Andreea Raicu, despre competiţia din social media: „Nu vreau să postez pentru că trebuie să postez”

0
Publicat:

Andreea Raicu a făcut recent o postare pe contul său de Instagram, în care le mărturiseşte urmăritorilor ei de ce a fost mai absentă în mediul online în ultima vreme, conform site-ului Libertatea.

Ce spune Andreea Raicu despre competiţia din social media FOTO arhivă
Ce spune Andreea Raicu despre competiţia din social media FOTO arhivă

Fosta prezentatoare TV declară că nu s-a plictisit de social media, aşa cum ar putea interpreta unii, ci mai degrabă că a început să valorizeze mai multe alte aspecte ale vieţii reale.

„Mi-au spus diverși oameni că pare că m-am plictisit de social media și mă gândesc că poate și unii dintre voi simțiți la fel. (...) Nu este vorba despre plictiseală, ci despre o nevoie. Am început anul în India, unde mi-am reamintit cât de minunat este să fii înconjurat doar de oameni care trăiesc conștient, care sunt prezenți cu totul, care te ascultă, care te văd și te simt, cu care poți avea conexiuni reale. (...) Sănătatea noastră mintală este foarte mult influențată de calitatea relațiilor pe care le avem și de cât de prezenți putem să fim. Eu îmi doresc să simt liniștea, bucuria și viața alături de oameni cu care pot fi cu adevărat conectată. E unul dintre cadourile pe care India mi le-a dat și intenționez să nu renunț la el” - şi-a justificat ea lipsa de pe reţelele de socializare.

În vârstă de 46 de ani, Andreea Raicu le vorbeşte fanilor săi despre nevoia de a petrece timp de calitate, de a face lucrurile aşa cum le simte, de a se bucura de legături reale, concrete, autentice.

„Aceasta este nevoia mea, atât de la relațiile față în față cu prieteni apropiați, dar și cele cu voi, cei care urmăriți pagina mea. Am nevoie ca aceste conexiuni să fie autentice, firești și în ritmul în care simt să se întâmple. Nu este vorba despre cantitate, de content doar de dragul conținutului, de milioane de filmulețe pe fast-forward, despre genți, haine și vacanțe scumpe, ci despre viața adevărată, așa cum se desfășoară ea și în ritmul în care se desfășoară.

Nu vreau să postez pentru că trebuie să postez, pentru că rețeaua o cere, pentru că engagement-ul ar fi mai mare și pentru că videoclipurile ar fi mai vizualizate, că altfel nu mai ești relevant. Nu vreau să mă încadrez în strategii de audiență, în subiecte la modă, în trenduri sau virale, ci vreau să fac lucrurile așa cum le simt, în ritmul dictat de armonia din apropierea mea, așa cum vibrează ele cu mine. Am perioade în care nu simt nevoia să postez decât rar, iar asta din diverse motive: fie că trăiesc ceva frumos și nu vreau să stric momentul, fie că nu-mi este bine sau nu am energie sau pur și simplu vreau să fiu cu mine sau cu oamenii dragi mie” – scrie ea pe pagina de Instagram.

Alte subiecte pe care Andreea Raicu le „atacă” în acestă postare - şi din impostaza de creator de content, dar şi din cea de consumator de social media - sunt competiţia acerbă din acest domeniu şi irelevanţa multor informaţii care rulează zilnic în mediul online.

„Recunosc că, atunci când intru pe Instagram, mă simt copleșită de multitudinea de informații – care în proporție de 80% nu-mi sunt de folos – și de zgomotul făcut de reel-urile care curg neîncetat și pe care le închid imediat. (...) Simt această competiție cu cine postează mai mult și mai extraordinar, cu totul și cu totul special și exclusivist.”

Și a continuat cu ipocrizia unora dintre cei care postează orice, doar să atragă atenţia: „… familiile perfecte care în poze își strigă fericirea, iar în casele lor curg lacrimile șiroaie din cauza aventurilor extraconjugale… sfaturile despre cum să-ți trăiești viața, venite de la fete de 20 de ani, care, evident, nu au o experiență care să le recomande… pozele pline de filtre, care fac ca cele mai multe fete și femei să arate la fel. Plus milioanele de story-uri despre orice. Există oameni pe care îi admir și îi urmăresc cu drag, dar zgomotul a devenit atât de mare încât de multe ori am senzația că te pierzi când spui ceva relevant. Simt să-mi protejez liniștea, care este foarte prețioasă pentru mine”.

„Într-o lume în care avem senzația că social media ne ajută să stăm conectați, adevărul este că nu face decât să ne deconecteze de la noi înșine, de la oamenii cu adevărat importanți, oameni cu care nu suntem prezenți pentru că suntem mereu cu ochii în telefon” - este concluzia Andreei Raicu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite