Participarea României la Eurovision 2022 a costat statul peste 1,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurovision FOTO: Profimedia
Eurovision FOTO: Profimedia

Participarea României la Eurovision a costat statul suma de 1,57 milioane de lei. Din totalul sumei, aproximativ 782.000 de lei a reprezentat taxa pentru participarea la concurs şi 380.000 de lei organizarea selecţiei naţionale.

Conform datelor oferite de Televiziunea Română pentru Mainnews.ro, arată că costurile totale s-au ridicat la suma de 1,57 milioane de lei. Aproximativ 380.000, fără TVA, au fost cheltuiţi pentru organizarea şi difuzarea selecţiei naţionale a concursului, în timp de aproximativ 782.000 de lei a reprezentat taxa de participare achitată organizatorului. Restul sumei a fost cheltuită pe chestiuni adiacente, cum ar fi deplasările.

„Conform situaţiei operative (fără TVA), costul Selecţiei Naţionale Eurovision 2022 a fost de 380.567 de lei. Valoarea taxei de participare la Eurovision Sing Contest, ediţia 2022, este de 782.860 lei” , este răspunsul TVR pentru 

În acest an echipa TVR a fost implicată într-un scandal în urma Eurovision, după ce organizatorii au descalificat juriul din România în contextul unei posibile încercări de manipulare a voturilor exprimate. Votul acestora a fost înlocuit, atât în semifinală cât şi în finală, de un calcul făcut de organizatori în baza voturilor exprimate de restul statelor.

Acuzaţiile au fost negate de conducerea TVR care s-a arătat surprinsă de faptul că votul juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final. 

„Televiziunea Română şi-a asumat în totalitate angajamentul de participare la Eurovision 2022, achitând taxa de participare şi pregătind, alături de echipa lui wrs, un proiect care s-a bucurat de aprecierea publicului.

Cu toate acestea, am fost surprinşi să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenţilor din finală, în numele juriului ţării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanţilor Moldovei”, au transmis reprezentanţii TVR acea vreme.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite