O cunoscută scriitoare o laudă pe ducesa Meghan: „Era o faţă zâmbitoare într-o instituţie sobră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meghan şi Harry rămân fără titlurile regale începând cu 31 martie
Meghan şi Harry rămân fără titlurile regale începând cu 31 martie

Meghan Markle (37 de ani) a fost „o faţă zâmbitoare într-o instituţie sobră“ şi „prea reală ca să fie adevărată“ pentru monarhia britanică, e de părere cunoscuta scriitoare britanică Dame Hilary Mantel.

Câştigătoare a premiului Booker Prize, scriitoarea britanică în vârstă de 67 de ani a vorbit într-un interviu pentru Harper's Bazaar despre cuplul Meghan Markle şi prinţul Harry.

Hilary Mantel a mărturisit că este bucuroasă pentru faptul că mariajul ducilor de Sussex rezistă şi după decizia controversată de a renunţa la rangul de membri activi ai familiei regale britanice, scrie Daily Mail. 

Scriitoarea a continuat prin a o lăuda pe fosta actriţă americană, afirmând că „Meghan era prea bună ca să fie adevărată. Era o faţă zâmbitoare într-o instituţie sobră“.

Vorbind despre felul în care a fost tratată ducesa de Sussex de către cetăţenii britanici, scriitoarea a comentat: „Cred că a fost vorba de un rasism abominabil. Oamenii care spun că nu este vorba de aşa ceva, ei bine, ar trebui să-şi reevalueze privilegiile“. 

De asemenea, într-un interviu pentru BBC, scriitoarea a adăugat: „Ezit să o cataloghez drept victimă. Dar sunt convinsă că a fost discriminată pe bază de rasă. Şi cred că rasismul e mult mai adânc implantat în conştiinţa oamenilor decât vor ei să admită“.

„Există o concentrare asupra corpurilor femeilor din familia regală. Dacă cineva se îndoieşte de asta, urmăriţi comentariile atunci când una dintre ele este însărcinată sau chiar în momentul în care dau naştere. Ele sunt percepute ca proprietate publică“, a adăugat autoarea.

Vorbind despre Meghan Markle, Hilary subliniază că ducesa de Sussex a fost intens criticată îndeosebi pentru culoarea pielii sale.  

De altfel, şi ducii de Sussex s-au plâns în ultimul an că sunt hărţuiţi de tabloidele britanice şi că presiunea mediatică le afectează amândurora starea de sănătate mintală. 

De asemenea, Harry şi Meghan au subliniat şi faptul că alţi membri ai familiei regale au avut parte de mai multă înţelegere şi îngăduinţă decât ei

Când şi de ce „au demisionat“ ducii de Sussex din familia regală 

Amintim că Ei au precizat că vor să aibă propriile joburi şi să-şi împartă timpul între Marea Britanie şi America de Nord, însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. 

Cu regret, suverana Marii Britanii a consimţit, pe 13 ianuarie, să le permită nepotului ei şi soţiei acestuia „o nouă viaţă“, acordându-le „o perioadă de tranziţie“ către rolurile part-time. Pe 18 ianuarie, Palatul Buckingham a anunţat că Harry şi Meghan vor renunţa la titlurile de „Alteţa Sa Regală“, nu vor mai primi fonduri publice, nu vor mai întreprinde acţiuni în numele Coroanei şi vor înapoia cele 2,4 millioane de lire din bani publici folosite pentru renovarea conacului Frogmore, care va rămâne în continuare reşedinţa cuplului din Marea Britanie.

În primele declaraţii publice după anunţul făcut de bunica sa, prinţul Harry şi-a exprimat „tristeţea profundă“ şi a spus că decizia de a renunţa la statutul de membri seniori ai casei regale nu fost una uşoară şi a venit după „multe luni de discuţii şi mulţi ani plini de provocări“. În plus, Harry a mărturisit că şi-ar fi dorit să mai aibă posibilitatea de a avea îndatoriri regale în regim part-time.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite