Nicole Scherzinger: „Bulimia era drogul meu, adicţia mea. Mi-am irosit viaţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicole Scherzinger a vorbit pentru prima oară în public despre lupta cruntă pe care a dus-o cu tulburările de alimentaţie FOTO Reuters
Nicole Scherzinger a vorbit pentru prima oară în public despre lupta cruntă pe care a dus-o cu tulburările de alimentaţie FOTO Reuters

Cu o carieră de succes, un trup perfect, milioane de fani şi un iubit campion la Formula 1, cântăreaţa Nicole Scherzinger pare a fi întruchiparea vie a visului american. În spatele scenei, însă, artista a trăit un real coşmar, iar succesul înregistrat cu Pussycat Dolls, i-a adus, pe lângă faimă şi avere, o tulburare de alimentaţie care i-a ameninţat atât cariera, cât şi sănătatea.

Nicole Scherzinger a mărturist recent, într-un interviu acordat ediţiei britanice a revistei „Cosmopolitan“, că perioada de glorie de care s-a bucurat alături de trupa Pussycat Dolls a fost umbrită de o boală teribilă, despre care spune că era „drogul ei, adicţia ei, un cerc vicios fără sfârşit : bulimia“.

Cântăreaţa în vârstă de 36 de ani a povestit că ajunsese atât de slăbită din pricina episoadelor constante ale bolii, încât, nu odată s-a întâmplat ca managerul ei să o găsească întinsă pe jos şi inconştientă. Mai mult decât atât, artista nu mai putea să cânte şi a fost pe punctul de a-şi pierde vocea.

„Mi-am dat seama că urma să pierd tot ceea ce iubesc, dacă nu începeam să mă iubesc pe mine. În ziua în care simţi că ai ajuns aproape de sfârşit, îţi spui: «N-am să mai fac asta». Este trist să văd cum mi-am irosit viaţa, care, la exterior, era nemaipomenită. Pussycat Dolls cucerise lumea, dar, în interior, eu eram un dezastru.  Nu o să las asta să mi se întâmple din nou. Ai o singură viaţă“, a spus Nicole Scherzinger.

Ruşinată de propria persoană, artista nu a vorbit cu nimeni despre probleme sale, iar familia sa nu a bănuit niciodată nimic: „Nu cred că cineva din familia mea a ştiu lucrul ăsta. Mă ascundeam, pentru că mi-era ruşine. Ştiam că ceea ce fac nu este nici normal, nici sănătos“.

Aceasta a fost prima oară când Nicole Scherzinger şi-a făcut curaj şi a vorbit în public despre lupta pe care a dus-o cu bulimia şi nu i-a fost deloc uşor, după cum mărturiseşte: „Îmi este încă foarte greu, mă gândesc la perioada prin care am trecut şi încerc să nu mă las copleşită. (Bulimia – n.r.) este o boală teribilă, care te paralizează şi au fost vremuri foarte întunecată pentru mine. Nu-ţi mai poţi trăi viaţa din cauza acestei boli.“

image

Bulimia nu este, însă, o boală incurabilă, iar cu tratament adecvat orice se poate vindeca, crede fosta solistă Pussycat Dolls, care speră ca povestea ei să motiveze persoanele cu tulburări de alimentaţie să facă primul pas spre vindecare.

„Te poţi vindeca şi să scapi de asta pentru totdeauna. Eu am reuşit şi de-asta este atât de important să-mi împărtăşesc experienţa. Mă simţeam atât de singură. Te ascunzi de lume, te izolezi. Dar poţi învinge această boală, nu renunţa pentru că eşti o personă specială, capabilă de lucruri măreţe“, a fost mesajul transmis de artistă celor care „au în cap demoni şi voci care le fac rău“.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite