Ce pensie are Gheorghe Turda. După ce a dat statul în judecată, interpretul a câştigat mărirea indemnizaţiei cu 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Turda, în vârstă de 72 de ani, a fost şef al Direcţiei de Cultură din cadrul Ministerului de Interne. După un proces care a durat câţiva ani, interpretul a câştigat mărirea pensiei cu 50%.

Începând cu anul 1991, Gheorghe Turda a lucrat pentru Ministerul Afacerilor de Interne pentru mai mulţi ani, unde a avut un grad superior. Conform viva.ro, interpretul de muzică populară a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne şi Casa Naţională de Pensii, solicitând mărirea indemnizaţiei lunare primite de la stat cu 50%. După un proces care a durat câţiva ani, Gheorghe Turda a câştigat.

Astfel, artistul a ajuns la o pensie de 1.900 de euro pe lună, adică aproximativ 9000 de lei. Gheorghe Turda a reuşit să-i convingă pe judecători să-i acorde o pensie mai mare apelând la o strategie destul de interesantă. El a invocat legea 6/2006, conform căreia primesc drepturi suplimentare 'pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai unor uniuni de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică'.

Gheorghe Turda s-a aflat pe lista alegerilor parlamentare din decembrie 2016, ca şi candidat din partea Partidului Româniaa Unită.

În anul 2015, Gheorghe Turda avea un venit cumulat de 2.500 euro pe lună. Interpretul de muzică populară deţine două imobile în Câmpina şi Bucureşti, dar şi un teren de 1.600 mp în Câmpina.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite