Agențiile de presă refuză să publice o fotografie cu Kate Middleton. Detaliul care a trezit suspiciuni

0
Publicat:

Cea mai recentă fotografie a lui Kate Middleton este subiectul unor mari controverse pentru mai multe agenţii importante de presă.

Fotografia cu Kate Middleton care a fost retrasă de agenţiile de presă, foto X
Fotografia cu Kate Middleton care a fost retrasă de agenţiile de presă, foto X

După ce a fost distribuită de Palatul Kensington şi preluată de presă de pe reţelele de socializare, fotografia a fost retrasă de marile agenţii, sub suspiciunea că ar putea fi modificată digital, potrivit BusinessInsider.

Associated Press, Reuters și Agence France-Presse au emis notificări prin care au justificat retragerea fotografiei prin faptul că, în urma unei analize detaliate, s-a constat  că ea "nu respectă standardele editoriale".

“Se pare că sursa a manipulat imaginea”, a scris Associated Press. La rândul lor, Agence France-Presse a invocat o “problemă editorială”, în timp ce Reuters a declarat că fotografia a fost retrasă după o “revizuire post-publicare”.

Fotografia a fost distribuită duminică pe reţelele de socializare de Palatul Kensington. Ea o înfăţişează pe Kate Middleton alături de copiii ei, prințul George, prințul Louis și prințesa Charlotte, şi este însoţită de un mesaj de mulţumire din partea prinţesei, primele sale comentarii publice de la operaţia abdominală suferită în ianuarie. Aceasta este prima imagine oficială publicată cu Prinţesa de Wales care a apărut de la Crăciun până acum. Potrivit postării, ea ar fi fost făcută chiar de către Prinţul William, soţul său.

Tot duminică, agenţiile de presă au retras fotografia şi au precizat că s-a descoperit un mic detaliu care demonstrează că imaginea a fost modificată excesiv, ceea ce contravine deontologiei profesionale, care interzice publicarea imaginilor care au fost modificate exagerat.

Suspiciunile au apărut ca urmare a faptului că o parte din mâneca cardiganului fiicei lui Kate nu se alinia corect. Nu s-a putut stabili momentan cum, de ce sau de către cine a fost făcută modificarea, dar s-a decis retragerea acesteia.

Palatul Kensington nu a comentat în niciun fel această situaţie.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite