INTERVIU Dora Gaitanovici, finalistă Vocea României: „Nu am nimic în plus faţă de ceilalţi concurenţi“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dora Gaitanovici FOTO Pro TV
Dora Gaitanovici FOTO Pro TV

Dora Gaitanovici, finalista „Vocea României“ din echipa Irinei Rimes, ne-a acordat un interviu înainte de finala show-ului în care a explicat de ce s-a înscris în competiţie şi a declarat că are planuri mari în cazul în care va câştiga premiul.

Dora Gaitanovici este încă la liceu, însă cântă de când era copilă, a participat la Eurovision România şi speră să-şi clădească o carieră în muzică. 

Într-un interviu pentru „Adevărul“, Dora a vorbit despre colaborarea cu cel mai nou membru al juriului, Irina Rimes, a dezvăluit care a fost momentul ei preferat din competiţie, dar şi ce planuri are în cazul în care va câştiga trofeul şi premiul de 100.000 de euro. 

Finala „Vocea României“ va fi difuzată vineri, de la ora 20.30, la Pro TV, iar „Adevărul“ a realizat interviuri şi cu finaliştii Alma Boiangiu (echipa lui Tudor Chirilă), Mădălina Coca (echipa Andrei) şi Bogdan Ioan (echipa lui Smiley).

„Adevărul“: Cum ai decis să te înscrii la Vocea României şi, pe lângă marele premiu, ce ţi-ai dorit să demonstrezi în acest concurs, ţie şi celorlalţi?

Dora Gaitanovici: Am venit în primul rând pentru că aveam nevoie să mă testez pe mine, să-mi testez şi să-mi forţez limitele, să văd ce pot face eu în această lume muzicală. Pentru mine, Vocea României a fost o ocazie să dau tot ce pot şi să arăt tot ce ştiu, tot ce am învăţat până acum şi pe parcursul concursului, pentru că ăsta e un alt motiv pentru care am venit aici - să învăţ ceva din această experienţă. Dar am venit şi pentru a întâlni mari artişti cu a căror muzică am trăit şi am crescut. În perioada asta am cunoscut oameni mulţi şi frumoşi, am legat prietenii pe viaţa! 

Cum vezi industria muzicală autohtonă?

Sunt artişti români în care am încrederea că atunci când au scos o piesă nouă, aceea sigur a fost o piesă bună, muncită, de calitate. Cu siguranţă vreau să ocup un loc în industria muzicală de la noi. Oamenii au nevoie de muzică, de artă, de frumos. Mereu a fost aşa, mereu va fi aşa! Mă voi strădui să ofer în felul meu muzica, dar voi ţine cont şi de tendinţele actuale. Acum se compune bine şi se cere muzică bună.

Ai fost votată de două ori de către telespectatori. Te aşteptai?

Mă aşteptam să fiu votată în primul rând de colegii şi de profesorii mei minunaţi. Îmi pare că toţi trăiesc emoţia acestui concurs odată cu mine. Şi le mulţumesc enorm! Apoi vreau să cred că telespectatorii au simţit că eu cânt pentru ei în primul rând. Sigur că este un concurs, dar dacă nu te adresezi cuiva atunci când cânţi, dacă nu îndrepţi spre oameni energia momentului, poţi rămâne acasă. Nu ai ce căuta pe scenă!

Ai participat atât la Eurovision Junior, cât şi la Eurovision-ul mare. Anul acesta te-ai înscris?

Am participat la JESC când eram foarte mică, aveam, cred, vreo zece ani şi compusesem un cântecel tare draguţ. Iar anul trecut am ajuns în finală, chiar am ieşit pe locul 6 cu o piesă pe care o iubesc mult şi acum. Faptul ca am fost votată dovedeşte că e un cântec frumos. Anul acesta nu m-am înscris pentru că nu am avut timp să ma gândesc la ceva potrivit pentru aşa o competiţie.

Care crezi că sunt atuurile tale la Vocea României?

Nu am nimic în plus faţă de ceilalţi concurenţi, dar mă bazez pe o echipă nemaipomenită. Pe oameni energici şi eficienţi şi pe neliniştea lor, artistic vorbind.

De ce ai ales-o pe Irina să-ţi fie antrenoare şi cum a fost până acum colaborarea?

Am ales-o pe Irina mai mult intuitiv. Era foarte tânără, drăguţă, caldă, mi-am imaginat că voi comunica bine cu ea. Şi iată-mă în echipa ei. Am avut dreptate, Irina este un om minunat, iar premiul meu cel mai mare este o prietenie pe viaţă cu ea. Voi ţine cu dinţii de acest om, de la care învăţ şi de care mă minunez tot timpul. Irina este o formă de energie efectiv, este suflet şi talent într-o formă de om. Este plină de idei, este foarte deschisă, ne-a format o familie, nu o echipă. Ne-a dat încredere, ne-a ajutat! Irina este marea mea revelaţie din contextul acestui concurs!

Ţi s-a schimbat în vreun fel viaţa de când ai apărut la Vocea?

Nu ştiu încă în ce fel şi dacă mi se va schimba viaţa dupa Vocea României, cert este că acum am toate motoarele turate la maximum, nu am timp nici să dorm, abia apuc câteva ore pe noapte. Şi îmi cam place stilul ăsta de viaţă!

De care momente eşti cel mai mândră şi ce reproşuri ai privind parcursul tău de până acum în concurs?

Sunt mândră de toate momentele mele. Toate au fost alese, gândite şi aduse pe scenă cu pasiune şi încredere. Dar pot spune că personal, dacă am timp să revăd un singur moment dintre cele pe care le-am făcut până acum, atunci aleg „Dorule“, din seara de 1 Decembrie. Şi asta din două motive: unul ar fi că eu am în mine un profund sentiment patriotic şi m-am simţit o privilegiată a sorţii să cânt pe 1 Decembrie; al doilea motiv ar fi faptul că piesa reprezintă rezultatul colaborării mele cu Irina şi cu echipa ei. Este o viziune unică asupra acestui cântec şi cred că am atins cu această variantă sufletele oamenilor.

În cazul în care vei câştiga, ce ai de gând să faci cu banii?

Este o întrebare la care am răspunsul de multă vreme. Voi investi mult în muzică. În instrumente, în softuri, în tot ce ţine de studioul unui compozitor, pentru că asta vreau să fac în perioda următoare, să ma definesc pe mine ca muzician. Să aduc la lumină ceea ce gândesc şi creez.

   

Te rog să-i descrii în câteva cuvinte pe ceilalţi finalişti şi să-mi spui, dacă poţi, care crezi că este cel mai puternic.

Colegii mei cu care mă voi întâlni vineri în finală sunt oameni foarte talentaţi şi carismatici. Toţi finaliştii sunt foarte puternici în acest moment pentru că sunt aleşi de public, iar noi asta vrem, să fim susţinuţi de public. Nu cred că are nicio importanţă câte octave ducem cu vocea, nici câte versuri susţinem pe o respiraţie. Important este doar să ducem publicul la acea emoţie, care să îl determine să-l voteze pe unul dintre noi. De aceea, consider că este cel mai puternic acela dintre noi care are numărul cel mai mare de voturi. Nu ştiu care este acela, dar aşa este şi aşa va fi mereu.

Ce pregătiţi pentru finală, tu şi Irina?

Pentru finală pregătim fiecare trei momente. Împreună cu Irina, am ales piese care să fie pe placul fanilor acestei emisiuni. Sunt trei cântece diferite, trei apariţii cu care încerc să ma identific şi să mă definesc pe mine şi cu ajutorul lor sper să ofer publicului bucurie şi energie.

Un mesaj pentru români înainte de marea finală. 

În primul rând, vreau să le urez românilor, în anul 100 al României Unite, să îşi stăpânească sănătoşi şi mândrii ţara. Să aibă sărbători frumoase şi liniştite! Dacă au răgaz, să se instaleze comod la TV şi să voteze cu sufletul!

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite