Premiera noului sezon din „Urzeala tronurilor“ a adus postului HBO cea mai mare audienţă din ultimii şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debutul sezonului patru al serialului fantasy „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“ a atras o medie de 6.6 milioane de telespectatori, aceasta fiind cea mai mare audienţă a postului HBO din 2007, când a fost transmis ultimul episod al serialului-dramă „Clanul Soprano/ The Sopranos“, au declarat reprezentanţii televiziunii, citaţi de Reuters.

Mult aşteptata premieră a sezonului patru al serialului-fenomen „Urzeala tronurilor“ a adus postului HBO o audienţă uriaşă, care a detronat  premiera sezonului trei, de 4,4 milioane de telespectatori, şi de asemenea, a depăşit propriul record – de 5,5 milioane de telespectatori, scrie Reuters.

Având la bază cea mai bine vândută serie de cărţi fantasy „Cântec de gheţă şi foc“, semnate de George R.R. Martin, serialul „Urzeala tronurilor“ este cea mai de succes producţie a companiei Time Warner, care deţine televiziunea HBO. Acest succes a mai fost atins şi de seria „Clanul Soprano“, care a atras 11, 9 milioane de telespectatori, în 2007, când a fost difuzat ultimul sezon.

După masacrul de la Nunta Roşie din Riverlands, unde au murit principalii membri ai familiei Stark, Lannisterii luptă cu tot arsenalul din dotare pentru a-şi păstra Tronul de Fier. Publicul a putut cunoaşte o latură întunecată a tinerei Arya Stark, interpretată de actriţa în vârstă de 16 ani Maisie Williams, care este dornică să răzbune moartea familiei sale.

În Statele Unite, platforma HBO GO „a căzut“ din cauza „interesului copleşitor“ al fanilor

Reprezentanţii HBO au declarat că un total de 8,2 milioane de oameni au urmărit episodul „Două săbii/ Two Swords“, episodul fiind reluat de două ori în noaptea de duminică. „Urzeala tronurilor“ a obţinut în medie o audienţă de 14,4 milioane de telespectatori la fiecare episod, mai notează Reuters.

Nici pe platforma HBO GO, lucrurile nu au fost cu mult diferite, din contră, la doar câteva minute după ce sezonul patru şi-a făcut premiera în Statele Unite ale Americii, platforma a încetat să mai funcţioneze în limite normale, mii de utilizatori fiind nemulţumiţi de defecţiune. Serviciul de streaming al HBO fie se bloca pentru perioade lungi de timp, fie afişa mesajul „Eroare fatală“.

„HBO GO a înregistrat probleme ca urmare a cererii copleşitoare în jurul premierei «Urzeala Tronurilor». Serviciul şi-a revenit pe mai multe platforme, lucrăm din greu pentru recuperarea integrală, pe care o aşteptăm în curând“, au declarat reprezentanţii companiei.

În România, primul episod al noului sezon a avut premiera aseară. Unul dintre punctele forte ale serialului este complexitatea personajelor, iar despre acestea au vorbit chiar protagoniştii seriei. Actorii au făcut o incursiune în viaţa îndrăgitelor personaje pe care le portretizează şi au dezvăluit câteva detalii despre noile aventuri prin care vor trece.

 

 

 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite