FOTO VIDEO Miley Cyrus este acum majoră în toate statele: evoluţia de la copilul model la femeia vulgară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miley Cyrus, în rolul Hannah Montana (stânga), şi pe scena MTV VMA
Miley Cyrus, în rolul Hannah Montana (stânga), şi pe scena MTV VMA

Miley Cyrus a împlinit sâmbătă vârsta de 21 de ani, devenind astfel, oficial, majoră în toate statele lumii, deşi nu a părut să-i pese prea mult de acest aspect de-a lungul utlimilor ani, perioadă în care fosta Hannah Montana a devenit una dintre cele mai iubite, blamate, controversate vedete.

Cum era de aşteptat, toată presa de peste Ocean „a vuit“ prin articolele ce o aveau în prim-plan pe cântăreaţa americană şi, nu în mod surprinzător, materialele se axau pe schimbarea radicală suferită de aceasta: de la idolul a milioane de copii, Hannah Montana, la actuala Miley, care este un exemplu negativ pentru adolescenţii secolului XXI.

   

Miley trebuia să aducă speranţă oamenilor

Miley Cyrus, pe numele adevărat Destiny Hope Cyrus s-a născut pe 23 noiembrie 1992, în Nashville, Tennessee, Statele Unite ale Americii. Părinţii, Leticia „Tish“ şi cântăreţul de muzică country Billy Ray Cyrus, au botezat-o Destiny Hope (în engleză: destin, speranţă, n.r.) deoarece credeau că va aduce speranţă în vieţile oamenilor când va creşte, dar lucrurile nu au stat întocmai, dacă ţinem cont de evenimentele recente. 

Începutul carierei sale a fost marcat de roluri minore, primul fiind la vârsta de opt ani, când micuţa Miley a apărut în trei episoade din serialul de televiziune al tatălui său, „Doc.“. Adevăratul debut a avut loc în anul 2003, când a jucat rolul micuţei Ruthie, în filmul lui Tim Burton, „Big Fish“.

   

   

Hannah Montana, o imagine de care s-a descotorosit

Rolul care a propulsat-o pe Cyrus pe culmile gloriei a fost cel al tinerei Hannah Montana, din serialul omonim produs de compania Disney Channel. Deşi, iniţial Cyrus s-a prezentat la audiţii pentru rolul Lilly Truscott şi directorii executivi au considerat că este prea mică pentru acel rol, în cele din urmă a fost rechemată la probe şi a primit rolul principal. Potrivit preşedintelul companiei Disney, Miley a fost aleasă pentru performanţa şi caracterul ei energic şi a fost privită ca o persoană „care se bucură şi profită de fiecare minut al vieţii“, după cum nota la vremea respectivă „USA Today“.

În anul 2007, vedeta Disney îşi începe cariera solo prin lansarea albumului „Meet Miley Cyrus“, album ce include şi hitul „See You Again“, prima melodie a artistei care a intrat în Billboard Hot 100 pe locul 10. Un an mai târziu, lansează cel de-al doilea album solo, intitulat „Breakout“, ambele debutând în clasamentul american Billboard 200 pe locul întâi.

   

De la o poză cu spatele gol la nuditate, doar un pas

Nu putem spune cu exactitate care a fost momentul în care Miley Cyrus a renunţat la înfăţişarea de copil naiv, devenind o tânără care promovează un comportament neadecvat, dar la vârsta de 15 ani, Cyrus a participat la o şedinţă foto pentru revista „Vanity Fair“. Pozele o înfăţişau pe Miley cu spatele gol în întregime, iar reprezentanţii companiei Disney, pentru a păstra imaginea tânărului star, au declarat că aceasta a fost „manipulată“ pentru a realiza acele cadre.

image

Prima poză în care Miley apare cu spatele gol în publicaţia „Vanity Fair“ FOTO Daily Mail

De asemenea, la momentul respectiv, Cyrus a declarat că se simte „jenată“, cerându-şi public scuze fanilor săi. În ciuda acestor lucruri, fotografa Annie Leibovitz a mărturisit că atât Miley, cât şi membrii familiei au fost mulţumiţi de imagini. 

Anul 2013, anul extremelor

Chiar dacă Miley Cyrus a apărut în presa tabloidă de nenumărate ori, anul 2013 a fost, cu siguranţă, punctul culminant atât al carierei sale, cât şi al vieţii personale, Miley reuşind să menţină vie atenţia mass-mediei şi nu în sensul bun al cuvântului.

miley cyrus reuters

Miley Cyrus, în 2013, pe scena MTV VMA, alături de Robin Thicke FOTO Daily Mail

Dacă în 2012, Miley îşi anunţa logodna cu Liam Hemsworth, protagonistul din seria „The Hunger Games/ Jocurile foamei“, anul acesta cei doi au pus capăt relaţiei după patru ani

În august. Miley Cyrus a fost protagonista a celui mai „vulgar eveniment“, astfel, pe scena MTV VMA, fosta Hannah Montana a dansat lasciv, alături de Robin Thicke. MTV a cenzurat versul în care cântăreaţa vorbeşte despre ecstasy, în melodia „We Can't Stop Now“.

miley cyrus reuters

Miley Cyrus a dansat lasciv, alături de cântăreţul Robin Thicke, care este căsătorit FOTO Daily Mail

Mai mult decât atât, Cyrus a purtat un costum deux-pieces, nude şi a executat o coregrafie îndrăzneaţă, cu numeroase aluzii sexuale la adresa cântăreţului de 36 de ani care este căsătorit şi are un copil. 

În ciuda criticilor dure, presa internaţională catalogând prestaţia tinerei drept una „vulgară şi deplasată“, artista nu s-a oprit, lansându-şi videoclipul piesei „Wreking Ball“, în care apare dezbrăcată pe o bilă uriaşă, prilej cu care a stârnit alte reacţii dure, dar şi-a câştigat şi locul fruntaş în topul Billboard Hot 100.

La scurt timp după prestaţia de la MTV VMA, Cyrus a avut un conflict public cu Sinead O'Connor, care i-a adresat o scrisoare  prin care o sfătuia să nu se lase „prostituată“ de industria muzicală. Această scrisoare a venit în urma declaraţiei tinerei vedete care a mărturisit că videoclipul „Wreking Ball“ a fost inspirat din celebrul clip al medodiei lui Sinead, „Nothing Compares 2 U“. Miley a avut o reacţie neaşteptată, aceasta postând pe contul de Twitter mesaje mai vechi ale artistei Sinead O'Conner, din perioada în care cerea ajutor psihiatric, în urma acestor mesaje cântăreaţa irlandeză a avertizat-o pe Cyrus că o va da în judecată.

Ultima ispravă a fostei vedete Disney s-a petrecut la gala European Music Awards 2013, unde cântăreaţa şi-a aprins o ţigară cu marijuana pe scenă, după ce a primit trofeul pentru Cel mai bun videoclip („Wrecking Ball“).

image

La începutul acestei luni, Miley Cyrus şi-a aprins o ţigară cu marijuana pe scena European Music Awards FOTO Reuters

Publicaţia „Time“ a realizat o analiză prin care ridica o reală problemă: transformarea tinerei Miley a avut loc brusc sau este vorba de o strategie de marketing? 

Documentarul „Miley - The Movement“, în premieră în România

Duminică, 24 noiembrie, de la ora 22.00, în cinstea vedetei, MTV va difuza în premieră în România un documentar exclusiv despre Miley Cyrus, considerată cea mai controversată artistă a momentului, prilej cu care vor ieşi la iveală mai multe aspecte ale vieţii artistei, după cum au promis producătorii.

„Nu e o tranziţie, aşa cum spun mulţi – sunt aceeaşi persoană care eram şi acum 5 ani, am aceeaşi inimă, aceeaşi piele, sunt acelaşi om. Nu este o tranziţie, este o mişcare, o maturizare, o schimbare“, povesteşte Miley chiar la începutul documentarului realizat de MTV despre viaţa ei: „Miley – The Movement“.

„Nu e o tranziţie, aşa cum spun mulţi – sunt aceeaşi persoană care eram şi acum 5 ani, am aceeaşi inimă, aceeaşi piele, sunt acelaşi om. Nu este o tranziţie, este o mişcare, o maturizare, o schimbare“   Miley Cyrus, cântăreaţă

Telespectatorii şi fanii ei vor avea ocazia să o vadă pe cea care a trecut de la Hannah Montana la cântăreaţa cu cele mai contestate apariţii la premiile MTV, să îi urmărească parcursul şi evoluţia adunate în imagini, însoţite chiar de comentariile ei. Artista va povesti cum a fost să crească lângă un tată celebru – cum a influenţat-o acesta şi cum i-a trasnmis pasiunea pentru muzică.

„M-am născut să devin ceea ce sunt acum“, mai declară Mailey în documentarul care va oferi lămuriri asupra celor mai intime detalii din viaţa tinerei cântăreţe. De ce şi-a schimbat coafură, cum a dat 2000 de dolari pe medicamente când a fost răcită, recunoaşterea faptului că este „control freak“ (are mania controlului, n.r.), mărturisiri despre idolul ei Britney Spears şi despre întâlnirea cu aceasta – toate aceste lucruri sunt ingredientele unui material din culisele showurilor şi al vieţii ei. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite