Magda Vasiliu, revoltată după moartea Cristinei Ţopescu: „Mi-e silă. Văd atâta ipocrizie şi regrete de la persoane care în realitate ştiu că nu o plăceau“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magda Vasiliu nu crede în unele mesaje de condoleanţe transmise la moartea Cristinei Ţopescu FOTO David Muntean
Magda Vasiliu nu crede în unele mesaje de condoleanţe transmise la moartea Cristinei Ţopescu FOTO David Muntean

După moartea jurnalistei Cristina Ţopescu, fosta prezentatoare de televiziune Magda Vasiliu a postat un mesaj prin care îşi exprimă „sila“ faţă de reacţiile apărute în mediul online şi critică „excesul de socializare virtuală care ne-a transformat în nişte solitari inadaptaţi“.

Prezentatoarea de televiziune Cristina Ţopescu a fost găsită moartă în locuinţa sa în seara zilei de 12 ianuarie după ce aproximativ trei săptămâni nu a mai fost văzută. Cel mai probabil, Cristina Ţopescu a murit pe 28 decembrie 2019, în cursul nopţii, potrivit unor surse medico-legale. Vedeta TV a fost găsită în pat, în pijamale, fără urme de violenţă.

După aflarea veştii, reţelele sociale au fost inundate de mesaje de condoleanţe pentru jurnalistă. Acest fapt a determinat-o pe Magda Vasiliu să scrie un text pe Facebook în care să facă trimitere la cazul lui Vlad, care a stârnit reacţii o scurtă perioadă pe social media, ulterior fiind uitat, şi pe care l-a comparat apoi cu moartea Cristinei Ţopescu, criticând astfel „prieteniile virtuale care ne dau senzaţia că suntem importanţi pentru alţii“ şi „excesul de socializare virtuală care ne-a transformat în solitari inadaptaţi“. 

„Prieteniile virtuale ne dau senzaţia că suntem importanţi pentru alţii, că altora chiar le pasă de noi... Noi ne liniştim conştiinţa şi avem senzaţia că facem ceva dacă avem o reacţie la postările «prietenilor» virtuali şi invers. În realitate suntem singuri. Fiecare cu viaţa lui. Iar excesul ăsta de socializare virtuală ne-a transformat în nişte solitari inadaptaţi, în nişte automulţumiţi blazaţi, fericiţi că o poză retuşată (sau nu) ne-a adus nu ştiu câte like-uri“, a scris pe Facebook fosta prezentatoare TV.

Magda Vasiliu a mărturisit şi că „îi este silă“ de persoanele despre care ştie că în realitate nu o plăceau pe Cristina Ţopescu, dar care transmit mesaje de condoleanţe pentru aceasta în mediul online. 

„Cât despre dispariţia prematură a Cristinei Ţopescu nu pot spune decât că o regret. Nu am fost atât de apropiate încât să-mi permit să vorbesc despre ea în aceste momente. În plus, văd atâta ipocrizie, atâtea regrete exprimate peste tot de la persoane care în realitate ştiu că nu o plăceau, încât mi-e silă“, se mai arată în postarea Magdei Vasiliu.

„Când, după patru luni de tăcere pe Facebook (luni în care nimeni nu m-a întrebat ce fac) am povestit despre boala lui Vlad, a urmat o perioadă în care zilnic primeam zeci de telefoane de la colegii din presă. Eram solicitată pentru intervenţii în emisiuni, mi se cereau declaraţii etc etc. Apoi, când subiectul s-a învechit, nu m-a mai căutat nimeni, în afară de câteva persoane. Degetele de la ambele mâini mi-ajung pentru a număra persoanele rămase alături. Dintre toţi politicienii şi personalităţile publice, singurul care mi-a vorbit ca om, nu ca oficial, a fost prim-ministrul de atunci, Mihai Tudose. Nu simpatizez cu niciun partid, nu vreau să fac osanale nimănui. Apoi, au fost alături de mine prietenele de o viaţă, câteva colege şi cam atât“, şi-a început textul Magda Vasiliu.

Cristina Ţopescu a murit la 59 de ani 

Potrivit poliţiei, în cursul serii de duminică, în jurul orelor 22.00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizării, poliţiştii din Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violenţă. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico-legală.

Galerie FOTO

Cristina Ţopescu, fiica îndrăgitului comentator sportiv Cristian Ţopescu, s-a născut la Oradea, în 1960, şi a absolvit facultatea de Limbi Străine din Bucureşti, secţia engleză-italiană.

Ea a fost arestată în 1989 timp de trei luni, după ce a fost prinsă încercând să fugă din ţară.

S-a făcut remarcată la pupitrul ştirilor, fiind ani buni craincă la Pro TV, apoi principala prezentatoare a buletinului de ştiri de la Prima TV, timp de 12 ani. În 2013, ea a demisionat după ce s-a înscris în PSD. Cristina Ţopescu a lucrat şi la Antena 3.

 În ultima perioadă, după ce declarase că se retrage din presă, a continuat să realizeze emisiunea „Interviuri (ne)convenţionale“ la Canal 33. De la finalul anului trecut, Cristina Ţopescu era consiliera ministrului Sănătăţi, Victor Costache.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri