Scriitoarea Irina Binder, mesaj emoţionant după moartea gimnastei Emma Neagu: „Am plâns. Şi noi? Învăţăm noi ceva din povestea ei?“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Binder a scris un mesaj emoţionant pe pagina sa de Facebook după ce a aflat că Emma Neagu, gimnasta care a oferit o lecţie de viaţă la „Românii au talent“, a murit la vârsta de 15 ani din cauza cancerului osos.

Emma Neagu a murit pe 7 aprilie la vârsta de 15 ani din cauza cancerului osos, boală cu care a fost diagnosticată în anul 2017. Copila, născută şi crescută în Canada, a devenit cunoscută şi apreciată şi în România odată cu participarea în show-ul „Românii au talent“, unde a emoţionat cu optimismul ei, tăria de caracter şi pasiunea sa pentru dans şi gimnastică, pasiune care a depăşit orice barieră fizică. 

Vestea tristă a stârnit şi o reacţie din partea scriitoarei Irina Binder, care a transmis un mesaj pe Facebook. 

„Am plâns impresionată de această fetiţă care a ales să-şi amputeze piciorul doar pentru a putea dansa şi am admirat-o pentru că nu a renunţat la visul ei, pentru forţa incredibilă, pentru seninătatea ei. Şi am plâns aflând că a murit. O lecţie de viaţă incredibilă. Şi noi? Învăţăm noi ceva din povestea ei? Învăţăm noi să fim recunoscători pentru fiecare secundă de viaţă, pentru fiecare şansă, pentru oamenii buni? Învăţăm noi să fim mai buni, să trăim frumos viaţa atât de preţioasă?“, a fost mesajul scriitoarei. 

Şi fosta prezentatoare de televiziune Magda Vasiliu, al cărei fiu a fost diagnosticat cu cancer osos şi care în prezent este tratat la o clinică din Italia, a transmis un mesaj dureros după moartea gimnastei Emma Neagu

Magda Vasiliu şi-a exprimat regretul pentru această pierdere, fiind de părere că Emma a fost „un exemplu de tărie, optimism, luciditate şi maturitate“, însă în acelaşi timp a criticat voalat show-ul de la Pro TV, notând că nimeni nu a apăsat Golden Buzz-ul pentru ea şi că emisiunea va continua, aşa cum este firesc, dar „probabil cu aceleaşi dansatoare la bară şi pseudocântăreţe“. 

„Emma Neagu, concurentă la «Românii au talent», a murit. Avea osteosarcom, o formă de cancer osos care a lăsat-o fără un picior şi care a dus-o pe masa de operaţie de două ori, pentru două operaţii la plămâni. M-am uitat pe profilul ei de Facebook. Avea o maturitate pe care o au doar copiii care trec prin ce a trecut ea. Pentru ea nu a apăsat niciunul dintre juraţi vreun Golden Buzz… Şi poate ar fi meritat. Acum e prea târziu pentru ea. Acolo unde e nici nu cred că-i mai pasă… A fost un exemplu de tărie, optimism, luciditate şi maturitate. «Românii au talent» merge, cum de altfel e firesc, înainte… probabil cu aceleaşi dansatoare la bară şi pseudocantăreţe…“, a scris Magda Vasiliu pe Facebook.

Primele texte ale Irinei Binder au apărut mai întâi în mediul online, pe blogul „Insomnii“, unde se află germenele seriei „Fluturi“, povestea care i-a adus faima şi care avea să devină un bestseller în patru volume. 

În 2018, autoarea a publicat „Străinul de lângă mine“ care s-a aflat pe primul loc în topul vânzărilor din prima jumătate a anului 2018 al unui important retailer online. 

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri