Motivul pentru care Prințul William vrea să meargă cu copiii la un centru pentru persoane fără adăpost

0
Publicat:

Prințul de Wales este hotărât să meargă, împreună cu copiii săi, în vizită la un centru pentru persoane fără adăpost. În timp ce se pregătește să lanseze un nou proiect, prin care să îi ajute pe oamenii defavorizați, el îi va aduce, astfel și un omagiu Prințesei Diana.

Prințul William, alături de  Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte FOTO Profimedia
Prințul William, alături de Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte FOTO Profimedia

Într-un interviu, acordat publicației Sunday Times, Prințul William a dezvăluit că vrea ca micuții lui să știe că „unii dintre noi au nevoie de o mână de ajutor”. El a spus că a stat și s-a gândit care ar fi momentul potrivit pentru a le face cunoștință cu o lume ce le este necunoscută.

În calitate de tată, a purtat deja discuții cu cei trei copii ai săi, legate de oamenii care nu au un acoperiș deasupra capului. În drumul spre școală, aceștia le atrag mereu atenția, în timp ce stau și cerșesc în fața supermarket-urilor.

Pe drumul spre școală vorbim despre ceea ce vedem. Când eram la Londra și conduceam, obișnuiam să vedem oameni care stăteau în afara supermarketurilor și discutam despre asta. Le-aș spune copiilor: De ce sunt acolo? Ce se întâmplă? Cred că este în interesul nostru să expunem copiii, la stadiul potrivit, în dialogul potrivit, ca să aibă o înțelegere”, a explicat el, citat de BBC News.

Un omagiu, adus Prințesei Diana

Prințul ar urma să calce pe urmele mamei sale, Diana, Prințesa de Wales, care l-a dus pe el și pe fratele său în 1993 să viziteze un adăpost pentru persoane fără adăpost din Londra, condus de The Passage, organizație al cărei patron este acum. La vremea respectivă, el avea doar 11 ani.

Astfel, s-a gândit că este momentul să procedeze la fel cu Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte.

Ei vor crește fiind conștienți că unii dintre noi sunt foarte norocoși, alții au nevoie de o mână de ajutor și noi trebuie să facem ceva mai mult, acolo unde putem să-i ajutăm pe alții să-și îmbunătățească viața”, a afirmat Prințul William, în cadrul interviului.

El spune că este deosebit de îngrijorat de fenomenul persoanelor fără adăpost și că urmează să lanseze un proiect, la finalul acestei luni. Datele statistice arată că numărul tinerilor, din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani fără adăpost, sau care riscă să rămână fără adăpost, este în jur de 122.000.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite