Actorul din Star Wars Mark Hamill a trimis 500 de drone în Ucraina

0
0

Actorul american Mark Hamill a declarat într-un interviu că a trimis cel puțin 500 de drone în Ucraina prin intermediul unei platformei de strângere de fonduri, relatează The Hill.

Mark Hamill, numit de Volodimir Zelenski, ambasador al proiectului Armata de drone Foto Getty Images
Mark Hamill, numit de Volodimir Zelenski, ambasador al proiectului Armata de drone Foto Getty Images

În cadrul unui interviu pentru Bloomberg Radio, Hamill, cunoscut pentru rolul pe care l-a interpretat în filmul„Războiul Stelelor” - Luke Skywalker, a spus că a trimis echipamentul în Ucraina doar pentru că aceasta are nevoie disperată de ele.

Foarte simplu: Ucraina are nevoie de drone. Ele schimbă rezultatele războiului, protejează pământul, oamenii, monitorizează granița, sunt ochii lor pe cer”, a spus Hamill.

Am fost foarte șocat pentru că îmi comunică niște actualizări decel puțin două-trei ori pe săptămână și mi-au zis că au primit peste 500 de drone de când am început campania", a declarat Hamill.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat luna trecută că actorul în vârstă de 71 de ani a fost numit ambasador pentru proiectul „Armata de drone” al platformei de strângere de fonduri a țării - UNITED24.

United24 este o inițiativă care prevede achiziția regulată de drone, repararea și înlocuirea promptă a acestora, precum și pregătirea piloților pentru forțele militare.

Actrița și cântăreța Barbra Streisand s-a alăturat inițiativei, în calitate de ambasador, una dintre multele celebrități care și-au folosit platformele de socializare pentru a sprijini Ucraina în conflictul cu Rusia.

Hamill și-a exprimat recunoștința pentru alăturarea vetetelor la această inițiativă, spunând că acesta este cel mai bun moment pentru ca toată lumea să se unească și să-i ajute pe ucraineni să învingă Rusia în conflictul în curs.

În această luptă lungă și neechitabilă, Ucraina are nevoie de sprijin suplimentar continuu. De aceea am fost onorat că președintele Zelenski mi-a cerut să devin ambasador al Armatei de drone”, a spus Hamill în declarația sa. „Știu sigur că ucrainenii au nevoie de drone pentru a-și proteja pământul, libertatea și valorile întregii lumi democratice. Acum este cel mai bun moment pentru ca toată lumea să se alăture și să ajute Ucraina să se ridice în acest război cu imperiul malefic.”

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite