Regina şi prinţesa controverselor, împreună pe aceeaşi scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Madonna, regina muzicii pop, şi Miley Cyrus, prinţesa aceluiaşi gen muzical, vor cânta pentru prima dată împreună în cadrul show-ului „MTV Unplugged“, cu tematică rurală, realizat de fosta vedetă Disney, care va fi difuzat în această seară. Fără doar şi poate, ambele cântăreţele au un trecut controversat în spate, fapt care alimentează urmările acestei colaborări de moment.

Istoria muzicii se va scrie miercuri seara, atunci când Madonna (55 de ani) şi Miley Cyrus (21 de ani), două dintre cele mai controversate artiste, îşi vor uni forţele pentru a realiza un show tematic marca MTV. După o reprezentaţie inedită la gala Premiilor Grammy, Madona îşi va pune pălărie de cowboy şi ghete pentru a lua parte la spectacolul pregătit de adolescenta care, se pare, încearcă să îi calce pe urmă în ceea ce priveşte controversele care o înconjoară. „Fata materialistă“ se va alătura lui Miley, desemantă Cel mai bun artist al anului 2013 la Premiile MTV Video Music Awards, încercând să reproducă atmosfera din oraşul Nashville, arată organizatorii evenimentului.

Înainte de a pleca în turneul „Bangers“, care va începe pe 14 februarie, în Vancouver, Miley va realiza un mash-up alături de Madonna între piesele „Don’t Tell Me“, una dintre piesele favorite ale adolescentei din repertoriul reginei pop-ului, şi „We Can’t Stop“, a lui Miley.

În ciuda faptului că se anunţă a fi un show incendiar, la fel de posibil este ca acesta să scape de sub control date fiind personalităţile celor două artiste şi comportamentele uşor deviante de care au dat dovadă de-a lungul timpului.

Sărutul cu un sfânt de culoare şi cu Britney Spears

În 1989, Madonna a şocat prin lansarea videoclipului pentru single-ul „Like a Prayer“, care dădea şi titlul albumului. Piesa se folosea de elemente gospel în timp ce sunetul de chitară îi conferea o aură întunecată şi misterioasă. Versurile aveau un conţinut liturgic, însă tenta era una sexuală, fapt care a transformat piesa într-un succes comercial. Madonna este portretizată în rolul unei martore care a asistat la uciderea unei fete de culoare de către albi, totul în timp ce un bărbat negru, considerat vinovat, este arestat. Clipul video s-a folosit de simboluri catolice, de arderea unei cruci în stilul Ku Klax Klan, iar vedeta visa la un sărut cu un sfânt de culoare.

La trei ani de la acest moment, Madonna avea să producă o altă surpriză. Pe 20 octombrie 1992, artista şi-a lansat cel de-al şaselea album de studio intitulat „Erotica“, iar o zi mai târziu punea în vânzare cartea „Sex“, o lucrare cu fotografii realizate de Steve Meisel. În carte, celebrităţi precum Isabella Rossellini, Naomi Campbell sau raperul Vanilla Ice apăreau alături de Madonna în situaţii care înfăţişau fantezii erotice ale cântăreţei, unele dintre ele cu caracter sadomasochist şi lesbian.

Deşi cartea a avut parte de recenzii negative, foarte mulţi au considerat-o o mişcare calculată pentru a creşte vânzările albumului. La acel moment, toate librăriile şi-au epuizat stocul, iar acum este cartea „out of print“ (n.r. - scoasă din procesul de imprimare, epuizată) cea mai căutată din lume.

Pe lângă toate acestea, Madonna a lăsat, iarăşi, o sală întreagă cu gura căscată, la gala Premiilor MTV Video Music Awards din 2003. Aflându-se pe scenă, în timpul unei prestaţii live, alături de Britney Spears şi Christina Aguilera, regina muzii pop a sărutat-o mai întâi pe Britney, apoi pe Christina, camerele îndreptându-se, în acel moment spre Justin Timberlake care rupsese relaţia cu Spears.

Adevărata Hannah Montana

Deşi a jucat într-o ligă total diferită, cântăreaţa americană Miley Cyrus a rivalizat în anul 2013 cu personalităţi precum Papa Francisc, Nelson Mandela şi bebelul regal în ceea ce priveşte popularitatea în reţelele sociale. Cu toate acestea, adolescenta concurează cu Madonna în ceea ce priveşte apariţiile spectaculoase şi nu este de mirare că cele două au bătut palma în privinţa unui show realizat împreună.

Ce se ascunde în spatele comportamentului tinerei ce abia a devenit majoră, e încă un mister. O strategie de marketing foarte bine pusă la punct sau chiar aceasta este adevărata faţă a celei care până nu demult era inocenta Hannah Montana? Presa internaţională nu s-a decis încă.

Inventatoarea „twerk“-ului

În ceea ce priveşte apariţiile sale de anul trecut, Miley Cyrus poate fi numită fără echivoc cea mai controversată vedetă. Iar ţinutele aproape inexistente, dansurile lascive şi consumul de marijuana pe scenă sunt argumente îndeajuns de puternice.

miley cyrus marijuana foto reuters

Miley Cyrus, în timp ce fuma marijuana FOTO Reuters

Miley Cyrus şi Robin Thicke, la MTV VMA 2013 FOTO Reuters

image

Probabil, momentul care a schimbat total percepţia tuturor despre fosta Hannah Montana a fost interpretarea piesei „Blurred Lines“, alături de Robin Thicke, din cadrul show-ul live MTV Video Music Awards care a avut loc în 2013. Cu mai puţine haine şi mai multă atitudine, idolul adolescenţilor a devenit o femeie metiatizată în presa internaţională, mai ales după ce a dat tonul celebrului „twerk“ (n.r. - dans lasciv din şolduri). Astfel, ea a fost protagonista celui mai „vulgar eveniment“ în momentul în care a dansat lasciv alături de artistul de 36 de ani, a cântat despre ecstasy şi a realizat numeroase aluzii sexuale la adresa lui Thicke care este căsătorit şi are un copil. 

Totuşi, o parte a industriei showbiz-ului a „salutat“ metamorfoza tinerei. Mai exact, acea parte a industriei care a avut de câştigat de pe urma lui Miley. Postul MTV (care a obţinut audienţe uriaşe după apariţiile tinerei la două gale muzicale), a numit-o Persoana anului. „Ea a şocat şi ne-a şocat pe toţi în 2013 şi a făcut-o în termenii ei. Trăiască noua regină pop!“, au declarat reprezentanţii MTV. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite