A murit Carl Weathers, actorul cunoscut pentru rolurile sale din „Rocky”, „Predator” și „The Mandalorian”

0
Publicat:

Actorul Carl Weathers, devenit celebru în rolul lui Apollo Creed din „Rocky" și care a jucat în zeci de alte filme și seriale de televiziune, de la „Predator" la „The Mandalorian", a murit la vârsta de 76 de ani, potrivit CNN.

„A murit liniștit acasă", joi, a declarat, pentru CNN, managerului său, Matt Luber.

Încă nu a fost dezvăluită cauza decesului.

„Carl a fost o ființă umană excepțională care a trăit o viață extraordinară. Prin contribuțiile sale la film, televiziune, artă și sport, el a lăsat o amprentă de neșters și este recunoscut în întreaga lume și în toate generațiile. A fost un frate, tată, bunic, partener și prieten iubit", a declarat familia sa, pentru CNN.

Carl Weathers, în rolul lui Apollo Creed din filmele „Rocky". FOTO Facebook Carl Weathers
Carl Weathers, în rolul lui Apollo Creed din filmele „Rocky". FOTO Facebook Carl Weathers

Când a dat audiție pentru filmul „Rocky", Weathers era doar un fost jucător de fotbal care nu boxase niciodată. A primit rolul Apollo Creed în filmul premiat cu Oscar (și în următoarele trei continuări) și a ajuns să cunoască celebritatea.

Personajul a fost inspirat în mod evident de Muhammad Ali, pe care Weathers l-a cunoscut mai târziu.

După Apollo Creed din „Rocky" a urmat o serie de alte roluri 

Notorietatea câștigată cu „Rocky" l-a ajutat într-o serie de alte roluri în care s-a potrivit perfect fizicul său impunător, inclusiv în filmul de acțiune științifico-fantastic „Predator" din 1987, cu Arnold Schwarzenegger.

În 1988 a jucat rolul unui polițist din Detroit în „Action Jackson", un film care însă a fost primit prost.

Comedia lui Adam Sandler „Happy Gilmore" și filmele TV „In the Heat of the Night", serialul „Arrested Development" sunt alte filme în care a apărut ulterior. De asemeanea, Carl Weathers a dat voce personajului Combat Carl în franciza „Toy Story".

Cel mai recent, actorul a interpretat un rol secundar cheie în serialul „Star Wars" - „The Mandalorian" (pe Disney+) - pentru care a și fost nominalizat la Emmy, ca actor invitat într-o dramă - și a regizat unul dintre episoade.

Weathers a regizat, de asemenea, episoade din mai multe seriale de televiziune, printre care „Chicago Med", „Law & Order" și „Hawaii Five-O".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite