Cine este persoana apropiată lui Harvey Weinstein care ar fi complotat împotriva sa pentru a-i demasca abuzurile: E un om bolnav şi un mincinos de primă clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harvey Weinstein îl învinuieşte pe fratele lui, Bob Weinstein, că ar fi complotat împotriva sa FOTO Getty Images
Harvey Weinstein îl învinuieşte pe fratele lui, Bob Weinstein, că ar fi complotat împotriva sa FOTO Getty Images

Producătorul de film Harvey Weinstein susţine că un membru al familiei sale a fost cel care le-a „vândut“ pontul jurnaliştilor de la „The New York Times“ despre abuzurile sexuale pe care le-a comis de-a lungul a mai bine de trei decenii.

Robert „Bob“ Winstein (62 de ani), fratele controversatului producător Harvey Weinstein (65 de ani), ar fi fost cel care le-a furnizat jurnaliştilor informaţiile despre comportamentul fratelui său mai mare, în încercarea de a prelua total controlul  companiei de film pe care au fondat-o împreună şi care le poartă numele, scrie Daily Mail.

Surse apropiate lui Harvey au declarat pentru publicaţia TMZ că Bob şi restul consiliului companiei de film Weinstein ştiau despre acuzaţiile de hărţuire sexuală, în ciuda ultimei declaraţii conform căreia niciun membru de la vârful companiei nu avea habar de acţiunile co-fondatorului ei. 

Mai mult, oameni apropiaţi producătorului spun că au intrat în posesia unei chitanţe FedEx care arată că Bob a primit un dosar personal care-l incrimina pe fratele lui, în urmă cu şapte luni, pe care, cred ei, l-au trimis publicaţiei Times. 

bob weinstein

Bob Weinstein, fratele lui Harvey Weinstein FOTO Getty Images 

Furnizarea acestor informaţii au făcut parte dintr-un plan bine orchestrat care avea drept scop eliminarea lui Harvey de la Weinstein Company, au spus sursele.

„Fratele meu este în mod evident un om bolnav şi un mincinos de primă clasă“

Harvey Weinstein a fost concediat din companie, în urma voturilor membrilor conducerii, la trei zile după ce articolul din the New York Times a fost publicat şi acuzaţiile de hărţuire sexuală şi viol au ieşit la iveală. 

Bob Weinstein se apără şi spune despre fratele lui că este „un om bolnav şi un mincinos de primă clasă“, însă nu recunoaşte că el ar fi cel care i-a trimis pe această pistă pe jurnalişti. „Fratele meu Harvey este în mod evident un om foarte bolnav. L-am sfătuit să caute ajutorul profesional de care are atât de mare nevoie. Remuşcările şi scuzele către victimele abuzurilor sale sunt inutile. S-a dovedit a fi un mincinos de primă clasă, iar în loc să caute ajutor, încearcă să-i învinuiască pe alţii pentru scandalul iscat. Declaraţiile lui sunt în mod evident false de la cap la coadă. Mă rog să primească ajutorul de care are nevoie şi cred că el este în spatele acestei diversiuni care maschează eşecul lui în a căuta ajutor de specialitate“, a declarat fratele producătorului. 

Harvey Weinstein a decis să părăsească Statele Unite în urmă cu o zi pentru a se interna într-un centru de reabilitare din Europa, în timp ce soţia lui, designerul Georgina Chapman, a anunţat că a decis să divorţeze. Cei doi au o relaţie din 2003, în 2007 s-au căsătorit, şi au împreună doi copii o fată de şapte ani şi un băiat de patru ani. 

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein, alături de soţia sa, designerul Georgina Chapman FOTO Getty Images

Amintim că numeroase femei au dezvăluit că au fost hărţuite sexual de Harvey Weinstein, dintre care amintim actriţele Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Ashley Judd, Mira Sorvino şi Rosanna Arquette, jurnalista Lauren Sivan şi modelul Ambra Battilana, iar actriţele Rose McGawn şi Asia Argento susţin că au fost violate de acesta. Harvey Weinstein ar fi şantajat mai multe actriţe aspirante pentru a le convinge să întreţină relaţii sexuale şi a reuşit, timp de trei decenii, să-şi ţină ascunse abuzurile profitând de bani şi de influenţa pe care o avea în industrie. Cu cel puţin opt dintre victime a ajuns la o înţelegere,  producătorul oferindu-le bani în schimbul tăcerii.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri