Prinţul Harry, erou pentru un soldat gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Harry al Marii Britanii este considerat un adevărat erou de unul dintre soldaţii alături de care a luptat în mai multe teatre de operatiuni. Colegul său a povestit prin intermediul cărţii lui despre comandantul regal care l-a salvat de la un atac homofob, în 2008, a transmis publicaţia „The Daily Mail”.

În cartea numită „Gay declarat în armată” („Out in the Army”), scrisă de James Wharton, autorul aminteşte de o experienţă care i-a marcat viaţa în perioada în care era înrolat în Regimentul de Cavalerie. Prinţul Harry a fost descris în paginile cărţii drept un camarad adevărat, pentru că i-a înfruntat pe soldaţii care îl hărţuiau pe Wharton din cauza orientării sale sexuale.

Wharton a apelat la ajutorul Prinţului Harry după ce a a fost agresat fizic şi verbal în mod repetat de şase soldaţi. „Cred că voi fi ucis de soldaţii de la infanterie”, i-a mărturisit Wharton prinţului, în timp ce plângea fără încetare. „A spus: În regulă, voi rezolva această problemă odată pentru totdeauna”, continuă autorul.

Wharton l-a urmărit pe Harry în timp ce i-a confruntat pe soldaţii bătăuşi. Prinţul i-a ameninţat că vor fi supuşi unei „metode disciplinare severe” în cazul în care vor continua să-l hărţuiască pe Wharton. Ulterior, comandantul regal şi-a sesizat superiorului lor cu privire la cei şase agresori. După zece minute, prinţul s-a întors şi l-a asigurat că „lucrurile au fost rezolvate”.

Soldatul homosexual, care atunci avea 21 de ani, fusese anterior spitalizat după o bătaie gravă primită de la un alt camarad, în centrul Londrei. 

Wharton a spus jurnaliştilor că îi va fi „mereu recunoscător lui Harry”. „Dacă nu ar fi intervenit, aş fi fost bătut crunt”,  a încheiat fostul sodat, care a părăsit armata anul trecut.


 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite