Adelin Petrişor, în atenţia regimului Kim Jong-un, după un interviu cu singurul nord-coreean evadat dintr-un lagăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adelin Petrişor a deranjat regimul de la Phenian
Adelin Petrişor a deranjat regimul de la Phenian

Un interviu realizat de Adelin Petrişor cu Shin Dong-hyuk, singurul nord-coreean născut într-un lagăr, a trezit nemulţumirea autorităţilor din Coreea de Nord, scrie Pagina de Media. Oficialii din această ţară au trimis Televiziunii Române, prin intermediul Ambasadei de la Bucureşti, o scrisoare prin care îşi exprimă „nemulţumirea şi surprinderea“ în legătură cu un interviu difuzat la Telejurnal.

TVR a difuzat pe 6 septembrie un interviu, realizat de Adelin Petrişor, cu Shin Dong-hyuk, singurul nord-coreean născut în lagăr şi care a evadat, potrivit Pagina de Media, care citează blogul jurnalistului.

„Ambasadorul nord-coreean a cerut audienţă la MAE şi a depus un protest oficial. În limbaj lemnos, Ministerul de Externe nord-coreean «şi-a exprimat nemulţumirea şi surprinderea» şi a considerat că mărturiile cutremurătoare ale lui Shin «nu au nicio legătură cu realităţile din R.P.D. Coreeană». Guvernul de la Phenian a invitat executivul de la Bucureşti la un dialog pe tema drepturilor omului, o superbă mostră de umor involuntar. În opinia regimului, declaraţiile lui Shin au fost «o acţiune de blamare şi ponegrire», acţiune care aduce doar «confruntare şi consecinţe negative»“, a scris Adelin Petrişor pe blogul său.

„Televiziunea Publică a trimis Phenianului o scrisoare în care povesteşte cine sunt, cu ce mă ocup, ce am făcut până acum şi subliniază că libertatea de expresie este apărată de Constituţia României şi de Convenţia europeană a drepturilor omului. Eu ce să spun… Sunt profund măgulit de atenţia pe care un regim dictatorial (poate cel mai dur) o acordă reportajelor mele. Ar fi fost ruşinos să fi fost lăudat de un guvern ca cel de la Phenian. Ca jurnalist, nu pot decât să-mi doresc să ajung din nou în Coreea de Nord imediat după căderea regimului Kim“, a mai scris jurnalistul.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite