VIDEO Miley Cyrus, produsul unei campanii de marketing?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timp
de aproxiamtiv patru luni, Miley Cyrus a fost prezentă la MTV, iar
televiziunea a primit acces nelimitat în viaţa intimă a acestei,
ceea ce a transformat-o într-unul dintre cei mai controversaţi
artişti internaţionali FOTO Reuters
Timp de aproxiamtiv patru luni, Miley Cyrus a fost prezentă la MTV, iar televiziunea a primit acces nelimitat în viaţa intimă a acestei, ceea ce a transformat-o într-unul dintre cei mai controversaţi artişti internaţionali FOTO Reuters

Ultimele apariţii ale celebrei Miley Cyrus au propulsat-o rapid în atenţia tuturor. De la mic la mare, cu toţii au fost martorii unei schimbări majore prin care vedeta a trecut, de la idolul a milioane de copii, Hannah Montan, la actuala Miley, care promovează un comportament neadecvat. Dar oare transformarea a avut loc brusc sau este vorba de o strategie de marketing?

Showul pe care Miley Cyrus l-a făcut la gala MTV Video Music Awards a stârnit controverse şi dezgustul celor prezenţi în sală, cântăreaţa etalând mişcări lascive şi un comportament ciudat. Cu toate că a fost criticată, Miley nu s-a oprit aici şi a lansat un nou videoclip, „Wreking Ball“, în care apare dezbrăcată pe o bilă uriaşă, prilej cu care a stârnit iarăşi un val de controverse, dar care au ajutat-o să ajungă în topul Billboard Hot 100, chiar pe primul loc, scrie publicaţia „Time“.

Mai mult, Miley Cyrus se pregăteşte să devină gazda showului „Saturday Night Live“ şi să-şi lanseze primul documentar de 60 de minute, „Miley: The Movement“, în colaborare cu MTV, care va avea premiera pe 2 octombrie. „Documentarul va arăta victoriile şi eşecurile sale de acasă, de la studio sau din turnee, precum şi frenezia care a stat în spatele apariţiilor live, cum a fost cea de la MTV Video Music Awards, alături de Robin Thicke“, se arată în descrierea documentarului. Totodată, viitorul album al artistei, „Bangers“, va fi lansat pe data de 8 octombrie.

Astfel, timp de aproximativ patru luni, Miley Cyrus a fost prezentă tot timpul pe micul ecran al postului MTV, iar televiziunea a primit acces nelimitat în viaţa intimă a acestei, ceea ce a transformat-o într-unul dintre cei mai controversaţi artişti internaţionali. Dar tocmai acest parteneriat ridică semne de întrebare din moment ce în urmă cu mai puţin de zece ani, Miley Cyrus era Hannah Montana, iar acum a ajuns să se comporte într-un mod ostentativ sexual.

Get More: Miley Cyrus, Miley: The Movement, Full Episodes

Interesul publicului în schimbarea controversată a unui artist care a avut succes s-a dovedit a fi cartea câştigătoare pentru MTV care a scontat şi rezultatul favorabil al duetului dintre Miley Cyrus şi Robin Thicke, în cadrul galei MTV Video Music Awards, specifică „Time“. Piesa „Blurred Lines“, una dintre cele mai criticate ale acestei veri, a atras atenţia asupra celor doi şi le-a solidificat imaginea, şi aşa, pătată.

miley cyrus reuters

FOTO Reuters

Astfel, pregătirea temeinică şi planificarea unui traseu pentru artistă au fost punctele câştigătoare ale unei strategii de marketing bine planificate. Ideea că muzicienii au o doză mai mare de autenticitate decât restul celor din cultura pop, prin care aceştia cântă din suflet şi nu pentru bani, nu se mai aplică acum. Dar, în realitate, muzicienii sunt oameni de afaceri, iar Miley Cyrus nu face excepţie. Poate dacă colaborarea cu MTV nu s-ar fi realizat, probabil că aceasta şi-ar fi fundamentat imaginea pe baza altor valori, încheie publicaţia „Time“.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite