Zoltán Teszári, patronul RCS&RDS, vrea să lanseze o televiziune generalistă care să concureze cu Pro TV şi cu Antena 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Proiectul secret“ al miliardarului
Zoltán Teszári înseamnă o televiziune construită de la zero care
să cumpere formate TV de succes din afară FOTO Arhivă
„Proiectul secret“ al miliardarului Zoltán Teszári înseamnă o televiziune construită de la zero care să cumpere formate TV de succes din afară FOTO Arhivă

Zoltán Teszári, omul de afaceri care deţine firma RCS&RDS, urmează să pună în aplicare „proiectul secret“ al unei televiziuni generaliste prin care să poată concura cu Pro TV şi Antena 1.

„Proiectul secret“ al miliardarului Zoltán Teszári înseamnă o televiziune construită de la zero care să cumpere formate TV de succes din afară, mizând astfel pe zona de entertainment, arată reportervirtual.ro. Decizia vine ca urmare a audienţei scăzute înregistrate de Digi24, post TV de ştiri deţinut de RCS&RDS care încă nu atinge primele locuri în preferinţele telespectatorilor.

Singura problemă de care se loveşte proiectul companiei lui Teszári ar fi creditele care se apropie de scadenţă, arată aceeaşi sursă citată. Pe de altă parte, omul de afaceri ar putea beneficia de fonduri după ce compania a vândut o parte din operaţiunile din ţările vecine, încasând sune consistente. Mai mult, reportervirtual.ro înaintează ideea potrivit căruia proiectul ar beneficia de oameni care au lucrat la Pro TV în echipa lui Adrian Sârbu.

Recent, Teszári a cumpărat şapte parcuri fotovoltaice, în mai multe zone din Transilvania, cu o capacitate totală de producţie de 23,5 megawaţi, în vederea construirii şi operării unei reţele de distribuţie a energiei electrice, într-un parteneriat între RCS&RDS şi Primăria din Oradea.

Zoltán Teszári, denumit „miliardarul fără chip“, este cel mai bogat om de afaceri din Transilvania, cu o avere estimată la 560 de milioane de euro. Fost vicecampion european la judo, Teszári s-a lansat în afaceri în 1990, pe vremea când avea doar 20 de ani, cu o tonetă de îngheţaţă, trecând apoi la afeceri cu programe prin cablu. În decursul anilor, a făcut din RCS&RDS unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în Ungaria, Cehia, Serbia, Spania şi Italia, Slovacia şi Croaţia.

Sub comanda lui Teszári, RCS&RDS a devenit una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România. În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele „secundare“ Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

Totodată, anul acesta, RCS&RDS a preluat toate radiourile deţinute de Central European Media Enterprises (CME) în România - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme în reţeaua informativă Digi FM.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite