„Urzeala tronurilor“, cel mai popular serial din istoria HBO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faimoasa scenă în care regele Jeoffrey Baratheon este otrăvit la propria nuntă FOTO HBO/ Facebook
Faimoasa scenă în care regele Jeoffrey Baratheon este otrăvit la propria nuntă FOTO HBO/ Facebook

„Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“, serialul fantasy recompensat cu premiul Emmy, a surclasat „Clanul Soprano“, devenind cea mai populară producţie HBO din toate timpurile, după cum au declarat reprezentanţii televiziunii, citaţi de Reuters.

Fiecare episod al celui de-al patrulea sezonl al seriei „Urzeala tronurilor“ are o audienţă medie de 18,4 milioane de telespectatori – inclusiv reluările, video la cerere şi streamgingurile pe mobil –, depăşind recordul precedent de 18,2 milioane de telespectatori, deţinut în trecut de sezonul din 2002 al dramei „Clanul Soprano“, mai scrie Reuters. 

Sezonul trecut al serialului a obţinut o medie de 14,4 milioane de telespectatori pe episod, iar din actualul sezon au mai rămas doar două episoade, ultimul urmând să fie difuzat pe data de 15 iunie. Reprezentanţii HBO şi-au luat angajamentul de a face încă două sezoane. 

Serialul-fenomen „Urzeala tronurilor“ este bazat pe seria de romane fantasy „Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire“, semnată de George R. R. Martin, despre familii medievale care luptă pentru controlul asupra unui tărâm mitic, Westeros. 

Show-ul, care a fost lansat în 2011, are în distribuţie actori precum Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke şi Maisie Williams. Serialul „Urzeala tronurilor“ a fost recompensat cu numeroase premii internaţionale, inclusiv un Glob de Aur şi un premiu Emmy, câştigate de Peter Dinklage la categoria Cel mai bun actor în rol secundar.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite