Meciul Andorra-România i-a ținut pe români „lipiți“ de televizor. Câți telespectatori s-au uitat la Antena 1

0
Publicat:

Primul meci din drumul spre EURO 2024 al Naţionalei a fost lider de audienţă la nivelul tuturor categoriilor de public.

Meciul Andorra-România a adus prima victorie a Naționalei în Preliminariile Euro 2024 FOTO Antena 1
Meciul Andorra-România a adus prima victorie a Naționalei în Preliminariile Euro 2024 FOTO Antena 1

Naţionala condusă de Edi Iordănescu a început cu dreptul campania pentru EURO, Dennis Man şi Denis Alibec fiind cei care au adus victoria tricolorilor.

Meciul României cu Andorra, transmis în direct aseară, la Antena 1, de la 21.45, a fost urmărit, în medie, de peste 1,5 milioane de români în fiecare minut. Audienţa a fost de două ori mai mare decât cea de Pro TV, clasat pe locul al doilea. În minutul de aur, la 22.30, audienţa meciului s-a apropiat de 1,9 milioane de telespectatori, potrivit Pagina de Media. Pe locul al treilea s-a clasat Kanal D.

Partida Andorra a condus clasamentul audienţelor la nivelul publicului național, urban și comercial. La nivelul întregii ţări, televiziunea s-a impus ca lider detaşat de audienţă, cu un rating mediu de 8.7 puncte şi 25,7% cota de piaţă, urmată de Pro TV, cu 4.7 puncte de rating şi 14.1% cota de piaţă. Şi la oraşe, victoria tricolorilor a fost prima opțiune a telespectatorilor, cu 9.5 puncte de rating și 27.5% cotă de piață, Pro Tv situându-se tot pe locul secund, cu 4.4 puncte de rating și 12.7% cotă de piață.

La nivelul publicului comercial cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani cu un rating mediu de 10.3 puncte şi 34.3% cota de piaţă, în timp ce următorul clasat, Pro TV, înregistra atunci doar 5.7 puncte de rating şi 19.1% cota de piaţă, se arată într-un comunicat al postului Antena 1.

Antena 1 transmite meciurile echipei naţionale ale României până în 2028, preliminarii EURO si Mondial şi ediţii Nations League.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite