INTERVIU Mădălina Coca, finalistă Vocea României, despre cel mai dificil moment din show: „M-am controlat să nu ratez totul izbucnind în plâns“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Coca FOTO Pro TV
Mădălina Coca FOTO Pro TV

Mădălina Coca, finalista „Vocea României“ din echipa Andrei, ne-a acordat un interviu înainte de finala show-ului în care ne-a oferit detalii despre cum a pus în scenă unul dintre cele mai emoţionante momente ale sezonului, dar şi despre greutatea de a fi departe de casă, ea locuind de nouă ani în Franţa.

Mădălina Celine Coca (31 de ani) locuieşte în Franţa de aproape nouă ani şi lucrează ca analist financiar într-o banca şi solistă într-un band. Într-un interviu pentru „Adevărul“, tânăra a mărturisit că nu i-a fost deloc uşor să-şi clădească o viaţă în străinătate şi recunoaşte că dacă ar câştiga „Vocea României“ s-ar întoarce acasă. 

Concurenta antrenată de Andra a vorbit şi despre unul dintre cele mai emoţionante momente din acest sezon, când a emoţionat juriul şi publicul până la lacrimi cu interpretarea piesei „Mulţumesc, iubită mamă“ şi gestul făcut faţă de mama sa. 

Finala „Vocea României“ va fi difuzată vineri, de la ora 20.30, la Pro TV, iar „Adevărul“ a realizat interviuri şi cu finaliştii Bogdan Ioan (echipa lui Smiley), Alma Boiangiu (echipa lui Tudor Chirilă) şi Dora Gaitanovici (echipa Irinei Rimes).

„Adevărul“: Cum ai decis să te înscrii la „Vocea României“ şi, pe lângă marele premiu, ce ţi-ai dorit să demonstrezi în acest concurs, ţie şi celorlalţi?

Mădălina Coca: Îmi doream de mult timp să vin la „Vocea României“, dar mărturisesc că nu aveam curaj. Însă la 30 de ani am avut aşa, un declic. Am tras o linie şi mi-am zis că trebuie să îmi înfrunt temerile şi mi-am dat singură această provocare. Îmi pare nespus de bine că am luat această decizie, mai ales că asta mi-a permis şi să vin mai des în România.  

Cum vezi industria muzicală autohtonă? Îţi vezi locul în industria din România? Te-ai întoarce în ţară dacă ai reuşi să-ţi clădeşti o carieră aici?

Experienţa de la „Vocea României“ mi-a demonstrat, încă o dată, că locul unde mă simt cel mai bine este pe scenă, cântând. Deşi în ultimii 10 ani am lucrat în domeniul financiar, inima mea a rămas tot la pasiunea din copilărie: muzica. Scena este locul unde simt că fac exact ceea ce îmi place şi, indiferent cât este de greu, indiferent de oboseala acumulată sau presiunea momentului, nu mă văd făcând altceva. Este chemarea primei iubiri. Mi-aş dori foarte tare să reuşesc să fac muzică la nivel performant, să mă întreţin din muzică şi să nu mai fiu nevoită să mă îndepărtez vreodată de ea. Şi da, sigur că m-aş întoarce în ţară, în primul rând pentru că îmi este dor de părinţii mei, de ţara mea... de limba română.

Cât de grea este pentru tine viaţa într-o ţară străină, departe de cei dragi?

Am luat-o practic de la zero, singură, într-o ţară străină a cărei limbă o vorbeam cum învăţasem în şcoală, unde nu cunoşteam pe nimeni, nu cunoşteam sistemul, cultura, nimic. Nu mi-a fost deloc uşor, am trecut prin multe momente grele, dificultăţi pe care, la momentele respective, nu ştiam cum şi dacă o să le depăşesc. Dar, privind retrospectiv, în acelaşi timp viaţa în străinătate m-a făcut mai puternică, m-a călit şi m-a modelat să devin ceea ce sunt azi.

Ai avut unul dintre cele mai emoţionante momente la Vocea României, cel cu mama ta. A fost ceva spontan? Ce ai simţit atunci? 

Pentru mine a fost o mare onoare în primul rând să cânt pentru români, în ţara mea, chiar de Ziua Naţională, de Centenar, la Vocea României. Dar a fost prima oară când cântam din nou în România, de când am plecat în Franţa. Emoţia mea a fost cu atât mai mare cu cât am cântat o piesă cu un mesaj puternic, care vorbeşte despre iubirea faţă de cea mai scumpă fiinţă de pe pământ, mama. A fost într-adevăr unul dintre cele mai emoţionante momente pentru mine, mai ales că mama mea a fost în public şi mă vedea pentru prima oară pe o scenă atât de mare. Am văzut-o cu coada ochiului că parcă s-a ridicat şi m-am forţat să nu privesc spre ea. Vă spun sincer că au fost câteva clipe în care m-am întrebat dacă voi putea să termin melodia şi m-am controlat cât de mult am putut să nu ratez totul izbucnind în plâns. A fost cel mai dificil moment. Trăind în Franţa de nouă ani, m-a copleşit de multe ori dorul de casă şi dorul de părinţi... 

Care au fost reacţiile oamenilor după? 

Am primit o mulţime de mesaje frumoase, impresionante şi mă bucur că emoţia mea a pătruns în sufletele telespectatorilor. 

   

   

Ai fost votată de două ori de către telespectatori. Te aşteptai? 

Cinstit vorbind, nu. Sigur că îmi doream. Sigur că speram din toată inima să reuşesc să transmit celor de acasă energia, bucuria şi emoţia pe care le simt când cânt. Mă bucur nespus că am reuşit şi le mulţumesc din tot sufletul pentru susţinere.

Care crezi că sunt atuurile tale la Vocea României?

Din sute de concurenţi am rămas patru. Dacă sunt una dintre aceştia, înseamnă că publicul a hotărât că merit să fiu printre ei. Sper doar să nu dezamăgesc. Nu m-am gândit la atuuri. Timpul meu este împărţit între sunete, versuri, prezenţă, adevăr scenic... să nu uit să mănânc şi să reuşesc să mă odihnesc.

De ce ai ales-o pe Andra să-ţi fie antrenoare şi cum a fost până acum colaborarea? 

Îi apreciez foarte mult pe toţi cei patru antenori, dar inima m-a îndemnat să o aleg pe Andra. Aşa am simţit. A fost o alegere bazată pe instinct. Pe lângă faptul că este una dintre artistele mele preferate din România, simt că rezonez cu muzica ei şi se pare că instinctul nu m-a înşelat. Andra este un artist complet, dar şi o persoană deosebită, un om minunat. Întotdeauna m-am simţit ca acasă, ca în familie în preajma sa. Emană o energie pozitivă. O apreciez enorm şi îi mulţumesc pentru tot, este o experienţă incredibilă să pot colabora cu ea.

Ţi s-a schimbat în vreun fel viaţa de când ai apărut la Vocea? De care momente eşti cel mai mândră şi ce reproşuri ai privind parcursul tău de până acum în concurs?

Vocea României este o aventură frumoasă, unică şi nu cred că o pot uita vreodată. Simt că am evoluat, mi-am depăşit limitele, am creat momente frumoase, am cunoscut o mulţime de oameni minunaţi.  Dacă ar fi să aleg un moment de care mă simt mândră este faptul că am avut onoarea de a cânta de Ziua Naţională pentru milioane de români, la mine acasă.

În cazul în care vei câştiga, ce ai de gând să faci cu banii?

Wow, acum, cu întrebarea asta, e prima dată când mă gândesc că aş putea să câştig bani! (râde) Am luat fiecare zi în parte aşa cum a venit şi nu mi-am dorit decât să trec de fiecare etapă. Ştiţi, eu cred că am realizat că sunt în finala Vocea României abia a doua zi după semifinale. Ştiu că eram în trafic şi am sunat-o pe Andra şi i-am zis: «Ai aflat? Sunt în finală la Vocea României!» Am râs amândouă mult. Nu ştiu ce să zic... M-aş întoarce acasă, în România, şi aş încerca să îmi clădesc un drum în muzică. 

Te rog să-i descrii în câteva cuvinte pe ceilalţi finalişti şi să-mi spui, dacă poţi, care crezi că este cel mai puternic. 

Cred ca suntem toţi foarte talentaţi şi că fiecare are atuurile sale. Şi dacă am reuşit să ajungem până în finală, este clar că suntem toţi foarte buni. Fie ca cel mai iubit dintre noi să câştige marele trofeu.

Ce pregătiţi pentru finală, tu şi Andra? 

Sunt foarte fericită că am onoarea de a cânta atât cu Andra, artista mea preferată, cât şi cu invitatul său specia, care va fi o surpriză. Pentru finală am pregătit trei momente spectaculoase care sper din inimă să vă placă. Mai presus de orice premiu este bucuria aceea de nedescris că faci ceea ce simţi.

   

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite