Pavel Bartoș, despre educaţia fiicelor sale: „De la lipsa de respect pornesc toate celelalte!”

0
Publicat:

Pavel Bartoş, unul dintre cei mai iubiţi actori și prezentatori TV, şi Anca sunt căsătoriţi din 2003 şi au împreună trei fete, Sofia, Rita și Eva. Recent, într-un interviu acordat Ego.ro, el a vorbit despre regulile casei atunci când vine vorba de educaţia copiilor.

Pavel Bartoş şi soţia sa Anca, foto arhivă
Pavel Bartoş şi soţia sa Anca, foto arhivă

Căsnicia actorului în vârstă de 49 de ani este una dintre cele mai solide, dar şi discrete. Chiar dacă Pavel Bartoș şi soţia sa Anca apar destul de rar împreună în public, ei împărtăşesc aceleaşi principii de viaţă în ceea ce priveşte relaţiile dintre părinţi şi copii.

Educaţie celor trei fiice ale lui, a mărturisit Pavel Bartoş în interviu, s-a construit în jurul a două elemente esenţiale: respectul pentru cei din jur şi a nu face rău. În primul rând, a subliniat el, copiii, în general, au tendinţa de a urma modelele de comportament pe care le văd acasă, în familie, aşa încât este foarte important ca aceasta să ofere exemple bune.

„În primul rând, dacă tot le învăț respectul față de cei din jur, trebuie să vadă asta în familie! Familia este modelul de bază. Ce văd în familie, așa o să facă! Atunci, cred că lipsa de respect nu trebuie să se vadă! De la lipsa de respect pornesc toate celelalte lucruri!” , crede el.

Întrebat ce crede despre distracţie şi cluburile de noapte (cea mai mare dintre fiicele sale, Eva, este deja studentă la Drept), actorul spune că nu este împotrivă, pentru că, atâta vreme cât un copil a primit o educaţie bună, el se va comporta adecvat, indiferent de locul în care se află. În ceea ce îl priveşte, are încredere în fiicele sale şi nu intenţionează să facă pe detectivul pentru a vedea ce fac ele când merg la distracţie.

„Noi când eram tineri, nu mergeam în cluburi? Așa cum erau ele atunci, dar mergeam! Dacă vor să meargă, nu am nicio problemă! Doar să aibă grijă! Atâta tot! În rest, normal, să își trăiască tinerețea! Dacă nu acum, când? Nu sunt Sherlock Holmes pentru că am mare încredere în copiii mei, în educația pe care au primit-o. Trebuie să investești cu încredere!”, a spus Pavel Bartoș.

„Să nu facă rău celor din jur! Tot timpul le-am învățat să nu facă celorlalți ce nu le-ar plăcea lor să li se facă! Asta este o regulă! În rest, ulterior, pot să încerce să greșească, să exploreze, să aibă curaj, dar este foarte important respectul față de ceilalți! De mici vreau să le intre în minte că respectul este de bază!”, a încheiat actorul.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite