„Urzeala tronurilor“ revine: „Nu există dreptate pe lumea asta. Decât dacă ne-o facem singuri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cersei Lannister, interpretată deLena Headey, într-o scenă din noul sezon FOTO HBO
Cersei Lannister, interpretată deLena Headey, într-o scenă din noul sezon FOTO HBO

După luni de aşteptare din partea fanilor, trailerul sezonului 5 din serialul-fenomen „Urzeala tronurilor“ a apărut pe internet. Cum altfel decât piratat? Chiar şi-aşa, filmuleţul oferă o imagine de ansamblu asupra noului sezon, care se anunţă cel mai „întunecat“ de până acum. Bineînţeles, vom avea parte de o nouă nuntă.

Ultimele două episoade ale sezonului 4 din „Urzeala tronurilor“ au fost difuzate joi seara în cadrul unei proiecţii speciale într-un cinematograf IMAX din SUA, iar imediat a rulat mult-aşteptatul trailer al sezonului 5, care va începe din 12 aprilie la HBO.

Trailerul piratat, filmat cu un telefon mobil, dezvăluie secvenţe din noile episoade, în care apar personajele principale, de la Cersei, Tyrion şi Khaleesi, la Degeţel, Sansa Stark şi Lordul Varys. Lupta pentru Tronul de fier devine tot mai aprigă, iar intrigile se înteţesc.

Între timp, postul HBO a publicat şi trailerul original, ce începe cu o scenă în care Jaime Lannister se află la priveghiul tatălui său mort, Tywin. Acesta a fost omorât chiar de celălalt fiu al său, Tyrion, care a fugit din Debarcaderul Regelui. Tyrion Lannister se întâlneşte cu Varys, care pare să pregătească întoarcerea lui Daenerys Targaryen în Westeros, pentru ca aceasta să-şi recapete Tronul de Fier.

varys game of thrones foto hbo

Lord Varys şi autoexilatul Tyrion Lannister FOTO HBA

Cersei Lannister complotează în continuare pentru a se răzbuna pe fratele ei, Tyrion, Sansa Stark apare în compania lui Lord Baelish - „Nu există dreptate pe lumea aceasta! Decât dacă ne-o facem singuri“, îi spune el -, iar Margaery Tyrell se pregăteşte de un nou mariaj, cu micuţul Tommen Baratheon, fratele fostului ei soţ, regelui Joffrey, otrăvit la propria nuntă. În cel de-al cincilea sezon apar şi personaje noi: Doran Martell, Nymeria Sand, Tyene Sand şi Obara Sand.

Noua carte nu va apărea nici anul acesta

Fanii care au citit seria de romane fantasy „Cântec de gheaţă şi foc/A Song of Ice and Fire“, semnată de George R. R. Martin, după care este realizată producţia HBO, au idee despre ceea ce urmează să se întâmple în noul sezon, dar aşteaptă cu nerăbdare următoarea cartea. Veştile nu sunt prea bune pentru ei, căci scriitorul George RR Martin a declarat recent că următorul volum al seriei, „The Winds of Winter“, al şaselea, nu va fi publicat nici în 2015, deşi fanii îl aşteaptă încă de anul trecut.

sansa game of thrones foto hbo

Sansa Stark şi Lord Baelish FOTO HBO

Un adevărat fenomen al televiziunii moderne, serialul HBO „Urzeala tronurilor/Game of Thrones“ a ocupat primul loc în topul celor mai piratate producţii TV din anul 2014 şi deţine acest titlu pentru al treilea an consecutiv.

Potrivit topului anual întocmit de site-ul TorrentFreak, „Urzeala tronurilor“ a avut peste 8,1 milioane de descărcări ilegale pe internet, pe site-urile de tip torente, aproape dublu faţă de următorul clasat.

Jeff Bewkes, CEO al Time Warner, grupul care deţine HBO, a declarat în trecut că pirateria online a ajutat postul HBO, contribuind la o creştere a numărului de abonaţi ai acestui post de televiziune. „«Game of Thrones» este cel mai piratat serial din lume. Acest titlu e mai bun decât un premiu Emmy“, a declarat Jeff Bewkes. „Urzeala tronurilor“ a devenit cea mai populară producţie HBO din toate timpurile, după cum au declarat reprezentanţii televiziunii.

margaery game of thrones foto hbo

Margaery Tyrell se pregăteşte d eo nouă nuntă FOTO HBO

„Urzeala tronurilor“ dezvăluie intrigile, conspiraţiile şi lupta pentru putere asupra tărâmului mitic Westeros, dusă de câteva familii nobile medievale. Serialul, care a avut premiera în 2011, are în distribuţie actori precum Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow) şi Maisie Williams (Arya Stark).


 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite