UPDATE Adelin Petrişor, în vizorul Comisiei de Etică din TVR după publicarea interviului cu şefa DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adelin Petrişor va fi anchetat de Comisia de Etică din TVR
Adelin Petrişor va fi anchetat de Comisia de Etică din TVR

Jurnalistul Adelin Petrişor ar putea fi anchetat de Comisia de Etică din TVR pentru publicarea, pe blogul personal, interviului telefonic cu şefa DIICOT, Alina Bica, înregistrare ce nu a fost difuzată în cadrul Telejurnalului, după ce procuroarea a făcut presiuni asupra şefului Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci, scrie exclusivenews.ro.

UPDATE Astăzi, 3 noiembrie, reprezentanţii TVR au trimis un comunicat în care precizează că nu a fost făcută nicio sesizare la Comisia de Etică şi Arbitraj din TVR cu privire la publicarea interviului nedifuzat de TVR cu şefa DIICOT de către jurnalistul Adelin Petrişor. 

Potrivit informaţiilor exlusivenews.ro, Comisia de Etică vrea să verifice dacă Adelin Petrişor a încălcat regulamentul intern al TVR după ce a publicat un material aparţinând Televiziunii Române care nu fusese difuzat în prealabil pe unul dintre canalele sale.

Jurnalistul TVR Adelin Petrişor a publicat pe pozele în care procuroarea apare la cumpărături, în Paris, alături de preşedintele PMP, Elena Udrea. Interviul, în care Bica declară, printre altele, „Am apărut trăgând pe nas?“, nu a mai fost difuzat în cadrul Telejurnalului TVR, întrucât şefa DIICOT ar fi făcut presiuni asupra directorului Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci.

„Imediat după declanşarea scandalului Udrea-Bica, colega mea Andreea Anghel a sunat-o pe doamna procuror-şef DIICOT. Era normal să luăm o reacţie. Doamna procuror a spus:

- Bănuiesc că înregistraţi convorbirea…

- Da.

- În ce poze am apărut? Nu aveţi prieteni, nu ieşiţi în week-end? Am apărut în poziţii dezolante? Am apărut trăgând pe nas?”, scrie Adelin Petrişor pe blogul său.

Ziaristul mai scrie că, după câteva ore, colega lui a fost sunată de şefa DIICOT, care i-ar fi cerut să nu difuzeze interviul telefonic, motivând că nu a ştiut că e înregistrată. „Decizia editorială a fost să se difuzeze înregistrarea. Ulterior, purtătorul de cuvânt de la DIICOT a mai sunat un reporter din redacţie, tot fără rezultat. Andreea a primit şi un email în care i se spunea că prima discuţie a fost «amicală». Într-un final, i-a sunat telefonul şi directorului Departamentului Ştiri, Claudiu Lucaci. Nu ştiu cu cine a vorbit, însă el a considerat că deontologic este să ascultăm rugăminţile procurorului-şef DIICOT şi că Andreea trebuie să o sune din nou pe Alina Bica şi să facă un alt interviu. Eu am postat aici prima înregistrare pentru că, spre deosebire de şeful meu direct, am considerat că e relevantă din punct de vedere jurnalistic şi pentru că sunt ferm convins că a fost făcută cu respectarea tuturor normelor deontologice. Andreea s-a prezentat şi a fost întreruptă chiar când încerca să-i spună că doreşte o declaraţie. De asemenea, doamna procuror-şef a dovedit că era conştientă că discuţia nu e «off the record»“, a mai scris Adelin Petrişor.

Pe de altă parte, într-un interviu acordat pentru dcnews.ro, Directorul Departamentului de Ştiri al TVR, Claudiu Lucaci, îl contrazice pe Adelin Petrişor, spunând că nu a avut niciun amestec în decizia de a nu fi difuzat interviul şi precizând că hotărârea i-a aparţinut în întregime reporterului Andreea Anghel. „Reporterul nostru a vorbit de două ori cu domana Bica şi a dat ce a considerat de cuviinţă. Adelin Petrişor a preferat să dea ce i-a plăcut lui din ce a auzit din discuţia dintre reporterul nostru şi doamna Bica“, a explicat Lucaci, pentru dcnews.ro.

Întrebat de ce nu a fost difuzat şi pasajul publicat pe blogul lui Petrişor, Lucaci a replicat: „A fost difuzată. Cred că s-a uitat la altă televiziune când a zis.“ 

  

Adelin Petrişor a reacţionat, tot pe blogul personal, declarându-se „amuzat şi îngreţoşat de laşitatea“ şefului Ştirilor TVR. „El spune că decizia de a nu da prima înregistrare cu Bica i-a aparţinut reporterului, Andreea Anghel, un reporter care nici măcar nu e angajat cu carte de muncă, ci are contract de colaborare până-n decembrie. M-a buşit râsul. Oricum, nu-l bănuiam de curaj pe Claudiu… De ce ştiu că a fost cum am povestit eu? Foarte simplu. Iniţial, am fost implicat în decizia editorială pentru că sunt (poate chiar am fost) şeful secţiei Eveniment, deci şi al Andreei. Împreună cu producătorul Telejurnalului, am hotărât să difuzăm partea cu trasul pe nas. Asta până Claudiu Lucaci a fost sunat de procurorul-şef al DIICOT, a venit în redacţie şi a hotărât: nu intră! Ce să zic? Sunt amuzat, dar şi îngreţoşat de laşitatea celui care, vremelnic, ne conduce.. P.S. Nu am făcut referire la martori (mulţi), desfăşurătoare telefonice, probe pentru că mi se face scârbă. Eu ştiu că mă pot uita în ochii colegilor mei. El poate?“, a povestit Petrişor într-un articol intitulat „Amar amuzat de «un şef din TVR»“, publicat tot pe blog. 

Contactat de reporterii „Adevărul“, jurnalistul Adlein Petrişor a refuzat să facă alte comentarii. 


Ştiri pe aceeaşi temă:

UPDATE Şefa DIICOT, Alina Bica, şi Elena Udrea, fotografiate împreună la Paris. Udrea: Fotografiile sunt făcute de servicii la ordinul lui Ponta Şefa Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Alina Bica, şi Elena Udrea apar în mai multe fotografii ce par a fi fost făcute la Paris în luna februarie a acestui an. Imaginile au fost publicate, pe un blog, cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie. Elena Udrea acuză că în spatele atacului stă Victor Ponta. La rândul ei, Bica susţine că a sesizat CSM.

Inspecţia Judiciară analizează pozele în care şefa DIICOT apare alături de Elena Udrea la cumpărături în Paris. Ce spune Bica într-un interviu TVR nedifuzat Inspecţia Judiciară din CSM s-a sesizat în cazul fotografiilor publicate joi în presă, în care procurorul-şef DIICOT, Alina Bica, apare la cumpărături, în Paris, alături de preşedintele PMP, Elena Udrea, şi de Ana Maria Topoliceanu, o apropiată a acesteia, în weekendul de Ziua Îndrăgostiţilor. Adelin Petrişor  a postat pe blogul său un interviu luat de o colegă din TVR Alinei Bica şi nedifuzat. Ponta spune că nu va schimba şefii Parchetelor.

Adelin Petrişor, în atenţia regimului Kim Jong-un, după un interviu cu singurul nord-coreean evadat dintr-un lagăr Un interviu realizat de Adelin Petrişor cu Shin Dong-hyuk, singurul nord-coreean născut într-un lagăr, a trezit nemulţumirea autorităţilor din Coreea de Nord, scrie Pagina de Media. Oficialii din această ţară au trimis Televiziunii Române, prin intermediul Ambasadei de la Bucureşti, o scrisoare prin care îşi exprimă „nemulţumirea şi surprinderea“ în legătură cu un interviu difuzat la Telejurnal

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite