedia

Brigitte Bardot, poate cel mai mare sex simbol al cinematografiei franceze, a făcut celebră stațiunea Saint Tropez, pe vremuri doar un sătuc de pescari de pe Coasta de Azur. De altfel, e a trăit mulți ani pe celebra Coastă de Azur, a deținut proprietatea La Madrague, chiar în apropiere de Saint Tropez.

brigitte bardot jpeg
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite