Culisele anchetei de viol a lui Cristiano Ronaldo: la ce ar fi recurs sportivul pentru a scăpa de acuzaţii şi mărturia victimei. Cum răspunde starul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul fotbalist portughez este acuzat de viol de o americancă, iar o anchetă a fost deschisă în acest caz. Femeia a făcut un denunţ şi în 2009, când s-ar fi petrecut abuzul, însă atunci a refuzat să dezvăluie numele agresorului, iar investigaţia nu a putut continua. Victima a povestit prin ce a trecut şi a mărturisit că a dorit să se sinucidă. Sportivul neagă însă vehement acuzaţiile şi spune că totul a fost consensual.

Poliţia din Las Vegas a anunţat că a redeschis ancheta privind acuzaţiile de viol aduse de americanca Kathryn Mayorga, în vârstă de 34 de ani, împotriva fotbalistului Cristiano Ronaldo, în vârstă de 33 de ani. 

Femeia, care acum este profesoară, susţine că starul supranumit „Galacticul“ a violat-o anal, a mituit-o şi a ameninţat-o pentru a scăpa de proces. Informaţiile şi un amplu interviu cu victima au apărut în „Der Spiegel“, iar avocaţii starului au reacţionat imediat, ameninţând că dau în judecată publicaţia germană. 

Agresiunea s-ar fi petrecut în 2009, în apartamentul de lux al lui Ronaldo din Hotelul Palms Place din Las Vegas, unde Mayorga lucra ca hostess. Victima a denunţat agresiunea încă de atunci şi a fost supusă unei examinări medicale, însă la momentul respectiv nu l-a menţionat pe Ronaldo, ci a spus doar că agresorul este „un fotbalist celebru“, motiv pentru care ancheta nu a putut continua. „La acea vreme, victima nu a furnizat detalii despre locul incidentului şi nici nu l-a descris pe suspect“, subliniază poliţia din Las Vegas.

Într-o nouă plângere, depusă pe 27 septembrie, femeia afirmă că Ronaldo a agresat-o sexual şi a exercitat presiuni asupra ei pentru a semna un acord de confidenţialitate prin care era împiedicată să vorbească despre cele întâmplate. 

Suma oferită de Ronaldo pentru „a-i cumpăra tăcerea“

Kathryn Mayorga a explicat şi motivele pentru care a ales să păstreze tăcerea până acum: s-a temut de „umilirea publică“ şi de ameninţările venite din partea fotbalistului. Se pare că atacantul de la Juventus prin interpuşi ar fi încercat să mituiască martorii şi chiar ar fi angajat detectivi privaţi care să scoată la iveală lucruri din trecutul tinerei pentru a o discredita în presă. De asemenea, Ronaldo ar fi avut şi „o cârtiţă“ în departamentul de poliţie din Las Vegas.

Tânăra a recunoscut totuşi că, în 2010, a acceptat suma de 375.000 de dolari din partea avocaţilor starului, fapt pe care îl regretă. „E un tip faimos, aşa că eram absolut înspăimântată. Motivul pentru care am acceptat acel târg a fost pentru că nu voiam să apară numele meu peste tot“, a explicat victima, care susţine că a fost nevoită să urmeze un tratament şi şedinţe de terapie pentru a lupta cu depresia şi gândurile suicidare. 

Ce i-a spus Ronaldo femeii după ce ar fi violat-o

„Der Spiegel“ a dezvăluit recent identitatea femeii şi a publicat un interviu în care aceasta detaliază noaptea în care fotbalistul a violat-o. Pe scurt, Ronaldo se afla în Las Vegas împreună cu vărul şi cumnatul său când a cunoscut-o pe Mayorga la o petrecere. La acea vreme, cei doi au fost surprinşi de paparazzi dansând împreună. Ulterior, fotbalistul a invitat-o, alături de alte persoane, în apartamentul lui.  

„Mi-a zis să intrăm în jacuzzi, m-am dus într-o cameră să-mi pun un costum de baie şi a intrat peste mine. Era dezbrăcat şi mi-a cerut să îi ating zona intimă, iar apoi să îi fac sex oral. Am început să râd şi l-am întrebat dacă este o glumă. Dar Ronaldo a continuat şi mi-a spus că mă lasă să plec doar dacă îl sărut. Am acceptat, dar i-am spus că nu se va întâmpla nimic mai mult de atât, însă acest sărut l-a făcut să îşi dorească şi să insiste din ce în ce mai mult. A început să mă pipăie şi să mă bruscheze, a încercat să îmi dea jos lenjeria intimă, dar m-am întors cu spatele şi m-am ghemuit. A sărit pe mine în timp ce eu îl rugam să se oprească. M-a violat anal. S-a întâmplat atât de repede. Nici nu pot descrie în cuvinte. După acel moment mi-a fost teamă că poate avea vreo boală cu transmitere sexuală, dar m-a asigurat că nu este cazul, pentru că este testat la fiecare trei luni pentru a putea intra pe teren“, povesteşte victima.

Femeia susţine şi că Ronaldo nu a lăsat-o să plece imediat după ce a violat-o şi chiar i s-a adresat cu apelativul „iubito“. „Avea o privire vinovată, s-a pus în genunchi şi chiar mi-a cerut iertare şi m-a întrebat dacă sunt rănită. Mi-a zis şi că: «99% sunt un băiat bun, dar restul de 1% nu îl cunosc»“, şi-a amintit Mayorga, care a precizat şi că Ronaldo i-ar fi spus că „de regulă e un gentleman“. 

Daunele cerute sunt uriaşe

Una dintre cunoştinţele femeii care ar fi însoţit-o în acea seară în apartamentul sportivului a declarat că Mayorga a apărut la un moment dat şi era într-o stare tulburătoare. În ceea ce priveşte motivul pentru care s-a hotărât să vorbească public şi să depună o nouă plângere, Mayorga spune că a suferit în toată această perioadă, devenind dependentă de alcool şi având gânduri suicidare, dar şi-a dat seama că vinovatul trebuie să plătească. „Vreau să-l învăţ o lecţie. Vreau să fie tras la răspundere pentru ce a făcut. El m-a violat, vreau să-mi plătească tratamentul de recuperare“.

Avocaţii victimei cer în instanţă daune morale în valoare de 200.000 de dolari, plus cheltuieli de judecată.  

Ronaldo spune că are conştiinţa împăcată

Fotbalistul, tatăl a patru copii, a negat categoric orice agresiune asupra tinerei, el afirmând într-un mesaj video că este vorba de un „fake news“ (ştire falsă – trad.). Cristiano Ronaldo nu neagă însă că a făcut sex cu femeia, dar susţine că a fost vorba de o relaţie sexuală consensuală.

Uitându-se la cameră, Ronaldo spune: „Nu, nu, nu, nu! Ce spun ei? Fake news! Vor să se promoveze utilizându-mi numele. E normal. Vor să devină faimoşi datorită numelui meu, dar este o parte a job-ului. Eu sunt un bărbat fericit şi toate îmi merg bine“.

„Plângerea doamnei Mayorga, dovezile fizice ale agresiunii sexuale nu sunt «fake news»“, a fost replica avocatului victimei. Potrivit avocatului, Kathryn Mayorga speră nu doar să obţină dreptate, ci şi să încurajeze victimele agresiunilor sexuale să-şi raporteze agresorii, indiferent cât de „celebri, bogaţi sau puternici ar fi“.

Ronaldo a revenit însă şi cu alte mesaje în care se apără: „Neg ferm acuzaţiile care îmi sunt aduse. Violul este o crimă abominabilă care este împotriva a tot ceea ce sunt şi împotriva principiilor mele. Oricât de mult mi-aş dori să-mi păstrez numele curat, refuz să intru în spectacolul media creat de oameni dornici să se promoveze pe cheltuiala mea. Conştiinţa mea îmi permite să aştept în linişte rezultatele oricăror investigaţii“. 

În trecut, în anul 2005, pe când juca la Manchester United, Cristiano Ronaldo a mai fost acuzat de viol de două femei, care au susţinut că abuzurile s-au petrecut într-un hotel de lux din Londra. Sportivul a fost arestat şi interogat, însă a negat şi atunci acuzaţiile, iar ancheta a fost abandonată din lipsă de dovezi. 

Ronaldo este tatăl a patru copii: Cristiano (8 ani), care s-a născut în SUA, iar identitatea mamei sale nu a fost niciodată făcută publică, gemenii Eva şi Mateo (un an), născuţi cu ajutorul unei mame-surogat, şi încă o fată de doar 10 luni cu actuala sa iubită, Georgina Rodriguez (23 de ani). 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite