CNA a aprobat o licenţă prin satelit pentru Realitatea Plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozmin Guşă, creditorul majoritar al Grupului Realitatea Media FOTO Adevărul
Cozmin Guşă, creditorul majoritar al Grupului Realitatea Media FOTO Adevărul

SummaryConsiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în şedinţa de joi solicitarea de licenţă prin satelit înaintată de Geopol Internaţional SRL, companie deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, pentru postul Realitatea Plus.

Guşă a declarat că vrea să extindă brandul Realitatea în Balcanii de Vest, către audienţele interesate de integrare în UE. Realitatea Plus va adopta modelul Euronews şi va emite parţial în limba engleză.

„Ne dorim un demers al Balcanilor pe o piaţă alternativă de audienţă şi de publicitate, demers care ajută Grupul Realitatea, pentru că am dori să ieşim din insolvenţă”, a spus coordonatorul Grupului Realitatea Media.

Echipa Realitatea Plus va fi preponderent românească, mixtă în oraşele balcanice. Realizatorii Realitatea TV Rareş Bogdan şi Andreea Creţulescu, coordonatori editoriali, au subliniat că vor lucra cu analişti din ţările respective, dar şi cu specialişti din mediul universitar.

Primele ţări în care va emite noul post sunt Republica Moldova şi Croaţia, Guşă sperând ca Ministerul de Externe să-l ajute cu acţiunea de lobby pentru noul post. Realitatea Plus va emite şi în ţările din fosta Iugoslavie, inclusiv Macedonia.

Narcisa Iorga, membru CNA, şi-a exprimat rezervele faţă de noul proiect Realitatea şi a cerut ca denumirea postului să fie schimbată. În schimb, restul membrilor CAN au salutat iniţiativa lui Guşă, considerând că este una promiţătoare şi fezabilă.

Geopol International este deţinută în proporţie de 50% de analistul Cosmin Guşă, acţionar şi creditor majoritar la Realitatea Media, şi Maricel Păcurariu (50%).

Tot în şedinţa de joi a CNA, Guşă a declarat că Elan Schwartzenberg nu mai este acţionar la Realitatea Media. „Realitatea Media suntem noi”, a spus Cosmin Guşă.

Proiectul în care Guşă intenţionează să investească aproximativ 15 milioane de euro va fi lansat cel mai devreme în 2015.

Televiziunea lui Cozmin Guşă va avea un studio la Bucureşti, unul la Bruxelles şi câte unul în capitalele ţărilor în care va fi prezentă.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite