Preparatul de care nu se mai atinge Elisabeta Lipă, îi provoacă repulsie „Nu mai suport, mă ia cu fiori!“

0
Publicat:

Elisabeta Lipă, una dintre cele mai mari canotoare, are un preparat de care nu se atinge. L-a consumat atât de mult în cariera sportivă încât a ajuns să nu îl mai suporte. Fosta campioană a mărturisit că are repulsie când îl vede în farfurie.

Elisabeta Lipă nu mai consumă piept de pui de mulți ani FOTO Adevărul
Elisabeta Lipă nu mai consumă piept de pui de mulți ani FOTO Adevărul

Nu mai suport și nu mai mănânc, și mă ia cu fiori pe șira spinării când văd pieptul de pui la grătar. Poate să fie el oricât de bun, numai când îl văd în farfurie mă blochez. Oricât de tare mi-ar fi foame. Asta am avut în meniu atâția ani: grătar, piept de pui. Vită nu prea mâncam pentru că sportivii în general nu prea mănâncă vită, doar piept de pui că era cel mai sigur. Nu-l mai suport”, a declarat Elisabeta Lipă pentru ego.ro

Fosta campioană a mărturisit că nu suportă să mai vadă piept de pui la grătar. În timpul carierei sportive, acesta a fost preparatul pe care îl avea zilnic în farfurie, neexistând o diversitate alimentară în dietă, la acea vreme. În schimb, dulciurile nu erau o problemă. Puteau consuma prăjituri, însă cu moderație. 

Desemnată canotoarea secolului XX

Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică, desemnată canotoarea secolului XX, a obţinut de-a lungul carierei performanţe greu de egalat, depăşind recorduri peste recorduri

Elisabeta Lipă a intrat în lumea sportului încă din copilărie, având un periplu în atletism şi baschet, însă gustul succesului avea să îl cunoască odată cu performanţele din canotaj, care au venit foarte repede – a obţinut primul aur olimpic la vârsta de 19 ani. Originară din satul bucovinean Cândeşti, multipla campioană olimpică a câştigat medalii peste medalii, apoi a avut performanţe în Poliţia Română, precum şi academice, toate într-o viaţă de om, în care a avut grijă să nu îşi neglijeze familia. Chiar şi atunci când toţi credeau că nu mai are şanse să îşi depăşească propriile performanţe, la vârsta de 40 de ani, Elisabeta Lipă le-a demonstrat tuturor contrariul, câştigând aurul olimpic la Olimpiada din 2004, de la Atena. Începând cu anul 2009 este preşedintele Federaţiei Române de Canotaj.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite