„Românii au talent“, prima ediţie: dans erotic în făină, sărut cu un concurent şi o ceartă între Andra şi Mihaela Rădulescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alături de Andi Moisescu şi Andra, în juriul show-ului au venit Mihaela Rădulescu şi Bebe Cotimanis FOTO Pro TV
Alături de Andi Moisescu şi Andra, în juriul show-ului au venit Mihaela Rădulescu şi Bebe Cotimanis FOTO Pro TV

Cel de-al cincilea sezon al emisiunii „Românii au talent“, cel mai urmărit show de divertisment din istoria televiziunii din România, a început în forţă: talente reale, momente penibile şi amuzante care au făcut deliciul publicului, un concurent calificat direct în semifinală. Noii membri ai juriului, Mihaela Rădulescu şi Bebe Cotimanis, au adus, la rându-le, cu mai mult sau mai puţin talent, un suflu nou şi multe momente spontane.

Show-ul a debutat la Bucureşti, cu două numere care au adus mai puţin talent şi mai multe ironii şi hohote de râs. Andreea Ilie (28 de ani), autointitulată „lebăda neagră“, a executat un număr de dans mult mai potrivit pentru o animatoare aflată pe un cub, într-un club. Spune-mi care-i talentul tău: „Am văzut o fată care n-a mai avut loc la discotecă şi a venit aici“, a comentat Andra.

Un alt dansator, Bogdan Bolohan (27 de ani), animator la petrecerile de copii, a executat un număr de dans contemporan combinat cu gimastică, echilibristică  şi elemente de breakdance, care i-a impresionat pe toţi membrii juriului, fie ei obişnuiţi sau nu cu talentele. Aplauzele lor şi ale publicului au fost „biletul“ către etapa următoare.

romanii au talent
romanii au talent

„Avem în faţa noastră unul dintre cei mai talentaţi români pe care i-am văzut în cele cinci sezoane ale emisiunii“, a spus Andi Moisescu, emoţionat. Cu patru de „Da“, Bogdan a mers mai departe. Un număr de acrobaţie cu un cerc, executat de Cătălin Cazan, a impresionat, de asemenea, audienţa.

Impulsionat de succesul lui Raul Gheba, finalist într-o ediţie trecută „Românii au talent“, un concurent a abordat un monolog de stand-up comedy, condimentat cu multe glume sexuale. Gustate de juriu, care l-a trimis în etapa următoare. Doi adolescenţi din Cluj, trupa Simple Energy, au oferit o parodie de french cancan care nu a adus nici măcar zâmbete pe faţa membrilor juriului.

Grupul Diamond Duo, două eleve de 14 ani, cu un număr de balet contemporan şi elemente dificile de gimnastică, a adunat aplauzele publicului şi aprecierile Andrei. Numărul a stârnit însă o dispută între Mihaela Rădulescu şi Andra.

Cele două dansatoare din Diamond Duo FOTO Facebook / Pro TV

romanii au talent
romanii au talent

„Dacă la etapa următoare nu ai cinci kilograme mai puţin, nu treci mai departe“, i-a spus Mihaela Rădulescu, din postura de fostă gimnastă, unei dansatoare. „Nu suntem la gimnastică, suntem la «Românii au talent», Dacă are 100 de kilograme şi poate să facă asta e perfect. Eu asta caut la «Românii au talent»“, a contracarat Andra.

„Bine că m-au luat şi pe mine în juriu, că eu nu caut asta. Graşii au loc oriunde în lume, dar nu în dans“, a spus ulterior Mihaela Rădulescu.

Gavriela Gropişilă a adus unul dintre acele numere penibile şi amuzante, specifice show-ului: mai exact, o tentativă de moment muzical. Pensionara din Braşov, care a concurat la Cluj, a venit la „Românii au talent“, după cum a mărturisit, pentru a-şi găsi pisica pierdută în Bucureşti. „Avem nevoie şi de altfel de show-uri. De fapt, avem nevoie de mai mult patriotism“, a concluzionat concurenta.

Bogdan Dumitraşcu, un zugrav de 39 de ani, a călcat pe urmele altui zugrav celebru pentru (puţin mai mult de) 15 minute: Costel Busuioc. A interpretat „O sole mio“, Andrei i s-a făcut pielea de găină, iar concurentul a trecut în etapa următoare cu patru de „Da“.

Bogdan Dumitraşcu, zugravul tenor de la Românii au talent FOTO facebook/Pro TV

romanii au talent
romanii au talent

La Craiova, ca şi în trecut, s-au adunat momentele „monumentale“. După o adolescentă care a încercat un dans static din buric, a urmat Viorica Păunescu, o venerabilă doamnă care a mişcat tot ce-a putut în încercarea de a dansa ca Shakira. A fost lăsată.

„Am dus o viaţă frumoasă. Mi-a plăcut să fac striptease când eram tinerică, mi-a plăcut viaţa“, a spus doamna Viorica.

Magicianul Roberto, care s-a lăudat cu 5.000 de show-uri în palmares, a avut un număr de ţipat. Între urlete a executat şi câteva trucuri cu cărţi de joc. Răspunsul a venit pe mai multe voci, de fiecare dată acelaşi: „Da“. Vlad, un adolescent orb, din Timişoara a interpretat la clape celebra piesă „Let It Be“ a trupei Beatles şi a mers şi el mai departe.

Magicianul Roberto a ţipat şi-a câştigat FOTO Facebook/Pro TV

romanii au talent
romanii au talent

Florentin Hriscu (student, 21 de ani), din Iaşi, a avut un număr de breakdance cu momente amuzante, dar şi elemente coregrafice dificile, în care i-a implicat pe Smiley, Bartoş şi Mihaela Rădulescu.

Aceasta a şi răspuns provocării lansate de tânăr, pe al cărui tricou scria „Sărutul e limbajul iubirii. Vino şi vorbeşte“ şi l-a sărutat pe Florentin. „L-a pupat! L-a pupat pe gură!“, e tot ce a mai putut Andra să comenteze la această premieră în show-ul „Românii au talent“.

romanii au talent
romanii au talent

Ovidiu Danci, un artist care evoluează în travesti (cunoscut pentru personajul Firoana de la Rebrişoara), a trecut de la un număr de dans Michael Jackson la o coregrafie şi o ţinută marca Beyoncé.

„Cum te cheamă, pui de dac?“, l-a întrebat Bebe Cotimanis, care în timpul numărului artistului travestit, exclamase: „Mă ia ficatul“. Ovidiu a obţinut doi de „Da“ (Andra şi Mihaela Rădulescu) şi „Nu“ de la Andi Moisescu şi Cotimanis, astfel că nu a mers mai departe (e nevoie de trei de „Da“, potrivit regulamentului concursului). Ulterior, Bebe Cotimanis şi-a amintit că a jucat alături de Ovidiu Danci într-un serial. „Săracul de el. Era om de treabă“, a spus Cotimanis, uşor afectat de decizia luată.

Ovidiu Danci a creat în urmă cu câţiva ani personajul Firoana de la Rebrişoara

Firoana 4

Surorile Croitoru, respinse la ediţia de anul trecut, au venit din nou la „Românii au talent“, puse pe harţă. După o strofă dintr-o piesă proprie, câteva jigniri şi o ceartă cu singura care le-a ţinut piept, Mihaela Rădulescu, cele două au părăsit scena, declarând că vor continua pe plan muzical.

Duo Acrobatik din Chişinău a avut un număr impresionant de dans care le-a adus calificarea în etapa următoare. „Am respirat doar de câteva ori“, a spus Bebe Cotimanis.

Duo Acrobatik din Chişinău FOTO Facebook/Pro TV

romanii au talent
romanii au talent

Dansatoarea Yeva a încheiat în forţă prima ediţie a show-ului cu un dans  lasciv în... făină. Momentul ei i-a impresionat pe cei de la masa juriului, pe cei din sală, pe Smiley şi Bartoş, dar în special pe Bebe Cotimanis.

„Eşti ceea ce mi-a recomandat doctorul în fiecare seară, înainte de culcare“, i-a spus Andi Moisescu. Mihaela Rădulescu a vrut să demonstreze prin fapte cât i-a plăcut acest număr, tăvălindu-se, la rândul ei, prin făină, după ce mai întâi a gustat praful alb.

romanii au talent
romanii au talent

În prima ediţie „Românii au talent“ au venit în faţa juriului talente speciale, dar şi „abonaţi“ ai show-ului, care îşi încearcă norocul an de an.

Noul sezon a debutat cu un juriu nou, pregătit să găsească următorul „erou naţional“. După plecarea lui Mihai Petre la Antena 1, Andrei şi lui Andi Moisescu li s-au alăturat Mihaela Rădulescu şi Bebe Cotimanis. Cu patru membri în juriu, regulile concursului au suferit modificări în ceea ce priveşte selecţia talentelor.

Astfel, în situaţia în care un concurent primeşte doi de „DA“ şi doi de „NU“, va merge mai departe doar în cazul în care unul dintre cei doi care au acordat „NU“ îşi va schimba votul negativ într-unul afirmativ.

O altă noutate a acestui sezon este golden-buzz-ul – butonul auriu poziţionat în centrul mesei juriului, care, odată apăsat, trimite un concurent direct în semifinală. Acesta poate fi folosit o singură dată de fiecare membru şi este marcat de un moment spectaculos de lumini.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite