Actorul din Star Trek, Kenneth Mitchell, a murit la vârsta de 49 de ani, din cauza unei boli neurodegenerative. Ultima sa dorință

0
Publicat:

Actorul canadian, Kenneth Mitchell, care a interpretat mai multe personaje din Star Trek a murit după complicații din cauza sclerozei laterale amiotrofice, potrivit unui anunț de pe Instagram.

Actorul canadian, Kenneth Mitchell FOTO Instagram
Actorul canadian, Kenneth Mitchell FOTO Instagram

Actorul canadian, Kenneth Mitchell, cunoscut pentru rolurile din Star Trek: Discovery și filmul Captain Marvel, a murit în urma unor complicații cauzate de scleroza laterală amiotrofică (SLA), notează The Guardian.

Mitchell, care avea 49 de ani, a murit sâmbătă, potrivit unui anunț publicat de contul său oficial de Instagram.

„Cu inimile grele anunțăm moartea lui Kenneth Alexander Mitchell, iubit tată, soț, frate, unchi, fiu și prieten drag pentru mulți”, se arată în comunicat.

„Timp de cinci ani și jumătate, Ken s-a confruntat cu o serie de provocări îngrozitoare din cauza SLA. Și, în adevăratul lui mod caracteristic, el a reușit să se ridice deasupra și să trăiască o viață plină și fericită în fiecare moment”, este continuarea mesajului.

„El a trăit după principiul că fiecare zi este un dar și că nu suntem niciodată singuri. Viața lui este un exemplu strălucitor al cât de împlinit poate fi cineva atunci când trăiește cu dragoste, compasiune, umor, incluziune și comunitate”, se mai arată în finalul postării.

Moartea actorului a fost deplânsă și într-o declarație pe site-ul oficial Star Trek: „Întreaga familie Star Trek transmite condoleanțe familiei, prietenilor, celor dragi și fanilor lui Mitchell din întreaga lume”. El a jucat mai multe roluri în Star Trek: Discovery, inclusiv Klingons Kol, Kol-Sha și Tenavik, precum și Aurellio.

Pe lângă rolurile sale din Star Trek, Mitchell a jucat și în filmul Marvel Captain Marvel, precum și în serialul de televiziune post-apocaliptic Jericho, printre alte proiecte.

Mitchell a lăsat-o în urmă doi copii și pe soția sa îndurerată, Susan May Pratt. Actorul a cerut ca orice cadouri să fie îndreptate către cercetarea SLA sau în sprijinul copiilor săi.

Cu o medie de 5.000 de persoane diagnosticate în fiecare an în SUA, SLA este o boală neurodegenerativă progresivă care afectează celulele nervoase din creier și măduva spinării. Simptomele includ dificultăți de mers, vorbire greșită, precum și slăbiciune musculară care în cele din urmă afectează mestecatul, înghițirea, vorbirea și respirația.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite