FOTO VIDEO Visul imposibil al Prinţesei Diana: dragostea sa pentru un chirurg pakistanez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru
Prinţesa în vârstă de 35 de ani, Hasnat Khan nu numai că a
reprezentat un secret, ci şi o dragoste ilicită FOTO Julien Parker
Pentru Prinţesa în vârstă de 35 de ani, Hasnat Khan nu numai că a reprezentat un secret, ci şi o dragoste ilicită FOTO Julien Parker

Moartea tragică a Prinţesei Diana, în august 1997, alături de Dodi Al-Fayed, fiul milionarului Mohamed Al-Fayed, a fost mereu învăluită în mister. Ultimele cercetări au scos însă la iveală faptul că Diana nu îl iubea atât de mult pe Dodi, ci pe chirurgul pakistanez pe nume Hasnat Khan, singurul bărbat care nu ar fi trădat-o sau nu ar fi folosit-o. Cei doi ar fi avut o relaţie de doi ani, scrie „Vanity Fair“.

Pentru a elucida relaţia secretă dintre Prinţesa de Wales şi chirurgul pakistanez, jurnalista Sarah Ellison, de la publicaţia „Vanity Fair“, a vorbit cu apropiaţi AI celor doi despre temerile lui Khan în ceea ce priveşte o celebritate la nivel mondial, lupta pentru a ascunde povestea, dar şi dorinţa Dianei pentru o viaţă normală.

Multă vreme, Mohamed Al-Fayed, tatăl lui Dodi, a susţinut că fiul său a fost ucis de serviciile secrete britanice pentru că era musulman, iar o căsătorie cu un membru al familiei regale britanice ar fi periclitat integritatea regalităţii. Mai mult, aceasta a mai spus că, în momentul în care a murit, Diana ar fi fost însărcinată cu Dodi, însă raportul legistului, precum şi anchetele desfăşurate de autorităţile britanice sau cele din Franţa nu au dezvăluit acest lucru.

În schimb, cei mai apropiaţi confidenţi ai Prinţesei Diana spun că Al-Fayed vorbeşte numai absurdităţi. Nu numai că nu voia să se merite cu Dodi Al-Fayed sau că ar fi fost însărcinată, dar Diana era „îndrăgostită nebuneşte“ de un chirurg modest pe nume Hasnat Khan, spun foşti prieteni ai Dianei, citaţi de publicaţia „Vanity Fair“.

Hasnat Khan, un personaj şters

Relaţia dintre Prinţesa Diana şi Hasnat Khan a fost pe cât se poate de discretă. Oficial, Prinţesa era despărţită de Charles din 1992, iar în momentul în care l-a cunoscut pe Khan trăia singură la Palatul Kensington. Khan era retras, nu era menţionat în viaţa publică, era sobru şi lipsit de griji, o imagine care contraveanea cu persoana sclipitoare a lui Dodi. Chiar dacă relaţia lor începuse de doi ani, nimeni nu ştia că formau un cuplu. O mare parte din timp o petreceau la Palatul Kensington, pentru a evita paparazzi, iar atunci când se aventurau la apartamentul chirurgului din cartierul londonez Chelsea, Diana purta o perucă de culoare negră şi ochelari.

william - diana mandache

În momentul în care a întâlnit-o pe Diana, în 1995, la Royal Brompton Hospital, acolo unde Prinţesa a vizitat un prieten al soţului ei, Prinţul Charles, Khan era un chirurg modest care lucra 90 de ore pe săptămână, fiind mai mereu obosit. Diana venea în micul apartament al acestuia şi îi spăla vasele sau îi aranja lucrurile, după cum povestesc prietenii lor. Khan iubea jazz-ul şi berea Guiness, iar când se certau, Diana îşi trimitea majordomul pentru a remedia situaţia.

Pentru Prinţesa în vârstă de 35 de ani, Hasnat Khan nu numai că a reprezentat un secret, ci şi o dragoste ilicită. Chirurgul a reprezentat o şansă la o viaţă normală, departe de lumina sâcâitoare a reflectoarelor şi o posibiltiate de a găsi fericirea personală care a ocolit-o mult timp. „Când te gândeşti la ce fel de bărbaţi a întâlnit Diana, el pare un om cu totul dezinteresat. Tocmai acest lucru a atras-o“, povesteşte un fost amic al celor doi pentru „Vanity Fair“. „Odată, am fost împreună la un bar, iar Diana a întrebat dacă poate să comande băuturile pentru că nu a mai făcut acest lucru înainte. I-a plăcut foarte mult această experienţă şi a stat de vorbă chiar şi cu barmanul“, a declarat şi Hasnat Khan în raportul poliţiei.

Prinţesa Diana sau „doctor Armani“

Firea retrasă a acestuia l-a făcut să devină un personaj şters al istoriei Dianei. În 2008, autorităţile britanice i-au cerut să depună mărturie în vedere investigării morţii prinţesei, iar în 2012, Hasnat a primit o scrisoare de la Scotland Yard (Serviciul Poliţiei Metropolitane din Londra n.r.) prin care a fost notificat că „News of the World“ deţinea numele şi numărul său de telefon. Poate că, în cele din urmă, discreţia lui Hasnat a fost cel mai mare câştig pentru Diana. „Toată lumea se foloseşte de mine. Hasnat este singura persoană care nu ar face acest lucru“, spunea Diana unui prieten, cu puţin timp înainte să moară. Prinţesa mai spunea că „ochii lui de catifea, de un maro-închis, erau atât de adânci încât puteai să te scufunzi în ei“.

Curând, Diana avea să-i facă vizite nocturne la spital şi să îi trimită ornamente florale, până când presa britanică a descoperit că darurile veneau de la Palatul Kensington. Astfel, chirurgul pakistanez avea să intre în vizorul presei. Întâlnirile nocturne ale celor doi aveau să se rărească din cauza programului lui Hasnat. De multe ori, când acesta era în operaţie, Diana lăsa mesaje sub nume false, precum „doctor Armani“, motiv pentru care administratorii spitalului se temeau de intruziunea presei.

Căsătoria, piedica dintre cei doi

Diana şi Hasnat chiar au discutat planuri legate de căsătorie, Prinţesa dorindu-şi foarte mult să aibă o fiică cu chirurgul de origine pakistaneză. Mai mult, Prinţesa de Wales chiar l-a prezentat pe Hasnat celor doi copii ai săi, William şi Harry, şi a cerut să fie adus un preot care să-i unească în secret. „I-am spus că singura cale prin care putem să ducem o viaţă normală ar fi fost să plecăm în Pakistan, acolo unde presa nu este interesată de astfel de subiecte“, a mai spus Hasnat pentru autorităţile britanice.

printesa diana AFP

Pe de altă parte, aceasta nu era o idee uşor de acceptat pentru familia tânărului ţinea foarte mult la tradiţia musulmană. „Căsătoria unui bărbat musulman cu o fată care vorbea limba engleză era coşmarul oricărei mame conservatoare. Îl trimiţi în Marea Britanie pentru educaţie şi el se întoarce cu o mirească. Era ceva ce provoca groază“, a declarat un alt apropiat al lui Hasnat.

După divorţul de Charles, Diana căuta cu orice preţ o modalitate prin care să petreacă timpul cu fiii săi într-un cadru care putea să rivalizeze cu viaţa privată a familiei regale. Atunci când milionarul Mohamed Al-Fayed a invitat-o, în iunie 1997, să petreacă un weekend în vila sa din St. Tropez, Diana a acceptat şi a aşteptat cu nerăbdare intimitatea şi securitatea oferite de reşedinţa Al-Fayed. Acolo l-a întâlnit pe Dodi ca mai apoi relaţia cu Hasnat să intre pe o pantă descendentă. Prietenii Dianei credeau că această nouă prietenie avea menirea de a-l face gelos pe Hasnat.

Diana m-a protejat pentru că a crezut că vom avea un viitor împreună“

„Hasnat a fost un om decent, provenit dintr-o familie tradiţională pakistaneză, care se temea de modul în care relaţia lor va funcţiona. Cel mai mult îl deranja ideea apariţiilor în public pentru tot restul vieţii sale“, a declarat Jemina Khan, jurnalistă la „Vanity Fair“. Aceasta a fost şi motivul pentru care Diana a pus capăt relaţiei, plecând imediat la Paris pentru a se întâlni cu Dodi.

Întreaga lume a aflat, mai apoi, de călătoria finală a Dianei cu Dodi, care a decedat după o urmărire de mare viteză în tunelul Pont de l’Alma din Paris, alături de şeful securităţii Hotelului Ritz, Henri Paul. În încercarea de a scăpa de paparazzi care „vânau“ poze, după cina luată la hotel, Henri Paul, deşi în stare de ebrietate, a primit sarcina să îi ducă acasă pe cei doi, dar aceasta a apăsat accelaraţi până la o viteză de 200 km/h, într-o zonă în care limita era de 50. Paul a pierdut controlul maşinii în momentul în care au intrat în tunel, iar maşina a ricoşat într-un zid şi s-a zdrobit, literalmente, de pilonii care susţineau partea superioară a tunelului. Deşi avea răni grave în zona pieptului, Diana era încă în viaţă. A fost dusă la spitalul Hôpital de la Salpêtrière, unde a avut un stop cardiac, dar chirurgii nu au reuşit să o resusciteze, iar la ora 3 dimineaţa i-a fost stabilit decesul. Diana avea doar 36 de ani.

Hasnat Khan a încercat, chiar în seara cu pricina, să îi telefoneze, dar Diana îşi schimbase numărul de telefon. La funeralii aceasta a purtat ochelari de soare şi nu a vorbit cu ceilalţi prezenţi. „Dacă Diana ar mai fi fost în viaţă sunt sigur că am fi rămas prieteni buni, indiferent cu cine ar fi fost. Este o mare pierdere atunci când cineva drag moare. Nu ştiu cum se comporta Diana în alte relaţii, dar pe mine m-a protejat. Poate că a făcut acest lucru pentru că a crezut că vom avea un viitor împreună“, a declarat Hasnat Khan.

În septembrie, Embankment Films şi Ecosse Films vor lansa filmul „Diana“, cu Naomi Watts în rolul principal, care se va concentra pe ultimii doi ani din viaţa prinţesei. Hasnat nu a cooperat, iar atunci când a citit scenariul a râs în ceea ce priveşte unele scene.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite