Cel mai mare scandal sexual din vechiul Hollywood. Ce actriță l-a scos pe Hitler de pe prima pagină a ziarelor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalurile sexuale au existat dintotdeauna în Cetatea Filmului, însă unul dintre ele a fost uriaș, întrucât a avut în prim-plan adulterul unei actrițe celebre în epocă.

Mary Astor, o femme fatale din epoca de aur de la Hollywood FOTO Profimedia
Mary Astor, o femme fatale din epoca de aur de la Hollywood FOTO Profimedia

Mary Astor (1906-1987) a fost una dintre celebrele „femme fatale“ din vechiul Hollywood și una dintre cele mai populare actrițe din perioada filmului mut și a filmelor clasice. Ea s-a aflat mereu în atenția publicului datorită carierei de succes, care s-a întins pe mai mult de patru decenii (peste 100 de filme). Totodată, actrița a ținut multă vreme prima pagină a ziarelor deoarece a fost implicată în cel mai mare scandal sexual al vremii.

În 1936, când a izbucnit scandalul, Mary Astor era suficient de cunoscută pentru a face „valuri“ atunci când relația ei extraconjugală - cu George S. Kaufman, pe atunci cel mai de succes dramaturg de pe Broadway, de asemenea căsătorit - a fost făcută publică. Divorțul, lupta pentru custodia fetiței și imensul scandal ce a urmat i-au scos pe Hitler și Franco de pe primele pagini ale ziarelor, relatează „Vanity Fair“.

Scandalul s-a axat pe dezvăluirile intime din jurnalul lui Mary, pe care fostul ei soț – Franklyn Thorpe, un medic de la Hollywood – i l-a sustras în timpul căsătoriei. Mary Astor și medicul Franklyn Thorpe au fost căsătoriți de patru ani și amândoi au avut aventuri pe durata căsniciei lor. Astor dorea să divorțeze, dar de fiecare dată când încerca să plece, avea certuri violente cu soțul ei.

Punctul de cotitură a fost atunci când Thorpe a sustras jurnalul. Nu numai că a citit ceea ce ea credea despre el - „Nu mai simt nimic pentru el, mă plictisește, îmi pare rău că l-am făcut să se căsătorească cu mine, mă joc cu el“ - ci a descoperit și aventura soției sale și pasiunea pe care aceasta sa o făcuse pentru dramaturgul George S. Kaufman. „E minunat, glorios și sper că este ultima mea iubire. Nu pot să-l compar cu nimeni“, scria Mary Aston în jurnal.

Thorpe a vrut să folosească documentul pentru a demonstra că actrița este o mamă denaturată și pentru a obține custodia fiicei lor, în vârstă de patru ani. Paradoxal, jurnalul nu a fost niciodată probă în timpul procesului, dar avocaţii lui Thorpe au făcut constant referire la el. Vedeta a recunoscut că jurnalul a existat, dar a susţinut că multe dintre părţile prezentate în proces erau falsuri. Când judecătorul a decis că jurnalul nu poate fi admis ca probă, Thorpe a dat publicităţii fragmente din el.

Scandalul a atras atenția presei și a șocat opinia publică. Mary Astor a trebuit să se confrunte cu oprobriul publicului, iar viața ei privată a devenit subiectul speculațiilor.

La doar două zile de la începerea procesului, presa îl numea deja „cel mai rău caz din istoria Hollywoodului“, iar deținătorul „recordului“ era Fatty Arbuckle, acuzat de viol și crimă.

Cei doi foști soți au ajuns, în cele din urmă (la presiunea judecătorului, sătul de circul mediatic), la un acord în ceea ce privește custodia fiicei lor. Micuța Marylyn a fost încredințată mamei, în timpul școlii, și tatălui pentru perioada vacanțelor și în weekenduri.

Deși imaginea sa a fost afectată în timpul scandalului, Mary Astor a reușit să-și redreseze cariera și a jucat ulterior în filme precum „Șoimul maltez“, „Meet Me in St. Louis“ și „The Great Lie“, care i-a adus un Oscar pentru Cea mai bună actriță în rol secundar.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite