UPDATE Şefa DIICOT, Alina Bica, şi Elena Udrea, fotografiate împreună la Paris. Udrea: Fotografiile sunt făcute de servicii la ordinul lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginile din urmă cu opt luni au fost publicate în pragul primului scrutin la prezidenţiale FOTO joscenzura2014.wordpress.com
Imaginile din urmă cu opt luni au fost publicate în pragul primului scrutin la prezidenţiale FOTO joscenzura2014.wordpress.com

Şefa Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Alina Bica, şi Elena Udrea apar în mai multe fotografii ce par a fi fost făcute la Paris în luna februarie a acestui an. Imaginile au fost publicate, pe un blog, cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie. Elena Udrea acuză că în spatele atacului stă Victor Ponta. La rândul ei, Bica susţine că a sesizat CSM.

UPDATE Elena Udrea a acuzat că în spatele atacului împotriva sa se află Victor Ponta, şi susţine că miza o reprezintă demobilizarea electoratului său.

”În spatele lui Victor Ponta stau reprezentanţi ai serviciilor secrete. Miza o reprezintă voturile pe care le va avea Elena Udrea în turul întâi. Se urmăreşte demobilizarea electoratului Elenei Udrea şi ducerea acestui electorat către candidatul ACL. La nici 20 de ore, reprezentanţii serviciilor mi-au răspuns. Am văzut pe un blog nişte fotografii care mă arată într-o ipostază privată. Sunt cu două femei, cu care am o relaţie de prietenie. Nu văd nimic vinovat să stau la masă cu ele. Alina Bica mergea la Haga şi s-a oprit o zi la Paris”, a spus Elena Udrea într-o conferinţă de presă la sediul PMP.

Ea a susţinut că fotografiile menite să o compromită nu sunt făcute de ziarişti, ci de serviciile secrete, la ordinul lui Victor Ponta.

”Sunt fotografii profesioniste făcute de Valentrine s Day. Este clar un filaj al serviciilor, au stat după noi timp de 48 de ore. Nu înţeleg de ce la nouă luni au fost publicate acum. Este clar că nu poate fi vorba de paparazzi. Toate acestea arată că autorii sunt profesionişti. Mai mult, s-au cerut facturi de la hotel, date de la recepţie. Voi acţiona în judecată hotelul. Fotografiile au fost făcute de Valentine s Day, iar notele de la hotel au fost cerute la 29 septembrie 2014, după ce mi-am depus candidatura. Interesul care este demonstrat în acest moment pentru demobilizarea electoratului meu este tehnică de manipulare: cu o câteva zile înainte de alegeri ieşi cu o bombă. Obişnuiesc să ies din când în când cu prietenele mele la un film, la un teatru”, a afirmat candidatul PMP.

UPDATE La rândul lui, procurorul şef al DIICOT, Alina Bica, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că „înţelege să nu comenteze în spaţiul public aspecte care ţin de viaţa privată, desfăşurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă”.

De asemenea, aceasta a cerut astăzi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) „să declanşeze, de îndată, prin Inspecţia Judiciară a CSM, verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune, precum şi comentariile efectuate în spaţiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputaţiei profesionale”, se mai arată în comunicat.

UPDATE Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) analizează dacă se impune sesizarea Inspecţiei Judiciare în acest caz, au declarat, pentru Adevărul, oficiali din cadrul Consiliului.

Fotografiile au fost date publicităţii pe blogul joscenzura2014.wordpress.com. În textul ce însoţeşte imaginile, autorul spune că acestea sunt din luna februarie a acestui an. De precizat că după câteva ore, site-ul a fost sters şi nu mai poate fi accesat.



Candidatul PMP la funcţia de Preşedinte al României şi procurorul Alina Bica sunt însoţite şi de Ana Maria Topoliceanu, fostă şefă a Companiei Naţionale de Investiţii "C.N.I." SA şi o apropiată a Elenei Udrea.

Elena Udrea este îmbrăcată într-o haină de blană albă şi pare procupată de telefonul mobil.

Conform chitanţelor publicate de acelaşi blog, şefa DIICOT ar fi cheltuit pe masa de prânz 174 de euro şi a lăsat bacşiş 15 euro, celui care i-a cărat bagajele. Elena Udrea a cheltuit 88 de euro pentru minibar şi 80 de euro pe un mic dejun, iar la coafor a dat 110 euro.

Elena Udrea fotografiata la Paris  joscenzura2014.wordpress.com
Elena Udrea fotografiata la Paris  joscenzura2014.wordpress.com



Imaginile apar la o zi după ce numele Elenei Udrea a apărut în ediţia în limba germană a Huffington Post, ca fiind implicată în dosarul EADS. Articolul este semnat de un jurnalist român, Vlad Georgescu, blogger la Huffington Post. Jurnalistul nu a prezentat însă nicio probă care ar arăta implicarea Elenei Udrea, a lui Ion Ţiriac şi a lui Ioan Rus în afacerea EADS.

Mai mult, surse din DNA au precizat că, în acest moment, cei nominalizaţi de jurnalistul român în Huffington Post nu au nicio calitate în dosarul EADS.

Elena Udrea fotografiata la Paris  joscenzura2014.wordpress.com
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite