Programele speciale ale televiziunilor care marchează Ziua Naţională a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 1 Decembrie, fiecare televiziune şi-a conceput un program special dedicat sărbătorii naţionale. Astfel, de la emisiuni live şi transmiterea paradei militare la filme de succes, toate fac parte din desfăşurătorul posturilor TV.

Pro TV – De trei ori Măruţă, talent-show cu vedete şi Vocea României, live

Cu siguranţă, ziua de 1 decembrie 2013 marchează o etapă importantă pentru Pro TV, postul de televiune care a ajuns la „majorat“. Televiziunea de pe Bulevardul Pache Protopopescu va împlini 18 ani de la prima emisie (1995), iar programul este unul cu adevărat impresionant. În cadrul emisiunilor ce se vor succeda, toate vedele Pro TV vor apărea în imnul creat special pentru această ocazie, „Sus pe toc“, după celebra piesă inventată de Marius Moga. Andreea Esca, Andi Moisescu, Paula Herlo, Cristian Leonte, Alex Dima, Mihai Petre, Andra, Mihai Dedu, Corina Caragea, Raluca Arvat, Cătălin Maruţă sau Neti Sandu sunt câteva dintre starurile care vor putea fi văzute.

image

Andreea Esca FOTO Pro TV

Producţia aniversară „Pro TV e al tău“, prezentată de Smiley şi Pavel Bartoş, trei ediţii „La Măruţă“, ediţiile speciale ale Ştirilor Pro TV, care se vor desfăşura sub sloganul „Eu fac România“ şi un episod eveniment din serialul românesc „La Bloc“, sunt doar câteva dintre programele pregătite de post cu această ocazie.

Anul acesta, de 1 Decembrie, corespondenţii Ştirilor Pro TV vor aduce în lumina reflectoarelor tineri pentru care „Eu fac România“ este deviza după care şi-au ghidat viaţa şi care au contribuit nu doar la definirea, ci şi la împlinirea unui autentic vis românesc. „Vom vedea sportivi care ne fac mândri că suntem români, dar şi tineri care muncesc, au afaceri şi lucrează în România pentru România“, a declarat Alex Dima. Mai mult, Paula Herlo a intrat în culisele vieţii lui Smiley. „El va vorbi pe 1 Decembrie despre curajul de a-ţi urma visele“, a spus şi Paula.

image

Reporterii speciali ai Ştirilor Pro TV FOTO Pro TV

Echipa serialului românesc „La Bloc“ se reuneşte după mai bine de 10 ani de zile de la primul „motor“ pentru un episod special, de sărbătoare. Serialul a adunat, în şase ani, 524 de episoade (13 sezoane).

la bloc foto pro tv

La Bloc, episod special FOTO Pro TV

Show-ul „La Maruţă“ sărbătoreşte ziua românilor, dar şi ziua Pro TV, cu trei ediţii speciale: de la 10.00 – 11.00, apoi de la 14.15-15.00 şi, în fine, de la 18.00 – 19.00. În emisiune va fi prezentă şi cea mai flexibilă femeie din lume, Zlata, care va face un spectacol inspirat din zecele perfect al Nadiei Comăneci, de la Jocurile Olimpice din 1976.

image

Cătălin Măruţă FOTO Pro TV

Postul difuzează în intervalul 17.00 - 19.00 producţia aniversară „Pro TV e al tău“, prezentata de Smiley şi Pavel Bartoş. Programul îşi propune să aducă vedetele într-o ipostază complet nouă. Fie că vor dansa, vor găti sau vor cânta, starurile Pro TV îşi vor etala în faţa juriului şi al publicului un talent pe care l-au ţinut bine ascuns pana acum. Printre altele, cei trei bucătari de la „MasterChef“ lasă bucătăria pentru scenă, acolo unde vor impresiona juriul format din tineri de 18 ani cu un preparat muzical de excepţie. Totodată, Mihai Petre şi Andi Moisecu au pregătit un duet şi vor trece în postura de concurenţi.

image

Andi Moisescu, Andra şi Mihai Petre FOTO Pro TV

După audiţiile pe nevazute, etapa confruntărilor şi cea a cântecului decisiv, Loredana, Smiley, Moga şi Brenciu şi-au format echipele de câte opt concurenţi pe care îi vor arunca în luptă pentru marele titlu. În prima ediţie live a „Vocii Romaniei“, fiecare antrenor va aduce în faţa românilor patru dintre cele opt voci din echipa sa. La finalul ediţiei, doar doi concurenţi din fiecare echipa vor merge mai departe.

image

Cei trei bucătari au lăsat tacâmurile pentru microfoane FOTO Pro TV

Antena 1 – ediţie specială Observator şi filmul „King Kong“

După ce vineri seara a difuzat o ediţie specială „X Factor“, odată cu aniversarea a 20 de ani de activitate pe piaţa media românească, Antena 1 continuă sărbătoare şi de 1 decembrie. Ziua de duminică va debuta cu o ediţie specială a Observatorului, difuzată în intervalul 11:00 – 12:30, cu transmisiuni live de la parada pentru Ziua Naţională. La ora 12:30 Răzvan şi Dani vor lansa o competiţie pe teme folclorice. Vedete de muzică populară precum Daniela Condurache, Veta Biriş sau grupul Teleormanul se vor întrece cu puştii de la Next Star, întregul moment fiind jurizat de cei doi matinali şi Omar, câştigătorul primului sezon „Next Star“.

De la ora 16:00, începe o emisiune specială „Super Bingo Metropolis“, de Ziua Naţională a României, iar de la ora 19:00, Anca Lungu va prezenta cele mai importante ştiri ale serii. Ziua se încheie de la ora 20.00, atunci când postul trustului Intact va difuza filmul King Kong, o producţie din 2005.

TVR – transmisiune în direct de la Chişinău cu Cristian Tabără

Transmisiuni în direct ale paradelor militare din Bucureşti şi din ţară, relatări din Chişinău de la sărbătoarea românilor din Republica Moldova şi ediţii speciale ale emisiunilor „Preţuieşte viaţa“ (Andreea Marin), de la ora 17:00, şi „Duminica în familie“ (Ramona Bădescu), de la 20:45, sunt câteva dintre programele pregătite de Televiziunea Română pentru Ziua Naţională.

image

Ramona Bădescu FOTO TVR

Cristian Tabără, Alina Stancu şi Mihai Rădulescu se vor afla la Chişinău pentru a dialoga cu cei aflaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale (Chişinău), despre Ziua Naţională a românilor. Transmisiunea de la Chişinău va avea loc de la ora 13.00, pe TVR 1 şi TVR Internaţional.

De la ora 15.00, avem întâlnire, la TVR 1 şi TVR Internaţional, cu Iuliana Tudor, în direct de la Sala Polivalentă din Sibiu, unde se desfăşoară spectacolul extraordinar „Noi suntem români, dedicat zilei de 1 Decembrie.

image

Iuliana Tudor FOTO Pro TV

Pe TVR 2, telespectatorii pot să vadă câteva filme speciale. De la ora 13:45 va rula filmul „Horea, în regia lui Mircea Mureşan, cu Ovidiu-Iuliu Moldovan, Şerban Ionescu şi Mircea Albulescu în rolurile principale, apoi, de la ora 16, documentarul „Capitalele Unirii, despre anul 1918 cu cele trei mari uniri: Chişinău – 27 Martie, Cernăuţi – 28 Noiembrie, Alba Iulia – 1 Decembrie care au încheiat procesul de făurire a Statului Naţional Unitar Român.

image

Secvenţă din filmul Horea FOTO TVR

Cel de-al doilea film al serii este „Ecaterina Teodoroiu“ în regia lui Dinu Cocea, cu Stela Furcovici, Ion Lupu şi Mihai Mereuţă în rolurile principale. Seara TVR 2 se încheie cu spectacolul de teatru „Titanic Vals“, în regia lui Dinu Cernescu. Din distribuţie fac parte actori de excepţie ai scenei româneşti: Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Dorina Lazăr, Cesonia Postelnicu, Carmen Ungureanu, Mihai Constantin , Mihai Fotino, Teodor Danetti, Radu Duda, Aneta Lipan, Traian Andreiescu şi copilul Matei Constantinescu.

image

Secvenţă din filmul Ecaterina Teodoroiu FOTO TVR

La Prima Tv, Horia Vârlan găteşte româneşte, iar „B.D. intră în acţiune“

De Ziua Naţională a României, postul Prima TV va difuza ediţii speciale ale emisiunilor „Copiii spun lucruri trăsnite“ (cu Florian Ghimpu, de la 13.00) şi „Cireaşa de pe tort“ (19.30), în care Horia Vîrlan, gazda emisiunii, va pregăti o cina tradiţională.

image

Copiii spun lucruri trăznite FOTO paginademedia.ro

Bucătatul îi are ca invitaţi pe Ionuţ Fulea, Sava Negrean Brudaşcu şi Veta Biriş. Săptămâna aceasta, emisiunea a fost filmată la Alba Iulia. „De Ziua Naţională am gătit mâncăruri specifice acelei perioade de timp, iar cele puse pe masă au fost preparate pe care le mâncau ţăranii înstăriţi sau orăşenii cu dare de mână“, a spus Horia.

De la ora 22.00, postul are programat filmul românesc de comedie „B.D intră în acţiune“ (1970), peliculă care îi are în roluri principale pe Dem Radulescu, Toma Caragiu, Sebastian Papaiani şi Puiu Călinescu.

Digi24 – transmisiuni live începând cu ora 6 dimineaţa

De Ziua Naţională, Digi24 a pregătit un program special, care începe la 6 dimineaţa cu un Jurnal de ştiri dedicat zilei de 1 decembrie, prezentat de Cătălin Petre.

La ora 10.00 Sanda Nicola şi Marius Tudosiei încep „Unirea in bucate, într-o serie de ediţii speciale, transmise pe parcursul întregii zile de la „Hanul lui Manuc. Alături de invitaţii lor, Marian Râlea, Bogdan Uritescu, Tania Popa şi mulţi alţii, cei doi vorbesc despre bucătaria românească, un mix de bucătărie turcească, rusească, sârbească, ungurească. Sanda şi Marius vor găti alivenci, bors de sfeclă roşie, mici şi multe alte bucate gustoase.

image

Marius Tudosiei FOTO Digi 24

De la ora 11.00 Digi24 transmite, în direct, de la Arcul de Triumf, parada militară de Ziua Naţională. De la faţa locului corespondenţii Digi24 şi Teodora Ghenciu, din studioul Digi24, alături de invitaţii lor, vor vorbi despre seminificaţia Zilei Naţionale a României. Totodată, în jurnalele speciale de pe parcursul zilei vor fi prezenţati exemple de oameni care s-au îndrăgostit de ţara noastră, chiar dacă au altă naţionalitate. Printre ei, Zoltan Dani, românul erou în Serbia, contele Tibor Kalnoky, cel mai mare promotor al României turistice, Tony Selva, olandezul îndrăgostit ireversibil de România sau Hashim Memish, albanezul care acum este cetăţean de onoare al Slatinei, sunt doar câţiva dintre invitaţii speciali, oameni care pot fi oricând exemple.

image

Sanda Nicola FOTO Digi24

Etalon al producţiilor Digi24, emisiunile „Bonton“, „Ca-n Filme“ şi „Din interior“ vor trata subiecte speciale şi vor difuza reportaje dedicate Zilei Naţionale. Cu acest prilej emisiunea „Bonton“ demarează campania „România civilizată“. Seara de 1 Decembrie se încheie în forţă la Digi24. De la ora 20.00, Cosmin Prelipceanu, alături de Adriana Nedelea, îşi invită telespectatorii la o ediţie specială a „Jurnalului de seară“.

image

Adriana Nedelea FOTO Digi 24

image

Cosmin Prelipceanu FOTO Digi 24

Kanal D – ediţie specială cu Teo Trandafir

Kanal D, post deţinut de trustul Dogan, va difuza de 1 decembrie o ediţie specială a emisiunii de divertisment „Teo Show“(16:45), care va fi găzduită de Teo Trandafir şi Mihai Ghiţă, prezentatorul emisiunii „Asta-i România“. În cadrul emisiunii vor fi difuzate „materiale speciale pregătite de echipa emisiunii «Asta-i România»“, scrie paginademedia.ro.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite