Elisabeta Lipă intră puternic pe imobiliare, pe un fost teren deținut de Gigi Becali

0
Publicat:

Fosta mare sportivă Elisabeta Lipă, președintă a Federației de Canotaj, s-a ascociat cu un antreprenor român pentru a investi în imobiliare, pe teren din zona Pipera care a aparținut lui Gigi Becali.

Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.
Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj. Foto Adevărul

Fosta mare sportivă Elisabeta Lipă (58 de ani), astăzi președinte al Federației Române de Canotaj, intră pe piața imobiliară printr-un parteneriat cu familia antreprenorului sucevean Ion Crăciunescu, care a dezvoltat holdingul IBB în Germania și a ajuns la afaceri de 178 de milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Elisabeta Lipă a preluat 5% din firma prin care IBB Holding a început dezvoltarea ansamblului iResidence cu 520 de apartamente, pe un teren din Pipera ce i-a aparținut omului de afaceri George Becali.

Investitorii lucrează acum la prima etapă de dezvoltare a proiectului, care urmează a fi gata în decembrie 2024. Investiția în acest proiect este estimată la circa 80 de milioane de euro și este finanțată de CEC Bank.

Crăciunescu spune că, în această primă fază de dezvoltare, la unul dintre blocuri mai trebuie ridicat un etaj, cu al doilea bloc s-a ajuns la etajul 2, iar centrul SPA este aproape gata. El a sesizat o pauză de circa 3 luni în vânzările de apartamente, însă spune că de aproximativ o lună tranzacțiile au reintrat în normal.

Planul său este să aibă un ritm de dezvoltări de 200 de apartamente pe an. „Mai avem în proiectare un ansamblu imobiliar mixt la Cluj-Napoca, în noul cartier Sopor. Anul viitor ne gândim să demarăm autorizarea acestui proiect. Va fi un mix de birouri și apartamente. Vor fi în jur de 400 de apartamente, la care se adaugă birouri și spații comerciale“, adaugă omul de afaceri.

Adiacent proiectului iResidence, Ion Crăciunescu a mai cumpărat de la George Becali încă un teren de circa 7,4 hectare pe care vrea să construiască un cartier cu circa 1.000 de apartamente, o clădire de birouri de circa 10.000 de metri pătrați, grădiniță cu after school, terenuri de tenis și fotbal, o investiție estimată la aproximativ 220 de milioane de euro.

În anii ’90, suceveanul Ion Crăciunescu a plecat cu familia în Germania unde a muncit pentru o serie de constructori. În 2012, și-a făcut o firmă de construcții și a ajuns să dezvolte propriile proiecte imobiliare. Afacerea IBB din Germania a ajuns să aibă peste 1.500 de muncitori și o cifră de afaceri de 78 de milioane de euro în 2020, mai scrie sursa citată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite